GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Huawei: Rast u 2020. usporen, ali rezultati u skladu s prognozama

Huawei: Rast u 2020. usporen, ali rezultati u skladu s prognozama
SOLIDNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.03.2021 / 16:15
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Huawei je danas objavio svoje godišnje poslovno izvješće za 2020. godinu koje pokazuje da je rast usporen, ali poslovni rezultati kompanije uglavnom su u skladu s prognozama.

Globalni prihodi od prodaje, u prošloj su godini iznosili 136,7 milijardi američkih dolara, što je za 3,8 posto više u odnosu na lani, a neto dobit dosegla je 9,9 milijardi dolara, što je za 3,2 posto više u odnosu na prošlu godinu.

Unatoč operativnim poteškoćama uzrokovanim američkim sankcijama u 2019. i 2020. godini, Huawei je ponovo pozvao KPMG da neovisno i objektivno revidira financijske izvještaje kompanije. Dokument koji je izradio KPMG standardno je nepromijenjeno revizijsko mišljenje. Bez obzira na okolnosti, kompanija će nastaviti transparentno pokazivati operativne podatke vladama, kupcima, dobavljačima, zaposlenicima i partnerima.

U 2020. godini Huawei je osigurao stabilan rad više od 1.500 mreža u preko 170 zemalja i regija tijekom lockdowna, što je pomoglo u osiguravanju rada i učenja na daljinu, kao i internetskoj kupnji diljem svijeta. U suradnji s partnerima, kompanija je omogućila iskustvo vrhunske povezanosti gdje god se nalazili. Kompanija je surađivala s organizacijama širom svijeta kako bi implementirala više od 3.000 inovativnih 5G projekata u preko 20 industrija poput rudarstva, proizvodnje čelika i poljoprivrede.

U prošloj je godini Huawei povećao svoje napore s ciljem razvoja inovativnih rješenja temeljenih na scenariju za različite industrije i time stvorio digitalni ekosustav koji pridonosi zajedničkom stvaranju i postizanju uspjeha.

Tijekom pandemije Huawei je pružio tehnološku podršku i rješenja koja su se pokazala vitalnima u borbi protiv pandemije. Jedan od primjera je dijagnostičko rješenje uz pomoć AI temeljeno na Huawei cloudu koje je pomoglo bolnicama širom svijeta da smanje opterećenje na medicinsko osoblje. Huawei je također surađivao s partnerima na pokretanju mrežnih platformi za učenje putem clouda za više od 50 milijuna učenika osnovnih i srednjih škola.

Uvođenjem HarmonyOS-a i ekosustava Huawei Mobile Services (HMS), Huawei Consumer poslovanje krenulo je naprijed strategijom Seamless AI Life ("1+8+N") kako bi potrošačima pružilo inteligentno iskustvo na svim uređajima i u svim scenarijima, usredotočujući se na pametan ured, fitness i zdravlje, pametan dom, jednostavno putovanje i zabavu.

„Usprkos izazovima koje smo imali u prošloj godini, uspjeli smo ostvariti planirane rezultate. Nastavili smo s inovacijama kako bismo stvorili dodatnu vrijednost za naše korisnike, pomogli smo u borbi protiv pandemije te smo podržali ekonomski i društveni napredak diljem svijeta. Također, dodatno smo unaprijedili svoje poslovanje, što je dovelo do značajnih postignuća i ostvarenja prognoziranih rezultata. Nastavit ćemo usko surađivati s našim kupcima i partnerima, podržavajući društveni napredak, gospodarski rast i održivi razvoj“, rekao je Ken Hu, rotirajući predsjednik Huaweija.

Sva financijska izvješća u Godišnjem izvješću za 2020. neovisno su revidirana od strane KPMG, međunarodne računovodstvene tvrtke.

Tagovi: Huawei, poslovni rezultati, Huawei Mobile Services, Ken Hu, 5G tehnologija
PROČITAJ I OVO
Markić: Rusija pojačala cyber napade na Hrvatsku
NAPADI
Markić: Rusija pojačala cyber napade na Hrvatsku
ZAGREB - Cilj većine napada koje je Hrvatska spriječila bila je krađa osjetljivih informacija iz ministarstava, ali i Porezne uprave.
Srušene web stranice talijanske vlade, osumnjičeni ruski hakeri
HAKERI
Srušene web stranice talijanske vlade, osumnjičeni ruski hakeri
RIM - Niz internetskih stranica talijanske vlade u petak je bio metom kibernetičkih napada za koje vlasti sumnjiče ruske hakere Killnet.
Kanada najavila zabranu korištenja opreme kineskih kompanija Huawei i ZTE
NAJAVE
Kanada najavila zabranu korištenja opreme kineskih kompanija Huawei i ZTE
OTTAWA - Kanada planira zabraniti korištenje opreme dvije najveće kineske telekomunikacijske kompanije Huawei i ZTE u svojoj 5G telefonskoj mreži, što bi trebalo poboljšati kanadske mobilne internetske usluge i „braniti sigurnost i zaštitu Kanađana”.
Xiaomi koristi vlastito razvijenu govornu tehnologiju za pomoć osobama s poremećajima govora
INOVACIJE
Xiaomi koristi vlastito razvijenu govornu tehnologiju za pomoć osobama s poremećajima govora
PEKING - Xiaomi, kompanija za potrošačku elektroniku i pametnu proizvodnju s pametnim telefonima i hardverom suštinski povezanim na IoT platformu, predstavio je najnoviju primjenu naprednih algoritama i vlastite govorne tehnologije na području pristupačnosti.
Počela izrada Strategije digitalne Hrvatske do 2030.
STRATEGIJA
Počela izrada Strategije digitalne Hrvatske do 2030.
ZAGREB - Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva počeo je proces izrade Strategije digitalne Hrvatske do 2030. u suradnji s konzultantskom tvrtkom Deloitte, a predviđeni rok za donošenje te strategije je prosinac 2022. godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE