GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Huawei svake godine pet posto ukupnih R&D investicija usmjerava u cyber sigurnost

Huawei svake godine pet posto ukupnih R&D investicija usmjerava u cyber sigurnost
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.12.2020 / 12:59
Autor: SEEbiz
BEČ - Tema ovogodišnjeg Međunarodnog forum za digitalnu sigurnost (IDSF) održanog online iz Austrije bila je kibernetička sigurnost za vrijeme pandemije. Uz Huaweijeve predstavnike, govornici na konferenciji su bili visoki političari, te stručnjaci iz industrije te poduzetništva.

Huawei čak 5 posto ukupnih ulaganja u istraživanja i razvoj investira u razvoj kibernetičke sigurnosti, a kibernetička sigurnost je postalo neraskidivo vezana uz ekonomski uspjeh, izjavio je Mika Lauhde, potpredsjednik Huawei Technologies odgovoran za kibernetsku sigurnost i privatnost te globalne javne poslove na Međunarodnom forumu digitalne sigurnosti (IDSF) koji se prošlog tjedna održavao online iz Beča.

Cilj ovogodšnjeg Foruma organiziranog pod motom "Globalna rasprava za povezani svijet" bio je promicanje suradnje između privatnog i javnog sektora u segmentu istraživanja i digitalne sigurnosti. Na jednom od panela su sudjelovali i savezni kancelar Sebastian Kurz, ministri Margarete Schramböck i Karl Nehammer, Rafal Jaczynski te Lauhde.

O važnosti telekomunikacijske strukture u Europi govorio je i Rafal Jaczynski, službenik za kibernetsku sigurnost CEE i nordijske regije u Huaweiju. „Huawei je u Europi aktivan već 20 godina i ovdje ima preko 14.000 zaposlenika. Zajedno s našim partnerima i kupcima želimo osigurati najveću moguću sigurnost telekomunikacijske infrastrukture u Europi. Vremena krize uvijek su vremena za promišljanje. Digitalna sigurnost mora postati glavni prioritet za sve tehnološke poduzetnike i ne trebamo birati između mogućnosti i sigurnosti, možemo imati oboje“, rekao je Jaczynski.

Istaknuto je da je Huawei u Austriji jedan od najvećih korporativnih partnera u Inicijativi za sigurniji internet. Bernhard Jungwirth, koordinator austrijske inicijative Saferinternet.at, partnera u EU mreži sigurnijeg interneta (Insafe) rekao je: "Jako smo sretni zbog partnerstva s Huawei Austrija i nadamo se da zajedno možemo učiniti puno više za digitalnu sigurnost cijele Austrije."

Tagovi: Huawei, cyber sigurnost, Mika Lauhde, Huawei Technologies
PROČITAJ I OVO
Apple u Kini na zahtjev vlasti uklonio WhatsApp i Threads iz AppStorea
POTEZI
Apple u Kini na zahtjev vlasti uklonio WhatsApp i Threads iz AppStorea
PEKING - Američki tehnološki div Apple uklonio je Metine aplikacije WhatsApp i Threads iz svog App Storea u Kini.
Regija CEE postaje europska Silicijska dolina
POTENCIJALI
Regija CEE postaje europska Silicijska dolina
ZAGREB - PwC i CEE Digital Coalition vjeruju da zemlje u regiji srednje i istočne Europe (CEE) imaju potencijal ojačati i razviti svoje ICT sektore i stvoriti Silicijsku dolinu EU-a, stoji u novom izvješću.
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
SJAJNE BROJKE
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
LOS ANGELES - Netflix je večeras objavio poslovne rezultate koji su nadmašili očekivanja analitičara.
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
RAST
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
HELSINKI - Finski proizvođač telekomunikacijske opreme Nokia u prvom je ovogodišnjem kvartalu zahvaljujući mjerama štednje zabilježio rast neto dobiti od 52 posto na 438 milijuna eura.
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
INTERES
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
NEW YORK - Uzbuđenje oko nadolazećeg prepolovljenja bitcoina ("halving") dovelo je do kontinuiranog porasta pretraživanja tog pojma na Googleu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE