GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Huawei stiže u Kutinu

Huawei stiže u Kutinu
PAMETNA ZONA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.05.2021 / 08:48
Autor: SEEbiz
KUTINA - Grad Kutina je ovih dana potpisao ugovore s tvrtkama Huawei te odašiljači i veze vezano uz razvoj Industrijsko-logističke zone u Kutini - prve pametne poslovne zone u RH.

Prva pametna poslovna zona Kutina jedinstven je projekt u RH putem kojeg će se pružiti poduzetnicima koji posluju i žele poslovati u Kutini digitalno okruženje i sve benefite modernih tehnologija kako bi unaprijedili svoje poslovanje.

„Danas smo potpisali ugovor o nabavci najveće stavke ovog projekta, pametnog sustava za brojanje i analizu vozila s tvrtkom Odašiljači i veze. Riječ je o najsofisticiranijom softwareu koji se koristi u prometu, broji i kategorizira vozila koja prolaze u oba smjera na određenoj prometnici. Uz to, potpisali smo ugovor o partnerstvu i razumijevanju s tvrtkom Huawei koja je sustav proizvela te izrazila interes za budućom suradnjom na ovom projektu. Izuzetno nam je drago kako je naš projekt privukao pozornost tako velikih tvrtki poput OiV-a i Huawei-a“ rekao je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić.

„Drago mi je što je Grad Kutina prepoznao OIV-a kao partnera u razvoju pametnih usluga Grada Kutine i započinjemo suradnju u ovom projektu. Nadam se kako će se suradnja nastaviti i u budućnosti“ rekao je Mate Botica, direktor OIV-a.

„Digitalizacija života uvelike je prisutna te osim što nam olakšava život pametna tehnologija, ona nam pomaže u poslovanju, ali i komunikaciji. Grad Kutina danas je potpisao sporazum o suradnji te se nadamo i ubuduće surađivati kako bismo tehnološka rješenja približili i samom Gradu Kutini. Slični sustavi pametnih gradova već su implementirani i u samoj Kini i europskim metropolama što je uvelike olakšalo poslovanje i život građana„ rekao je Zhang Qiming, direktor Huaweia Hrvatska.

Potpisom ovog ugovora završava se inicijalna pilot faza ovog projekta te počinju pripreme projekta za prijavu na nadolazeće EU natječaje. U sklopu pilot projekta nabavljeni su (uz jedan postojeći) dodatna dva info kioska koji će biti postavljeni na lokacije u centru Kutine. Putem njih omogućiti će se poduzetnicima besplatno oglašavanje. Poduzetnici će moći poslati gradu svoje promo materijale u obliku digitalnih plakata i video reklama koje će grad objavljivati na kioscima. Napravljena je i interaktivna web karta za investitore koja se može pronaći na web stranicama zone KIND.hr . U ovom projektu napravljen je velik korak i u općenitoj digitalizaciji samog grada.

Kao jedan od elemenata Grad Kutina je nabavio centralni sustav za upravljanje „pametnom“ infrastrukturom. Spomenuti sustav omogućuje pregled i upravljanje svim pametnim uređajima koje grad posjeduje ili ima u planu nabavljati. CMS je temelj svakog „Smart City“ projekta te će velike omogućiti uštede u budućnosti.

Tagovi: Industrijsko-logistička poslovna zona, pametna poslovna zona, Grad Kutina, Huawei, Zlatko Babić, Odašiljači i veze
PROČITAJ I OVO
Milijardu kuna investicija stiže u Hrvatsku
INVESTICIJE
Milijardu kuna investicija stiže u Hrvatsku
ZAGREB - Investicije od čak milijardu kuna mogle bi u idućem razdoblju stići u Hrvatsku i to u sektor IT-a, blockchain i softvera za online igre, doznaje tportal od izvora uključenih u razgovore.
One billion kuna investments in Croatia in three key sectors
INVESTMENTS
One billion kuna investments in Croatia in three key sectors
ZAGREB - Investments of as much as one billion kuna could reach Croatia in the next period, in the sector of IT, blockchain and software for online games, tportal has learned from sources involved in the talks.
Ublažavanje ograničenja usporilo rast broja američkih korisnika Pinteresta
PRITISCI
Ublažavanje ograničenja usporilo rast broja američkih korisnika Pinteresta
SAN FRANCISCO - Usporio je rast broja američkih korisnika koji koriste platformu za 'uradi sam' projekte Pinterest, jer ljudi koji su ju koristili tijekom pandemije sve više odustaju kako se ublažavaju ograničenja uvedena radi suzbijanja širenja covida-19.
Microsoft preuzima indijski Oyo
AKVIZICIJE
Microsoft preuzima indijski Oyo
NEW YORK - Microsoft je blizu preuzimanja indijskog startup hotelskog lanca Oyo, izvijestio je CNBC.
Prodaja telefona: Xiaomi se diže, Huawei oštro pada
TRENDOVI
Prodaja telefona: Xiaomi se diže, Huawei oštro pada
LONDON - Prema izvještaju koji donosi Omdia, globalno tržište pametnih telefona bilježi godišnji rast od 17,4%, što znači da je u prvoj polovici godine u svijetu prodano 651,8 milijuna jedinica, za razliku od istog razdoblja prošle godine kada ih je isporučeno 555,4 milijuna.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE