GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Huawei predstavio devet tehnoloških izazova za izgradnju inteligentnog svijeta

Huawei predstavio devet tehnoloških izazova za izgradnju inteligentnog svijeta
IZAZOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.04.2021 / 17:46
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Huawei je na početku svog 18. Global Analyst Summita pod nazivom Building a Fully Connected, Intelligent World prezentirao devet tehnoloških izazova za izgradnju inteligentnog svijeta do 2030. godine, a uz svaki izazov predstavljene su i konkretne smjernice za daljnja istraživanja i rješavanje tih izazova.

Ključni tehnološki izazovi su:

1. Definiranje 5.5G kako bi podržali stotine milijardi različitih vrsta veza
2. Razvoj optike za eksponencijalno povećanje kapaciteta optičkih vlakana
3. Optimizacija mrežnih protokola za IoT povezivanje
4. Pružanje napredne računalne snage, dovoljno jake da podrži inteligentni svijet
5. Prikupljanje i sortiranje znanja iz ogromnih količina podataka za proboj u industriji AI
6. Nadići von Neumannovu arhitekturu za dobivanje gušćih sustava za pohranu
7. Kombiniranje računarstva i senzora za hiper-stvarno, multimodalno iskustvo
8. Omogućavanje ljudima proaktivnije upravljanje vlastitim zdravljem kontinuiranim uvidom u osobne vitalne znakove
9. Izgradnja inteligentnog Internet of Energy za proizvodnju, skladištenje i potrošnju zelenije električne energije

„U desetljeću koje dolazi možemo očekivati velike napretke u društvu. Da bismo uspjeli u rješavanju ovih izazova, nadamo se još jače udružiti snagu s različitim industrijama, akademskim krugovima, istraživačkim institutima i programerima aplikacija s ciljem rješavanja univerzalnih izazova čovječanstva. Sa zajedničkom vizijom, svi imamo ulogu u traženju načina kako bismo mreže učinili jačima, računala bržima i energiju zelenijom. Zajedno, koračamo prema Inteligentnom svijetu 2030.", rekao je William Xu, predsjednik Instituta za strateška istraživanja Huaweija.

Na summitu je Eric Xu, rotacijski predsjednik Huaweija, predstavio poslovne rezultate kompanije u 2020. godini, kao i pet strateških inicijativa za budućnost. Xu tako najavljuje kako će Huawei:

● Optimizirati svoj portfelj za povećanje poslovne otpornosti – ojačat će svoje softverske mogućnosti i uložiti više u tvrtke koje se manje oslanjaju na napredne procesne tehnike, kao i u komponente za inteligentna vozila;
● Povećati vrijednost 5G-a i definirati 5.5G s vodećim suradnicima u industriji kako bi potaknuli razvoj mobilnih komunikacija;
● Pružiti skladno, inteligentno iskustvo usmjereno na korisnika;
● Inovirati kako bi smanjio potrošnju energije i radio na ostvarenju globalnog cilja - svijeta s niskim udjelom ugljika;
● Riješiti izazove vezane uz kontinuitet opskrbe.

„Obnova povjerenja i suradnje u globalnom lancu opskrbe poluvodiča presudni su za vraćanje industrije na pravi put. U budućnosti ćemo se i dalje nalaziti u složenom i nestabilnom globalnom okruženju. COVID-19 i geopolitička neizvjesnost predstavljat će stalne izazove za svaku organizaciju, poduzeće i zemlju. Duboko vjerujemo u moć digitalne tehnologije koja može pružiti inovativna rješenja za probleme s kojima se svi susrećemo. I dalje ćemo nastaviti inovirati i voditi digitalnu transformaciju naprijed s našim kupcima i partnerima kako bismo digitalnu tehnologiju donijeli svakoj osobi, domu i organizaciji za potpuno povezan, inteligentan svijet", rekao je Eric Xu.

Prvi Huaweijev Global Analyst Summit održao se 2004. godine i od tada se održava svake godine. Ovogodišnji summit traje još sutra, a posjetitelji imaju prilike sudjelovati na nizu sastanaka sa stručnjaci iz cijelog svijeta koji dijele svoje jedinstvene uvide i razgovaraju o budućim trendovima.

Tagovi: Huawei, 5G mreža, 5G tehnologija, Eric Xu, Radoslaw Kedzia
PROČITAJ I OVO
Francuska spremna povjeriti osjetljive podatke Googleu i Microsoftu
PODACI
Francuska spremna povjeriti osjetljive podatke Googleu i Microsoftu

PARIZ - Osjetljivi francuski državni i korporativni podaci mogu se sigurno pohraniti tehnologijom računalnog oblaka koju su razvili Microsoft i Google, pod uvjetom da francuske tvrtke dobiju odgovarajuće licence, objavila je u ponedjeljak vlada.

I Twitter namjerava pratiti korisnike iPhonea
AMBICIJE
I Twitter namjerava pratiti korisnike iPhonea
NEW YORK - Twitter je ažurirao svoju iOS aplikaciju novom privolom koja će nakon prihvaćanja omogućiti praćenje korisnika i dostavu oglasa.
Microsoft istraživao Gatesovu vezu sa zaposlenicom
NOVI DETALJI
Microsoft istraživao Gatesovu vezu sa zaposlenicom
REDMOND - Microsoft je proveo istragu o vezi suosnivača Billa Gatesa sa zaposlenicom tvrtke prije gotovo 20 godina, nakon što je 2019. tvrtka doznala za ljubavnu vezu s tom osobom.
AT&T i Discovery blizu dogovora o spajanju
MEGA POSAO
AT&T i Discovery blizu dogovora o spajanju
NEW YORK - Američki telekomunikacijski div AT&T navodno je blizu postizanja sporazuma s Discoveryjem kojim bi se stvorio streaming div vrijedan 150 milijardi dolara, pišu britanski mediji.
Dvije maloljetne Ruskinje zapalile 195 tona slame, htjele snimiti video za TikTok
SULUDO
Dvije maloljetne Ruskinje zapalile 195 tona slame, htjele snimiti video za TikTok
MOSKVA - Dvije djevojke u Rusiji zapalile su gotovo 200 tona slame, uzrokujući veliku štetu, dok su pokušavale snimiti video za TikTok.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE