GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Huawei predstavio devet tehnoloških izazova za izgradnju inteligentnog svijeta

Huawei predstavio devet tehnoloških izazova za izgradnju inteligentnog svijeta
IZAZOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.04.2021 / 17:46
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Huawei je na početku svog 18. Global Analyst Summita pod nazivom Building a Fully Connected, Intelligent World prezentirao devet tehnoloških izazova za izgradnju inteligentnog svijeta do 2030. godine, a uz svaki izazov predstavljene su i konkretne smjernice za daljnja istraživanja i rješavanje tih izazova.

Ključni tehnološki izazovi su:

1. Definiranje 5.5G kako bi podržali stotine milijardi različitih vrsta veza
2. Razvoj optike za eksponencijalno povećanje kapaciteta optičkih vlakana
3. Optimizacija mrežnih protokola za IoT povezivanje
4. Pružanje napredne računalne snage, dovoljno jake da podrži inteligentni svijet
5. Prikupljanje i sortiranje znanja iz ogromnih količina podataka za proboj u industriji AI
6. Nadići von Neumannovu arhitekturu za dobivanje gušćih sustava za pohranu
7. Kombiniranje računarstva i senzora za hiper-stvarno, multimodalno iskustvo
8. Omogućavanje ljudima proaktivnije upravljanje vlastitim zdravljem kontinuiranim uvidom u osobne vitalne znakove
9. Izgradnja inteligentnog Internet of Energy za proizvodnju, skladištenje i potrošnju zelenije električne energije

„U desetljeću koje dolazi možemo očekivati velike napretke u društvu. Da bismo uspjeli u rješavanju ovih izazova, nadamo se još jače udružiti snagu s različitim industrijama, akademskim krugovima, istraživačkim institutima i programerima aplikacija s ciljem rješavanja univerzalnih izazova čovječanstva. Sa zajedničkom vizijom, svi imamo ulogu u traženju načina kako bismo mreže učinili jačima, računala bržima i energiju zelenijom. Zajedno, koračamo prema Inteligentnom svijetu 2030.", rekao je William Xu, predsjednik Instituta za strateška istraživanja Huaweija.

Na summitu je Eric Xu, rotacijski predsjednik Huaweija, predstavio poslovne rezultate kompanije u 2020. godini, kao i pet strateških inicijativa za budućnost. Xu tako najavljuje kako će Huawei:

● Optimizirati svoj portfelj za povećanje poslovne otpornosti – ojačat će svoje softverske mogućnosti i uložiti više u tvrtke koje se manje oslanjaju na napredne procesne tehnike, kao i u komponente za inteligentna vozila;
● Povećati vrijednost 5G-a i definirati 5.5G s vodećim suradnicima u industriji kako bi potaknuli razvoj mobilnih komunikacija;
● Pružiti skladno, inteligentno iskustvo usmjereno na korisnika;
● Inovirati kako bi smanjio potrošnju energije i radio na ostvarenju globalnog cilja - svijeta s niskim udjelom ugljika;
● Riješiti izazove vezane uz kontinuitet opskrbe.

„Obnova povjerenja i suradnje u globalnom lancu opskrbe poluvodiča presudni su za vraćanje industrije na pravi put. U budućnosti ćemo se i dalje nalaziti u složenom i nestabilnom globalnom okruženju. COVID-19 i geopolitička neizvjesnost predstavljat će stalne izazove za svaku organizaciju, poduzeće i zemlju. Duboko vjerujemo u moć digitalne tehnologije koja može pružiti inovativna rješenja za probleme s kojima se svi susrećemo. I dalje ćemo nastaviti inovirati i voditi digitalnu transformaciju naprijed s našim kupcima i partnerima kako bismo digitalnu tehnologiju donijeli svakoj osobi, domu i organizaciji za potpuno povezan, inteligentan svijet", rekao je Eric Xu.

Prvi Huaweijev Global Analyst Summit održao se 2004. godine i od tada se održava svake godine. Ovogodišnji summit traje još sutra, a posjetitelji imaju prilike sudjelovati na nizu sastanaka sa stručnjaci iz cijelog svijeta koji dijele svoje jedinstvene uvide i razgovaraju o budućim trendovima.

Tagovi: Huawei, 5G mreža, 5G tehnologija, Eric Xu, Radoslaw Kedzia
PROČITAJ I OVO
Jack Ma se pritajio i otkrio novi hobi
ZAOKRET
Jack Ma se pritajio i otkrio novi hobi
PEKING - Čini se da je osnivač Alibae Jack Ma nakon čeličnog stiska kineske administracije napravio životni zaokret.
Do 2025. godine tržište proširene stvarnosti vrijedit će 300 milijardi dolara
PROŠIRENA STVARNOST
Do 2025. godine tržište proširene stvarnosti vrijedit će 300 milijardi dolara
SHENZEN - Na Huaweijevom Better World Summitu o 5G i AR tehnologiji, održanom danas u Shenzhenu u Kini, predstavljen je White Paper AR Insight and Application Practice koji nudi uvid u industriju proširene stvarnosti (AR). Bob Cai, CMO Huawei Carrier BG, u svom je govoru pozvao cijelu industriju da zajedno rade na izgradnji prosperitetnog 5G i AR ekosustava.
HAKOM-u stiglo devet zahtjeva za sudjelovanjem u javnoj dražbi za 5G frekvencije
5G
HAKOM-u stiglo devet zahtjeva za sudjelovanjem u javnoj dražbi za 5G frekvencije
ZAGREB - Hrvatskoj regulatornoj agenciji za mrežne djelatnosti (HAKOM) stiglo je devet zahtjeva tvrtki HT, A1, Telemach, EOLO S.P.A., BeeIN, Digicom, Eco Net, Markoja i Terrakom, za sudjelovanje u postupku javne dražbe za 5G frekvencije, koja počinje 12. srpnja, doznaje se u četvrtak iz HAKOM-a.
You Tube otežava oglašavanje alkohola, kockanja, politike i lijekova na recept
REGULATIVA
You Tube otežava oglašavanje alkohola, kockanja, politike i lijekova na recept
NEW YORK - YouTube iz reklamnog prostora u zaglavlju svoje početne stranice zabranjuje oglase koji se odnose na alkohol, kockanje, politiku i lijekove na recept.
Bird Buddy je slovenski startup godine
STARTUPI
Bird Buddy je slovenski startup godine
LJUBLJANA - Pobjednik ovogodišnjeg izbora za slovenski startup godine je tvrtka Bird Buddy koja je stvorila istoimenu pametnu hranilicu za ptice. Tvrtke Bevo, Maestro Amadeus, RingoX i SeaVision također su se plasirale u finale, najavili su organizatori izbora.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE