GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Huawei stiže u Kutinu

Huawei stiže u Kutinu
PAMETNA ZONA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.05.2021 / 08:48
Autor: SEEbiz
KUTINA - Grad Kutina je ovih dana potpisao ugovore s tvrtkama Huawei te odašiljači i veze vezano uz razvoj Industrijsko-logističke zone u Kutini - prve pametne poslovne zone u RH.

Prva pametna poslovna zona Kutina jedinstven je projekt u RH putem kojeg će se pružiti poduzetnicima koji posluju i žele poslovati u Kutini digitalno okruženje i sve benefite modernih tehnologija kako bi unaprijedili svoje poslovanje.

„Danas smo potpisali ugovor o nabavci najveće stavke ovog projekta, pametnog sustava za brojanje i analizu vozila s tvrtkom Odašiljači i veze. Riječ je o najsofisticiranijom softwareu koji se koristi u prometu, broji i kategorizira vozila koja prolaze u oba smjera na određenoj prometnici. Uz to, potpisali smo ugovor o partnerstvu i razumijevanju s tvrtkom Huawei koja je sustav proizvela te izrazila interes za budućom suradnjom na ovom projektu. Izuzetno nam je drago kako je naš projekt privukao pozornost tako velikih tvrtki poput OiV-a i Huawei-a“ rekao je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić.

„Drago mi je što je Grad Kutina prepoznao OIV-a kao partnera u razvoju pametnih usluga Grada Kutine i započinjemo suradnju u ovom projektu. Nadam se kako će se suradnja nastaviti i u budućnosti“ rekao je Mate Botica, direktor OIV-a.

„Digitalizacija života uvelike je prisutna te osim što nam olakšava život pametna tehnologija, ona nam pomaže u poslovanju, ali i komunikaciji. Grad Kutina danas je potpisao sporazum o suradnji te se nadamo i ubuduće surađivati kako bismo tehnološka rješenja približili i samom Gradu Kutini. Slični sustavi pametnih gradova već su implementirani i u samoj Kini i europskim metropolama što je uvelike olakšalo poslovanje i život građana„ rekao je Zhang Qiming, direktor Huaweia Hrvatska.

Potpisom ovog ugovora završava se inicijalna pilot faza ovog projekta te počinju pripreme projekta za prijavu na nadolazeće EU natječaje. U sklopu pilot projekta nabavljeni su (uz jedan postojeći) dodatna dva info kioska koji će biti postavljeni na lokacije u centru Kutine. Putem njih omogućiti će se poduzetnicima besplatno oglašavanje. Poduzetnici će moći poslati gradu svoje promo materijale u obliku digitalnih plakata i video reklama koje će grad objavljivati na kioscima. Napravljena je i interaktivna web karta za investitore koja se može pronaći na web stranicama zone KIND.hr . U ovom projektu napravljen je velik korak i u općenitoj digitalizaciji samog grada.

Kao jedan od elemenata Grad Kutina je nabavio centralni sustav za upravljanje „pametnom“ infrastrukturom. Spomenuti sustav omogućuje pregled i upravljanje svim pametnim uređajima koje grad posjeduje ili ima u planu nabavljati. CMS je temelj svakog „Smart City“ projekta te će velike omogućiti uštede u budućnosti.

Tagovi: Industrijsko-logistička poslovna zona, pametna poslovna zona, Grad Kutina, Huawei, Zlatko Babić, Odašiljači i veze
PROČITAJ I OVO
eBay dopustio prodaju NFT-a
ODLUKE
eBay dopustio prodaju NFT-a
NEW YORK - Ebay na svojoj platformi dopušta prodaju nezamjenjivih tokena (NFT) za digitalne kolekcionarstvo, poput trgovačkih kartica, slika i video isječaka, navodi Reuters.
Infobip priprema investicijsku rundu od 500 milijuna dolara
INVESTICIJE
Infobip priprema investicijsku rundu od 500 milijuna dolara
ZAGREB - Riječ je o pojedinačno najvećoj startup investiciji u Hrvatskoj, ali i jednoj od najvećih investicija u neku domaću tvrtku dosad.
Tehnološki divovi traže američke subvencije za proizvodnju čipova
SUBVENCIJE
Tehnološki divovi traže američke subvencije za proizvodnju čipova

NEW YORK - Skupina velikih tehnoloških tvrtki, uključujući Apple, Microsoft i Google, pridružila se vodećim proizvođačima čipova u formiranju lobističke grupe koja od Washingtona traži subvencije za proizvodnju čipova.

Američki državni odvjetnici pozivaju Facebook da odustane od dječjeg Instagrama
POZIV
Američki državni odvjetnici pozivaju Facebook da odustane od dječjeg Instagrama
WASHINGTON - Američko Nacionalno udruženje državnih odvjetnika (NAAG) pozvalo je Facebook da odustane od planova za pokretanje verzije Instagrama za djecu mlađu od 13 godina "Instagram Kids", pozivajući se na zabrinutost zbog sigurnosti i dobrobiti djece i štetu koju im društvene mreže mogu nanijeti.
JPMorgan: Kineske tehnološke dionice i dalje su dobra oklada
ANALITIČARI
JPMorgan: Kineske tehnološke dionice i dalje su dobra oklada
NEW YORK - Kineske tehnološke dionice i dalje su dobra oklada bez obzira na nesigurnosti zbog pritiska regulatora, kaže Howard Wang, šef odjela za kinesko tržište u JPMorgan Asset Managementu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE