GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Huawei predstavio devet tehnoloških izazova za izgradnju inteligentnog svijeta

Huawei predstavio devet tehnoloških izazova za izgradnju inteligentnog svijeta
IZAZOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.04.2021 / 17:46
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Huawei je na početku svog 18. Global Analyst Summita pod nazivom Building a Fully Connected, Intelligent World prezentirao devet tehnoloških izazova za izgradnju inteligentnog svijeta do 2030. godine, a uz svaki izazov predstavljene su i konkretne smjernice za daljnja istraživanja i rješavanje tih izazova.

Ključni tehnološki izazovi su:

1. Definiranje 5.5G kako bi podržali stotine milijardi različitih vrsta veza
2. Razvoj optike za eksponencijalno povećanje kapaciteta optičkih vlakana
3. Optimizacija mrežnih protokola za IoT povezivanje
4. Pružanje napredne računalne snage, dovoljno jake da podrži inteligentni svijet
5. Prikupljanje i sortiranje znanja iz ogromnih količina podataka za proboj u industriji AI
6. Nadići von Neumannovu arhitekturu za dobivanje gušćih sustava za pohranu
7. Kombiniranje računarstva i senzora za hiper-stvarno, multimodalno iskustvo
8. Omogućavanje ljudima proaktivnije upravljanje vlastitim zdravljem kontinuiranim uvidom u osobne vitalne znakove
9. Izgradnja inteligentnog Internet of Energy za proizvodnju, skladištenje i potrošnju zelenije električne energije

„U desetljeću koje dolazi možemo očekivati velike napretke u društvu. Da bismo uspjeli u rješavanju ovih izazova, nadamo se još jače udružiti snagu s različitim industrijama, akademskim krugovima, istraživačkim institutima i programerima aplikacija s ciljem rješavanja univerzalnih izazova čovječanstva. Sa zajedničkom vizijom, svi imamo ulogu u traženju načina kako bismo mreže učinili jačima, računala bržima i energiju zelenijom. Zajedno, koračamo prema Inteligentnom svijetu 2030.", rekao je William Xu, predsjednik Instituta za strateška istraživanja Huaweija.

Na summitu je Eric Xu, rotacijski predsjednik Huaweija, predstavio poslovne rezultate kompanije u 2020. godini, kao i pet strateških inicijativa za budućnost. Xu tako najavljuje kako će Huawei:

● Optimizirati svoj portfelj za povećanje poslovne otpornosti – ojačat će svoje softverske mogućnosti i uložiti više u tvrtke koje se manje oslanjaju na napredne procesne tehnike, kao i u komponente za inteligentna vozila;
● Povećati vrijednost 5G-a i definirati 5.5G s vodećim suradnicima u industriji kako bi potaknuli razvoj mobilnih komunikacija;
● Pružiti skladno, inteligentno iskustvo usmjereno na korisnika;
● Inovirati kako bi smanjio potrošnju energije i radio na ostvarenju globalnog cilja - svijeta s niskim udjelom ugljika;
● Riješiti izazove vezane uz kontinuitet opskrbe.

„Obnova povjerenja i suradnje u globalnom lancu opskrbe poluvodiča presudni su za vraćanje industrije na pravi put. U budućnosti ćemo se i dalje nalaziti u složenom i nestabilnom globalnom okruženju. COVID-19 i geopolitička neizvjesnost predstavljat će stalne izazove za svaku organizaciju, poduzeće i zemlju. Duboko vjerujemo u moć digitalne tehnologije koja može pružiti inovativna rješenja za probleme s kojima se svi susrećemo. I dalje ćemo nastaviti inovirati i voditi digitalnu transformaciju naprijed s našim kupcima i partnerima kako bismo digitalnu tehnologiju donijeli svakoj osobi, domu i organizaciji za potpuno povezan, inteligentan svijet", rekao je Eric Xu.

Prvi Huaweijev Global Analyst Summit održao se 2004. godine i od tada se održava svake godine. Ovogodišnji summit traje još sutra, a posjetitelji imaju prilike sudjelovati na nizu sastanaka sa stručnjaci iz cijelog svijeta koji dijele svoje jedinstvene uvide i razgovaraju o budućim trendovima.

Tagovi: Huawei, 5G mreža, 5G tehnologija, Eric Xu, Radoslaw Kedzia
PROČITAJ I OVO
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
INVESTICIJE
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
SEATTLE - Amazon je objavio da će potrošiti dodatnih 2,75 milijardi dolara podupirući Anthropic, startup sa sjedištem u San Franciscu koji se smatra predvodnikom u generativnoj umjetnoj inteligenciji. Njegov temeljni model i chatbot Claude natječu se s OpenAI-jem i ChatGPT-om.
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
NAGRADE
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
ZAGREB – Spectra Assure, sigurnosni proizvod IT kompanije ReversingLabs koji pogoni umjetna inteligencija, prošlog je tjedna u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem u kategoriji sigurnosti lanca nabave softvera.
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
SKOK
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
ANALIZA - Američki proizvođač memorijskih čipova, Micron Technology, dosegao je rekord svih vremena prošlog tjedna, nakon objave kvartalnih rezultata i objave iznenađujuće visokih očekivanih prihoda temeljenih na procvatu umjetne inteligencije (AI).
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
NA VRHU
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
ZAGREB – Huawei je u 2023. godini podnio zahtjev za čak 5071 patent i tako zadržao svoju poziciju najvećeg podnositelja prijava. Slijede ga Samsung, LG, Qualcomm i Ericsson.
EU otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete
ISTRAGA
EU otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete
BRUXELLES - Europska unija u ponedjeljak je otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete, u svojoj prvoj istrazi prema novom novom tehnološkom zakonodavstvu Zakona o digitalnim tržištima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE