GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Huawei u 2020. imao preko 100.000 aktivnih patenata

Huawei u 2020. imao preko 100.000 aktivnih patenata
PATENTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.03.2021 / 09:58
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Huawei je objavio Bijelu knjigu o inovacijama i intelektualnom vlasništvu za 2020. godinu na ”Forumu o inovacijama i razvoju intelektualnih prava u 2021. godini i nakon” koja prikazuje povijest Huaweijevih inovacija i potvrđuje da je kompanija jedan od najvećih svjetskih nositelja patenata. Huawei je na kraju 2020. godine imao preko 100.000 aktivnih patenata, u više od 40.000 grupa patenata.

Huawei je svoj prvi patent prijavio u Kini 1995. godine, a prvu prijavu patenta u SAD-u 1999. Svjetska organizacija za intelektualno vlasništvo (WIPO) prvi je put uvrstila Huawei na prvo mjesto po broju patentnih prijava 2008. godine. Huawei se 2019. godine po broju dodijeljenih patenata rangirao na 2. mjesto u Europi i na 10. mjesto u SAD-u. Huawei je ujedno i najveći nositelj patenata u Kini.

"Želimo pokazati povijest naših inovacija u proteklih 30 godina i našu dugoročnu predanost poštivanju, zaštiti i doprinosu intelektualnih prava. Ovom bijelom knjigom želimo vam omogućiti bolje razumijevanje toga kako je Huawei postao ono što je danas", izjavio je Song Liuping, Huaweijev glavni pravni direktor.

Huawei procjenjuje da će između 2019. i 2021. godine osigurati između 1,2 i 1,3 milijarde američkih dolara prihoda od licenciranja patenata. Također je najavio da će za svaki višemodni 5G pametni telefon naplatiti razumnu postotnu stopu naknade za licence u visini 2,5 američka dolara.

"Inovacija je srž poslovanja Huaweija od osnutka tvrtke. Naša bijela knjiga za 2020. navodi broj prijavljenih patenata, odnosno naše aktivnosti u području istraživanja i razvoja te inovacija krajem 90-ih i početkom 2000-ih". Današnji uspjeh Huaweija rezultat je dugoročnog ulaganja u inovacije te istraživanje i razvoj. Huawei je najveći tehnički doprinositelj kod 5G standarda te slijedi poštena, razumna i nediskriminirajuća (FRAND) načela kada je riječ o licenciranju patenata", izjavio je Jason Ding, voditelj Huaweijevog odjela za prava intelektualnog vlasništva.

"Objavljujući svoju strukturu naknade za licencu za 5G standardne osnovne patente (SEP), Huawei promiče široko prihvaćanje i upotrebu standarda dizajniranih kako bi pružili interoperabilnost, pouzdanost i transparentno natjecanje, istodobno osiguravajući pošten povrat ulaganja u istraživanje i razvoj", izjavio je Francis Gurry, bivši generalni direktor Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo (WIPO).

Tagovi: Huawei, patenti, 5G tehnologija, Song Liuping, Luis Berenguer, Europski patentni ured
PROČITAJ I OVO
Tinejdžer priznao Bezosu: Nikad nisam ništa naručio preko Amazona
PRIZNANJE
Tinejdžer priznao Bezosu: Nikad nisam ništa naručio preko Amazona
AMSTERDAM - Nizozemski tinejdžer koji je postao najmlađi svemirski putnik na svijetu ovaj je tjedan iznenadio milijardera Jeffa Bezosa rekavši mu tijekom leta da nikad nije ništa naručio preko Amazona.
NASA izabrala SpaceX za misiju prema Europi, Jupiterovom mjesecu
ODLUKE
NASA izabrala SpaceX za misiju prema Europi, Jupiterovom mjesecu
WASHINGTON - NASA je objavila u petak da je izabrala SpaceX za previđeni let na Europu, zaleđeni Jupiterov mjesec, što je velika pobjeda za tvrtku milijardera Elona Muska koji želi organizirati sve dalja putovanja u Sunčevom sustavu.
Emirati: Izazvali obilnu kišu pomoću dronova
SIJANJE OBLAKA
Emirati: Izazvali obilnu kišu pomoću dronova
ABU DHABI - Proteklih je dana u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, kao i u mnogim dijelovima svijeta, prilično vruće. Kako su oni smješteni u vrlo sušnom području, kombinacija velike vrućine i suše nije ugodna niti za život niti za okoliš, pogotovo kada se temperature zraka približe 50°C.
Facebookova akvizicija pod povećalom u Njemačkoj zbog moguće tržišne koncentracije
PROVJERE
Facebookova akvizicija pod povećalom u Njemačkoj zbog moguće tržišne koncentracije
ESSEN - Njemački regulator tržišnog natjecanja objavio je u petak da provjerava podliježe li Facebookovo planirano preuzimanje inovativne tvrtke Kustomer kontroli koja bi trebala spriječiti tržišnu koncentraciju.
EU digitalne Covid potvrde o cijepljenju od danas vrijede 270 dana
POTVRDE
EU digitalne Covid potvrde o cijepljenju od danas vrijede 270 dana
ZAGREB - Od danas EU digitalne Covid potvrde o cijepljenju vrijede do 270 dana te se njihov status može provjeriti i u mobilnoj aplikaciji CovidGO, izvijestila je Agencija za komercijalnu djelatnost (AKD) u petak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE