GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Huawei zabilježio najveći globalni rast prodaje nosivih uređaja u 2020.

Huawei zabilježio najveći globalni rast prodaje nosivih uređaja u 2020.
PRODAJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.03.2021 / 13:42
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Protekla je godina bila izuzetno uspješna u pogledu prodaje nosivih uređaja koji su sve traženiji među potrošačima.

Prema najnovijem izvješću kompanije IDC, Huawei je globalno trenutno rangiran na 3. mjestu te je najdinamičniji igrač na tržištu u 2020. godini. Tvrtka je predvodila rast prodaje s porastom od 50,7 posto, uz prodaju čak 43,5 milijuna nosivih uređaja.

„Najnoviji tržišni podaci u četvrtom tromjesečju 2020. godine potvrđuju da radimo kvalitetno. U perspektivi naše regije, fitnes narukvice i pametni satovi su generirali najveći tržišni udio u segmentu potrošačke elektronike i zauzeli prvo mjesto. U Hrvatskoj smo prema prodajnim podacima postali vodeći brand u ovoj kategoriji, što nam daje optimizam s kojim gledamo na budućnost“, istaknuo je Amir Afgan, direktor prodaje Huaweija za hrvatsko tržište.

Procvatom tržišta nosivih uređaja, Huawei neprestano ulaže napore da dodatno ojača svoju poziciju, a 2020. je bila prekretnica za postizanje tog cilja. Pored najvećeg rasta prodaje nosivih uređaja na tržištu od 50,7 posto, tvrtka je pokazala posvećenost istraživanju i razvoju otvaranjem Huawei Health Laba. Intuitivna rješenja i visokokvalitetni nosivi uređaji za Huawei su rezultirali rastućim interesom potrošača i brojnim pohvalama recenzenata i stručnjaka.

Donedavno su se nosivi uređaji smatrali tehnološkim uređajima, a danas su postali neizostavan dio svakodnevnog života. Tržišni podaci pokazuju snažan rast ovog segmenta u vrijeme pandemije, a zamijećeno je i povećanje fizičke aktivnosti koje ljudi samostalno obavljaju. U proteklih godinu dana Huawei se sa svojim vrhunskim uređajima pokazao kao lider u rastu prodaje u kategoriji nosivih uređaja.

Kompanija nastavlja svoju dugoročnu strategiju koja se temelji na kontinuiranom ulaganju u tehnološke inovacije i istraživanje. Samo u 2019. tvrtka je uložila 15,3 posto prihoda - ili više od 20 milijardi dolara, natrag u istraživanje i razvoj, a tijekom posljednjeg desetljeća preko 92 milijarde dolara. Kao inovacijski orijentirana tvrtka, Huawei ima više od 96.000 zaposlenika u istraživanju i razvoju, 14 istraživačkih centara i 36 zajedničkih inovacijskih centara širom svijeta.

Novootvoreni Huawei Health Lab dom je novih ideja i vodećih nosivih proizvoda na tržištu. Riječ je o najvećem laboratoriju za zdravstvenu i sportsku znanost kojim upravlja Huawei, kombinirajući dva područja: eksperimentalno ispitivanje pouzdanosti svih pametnih nosivih proizvoda te profesionalna sportska zdravstvena analiza.

Što se tiče područja ispitivanja pouzdanosti hardvera, Huaweijevi pametni nosivi proizvodi prolaze kroz 25 različitih testova izdržljivosti. Samo oni proizvodi koji prežive ovaj rigorozni program testiranja su na kraju lansirani i isporučeni potrošačima.

Huawei pametni satovi, kao i njihova FreeBuds serija slušalica, su kompatibilni sa svim Android i iOS uređajima. Korisnici ih mogu jednostavno upariti sa svojim telefonom preuzimanjem Huawei Health ili AI Life aplikacije iz predinstaliranih trgovina na njihovim uređajima.

Osim nosive opreme visoke klase, tvrtka je svoj fokus preusmjerila na premium segment pametnih telefona, dodatno pojačavši svoje vodstvo u području mobilne fotografije. To potvrđuje i nova DXOMark ljestvica koja vrlo visoko ocjenjuje i tehničke i fotografske mogućnosti najnovijeg flagshipa Mate 40 Pro, uz ukupnu ocjenu od 136 bodova, ocjenjujući ga kao najbolji mobilni uređaj za snimanje fotografija i videa trenutno dostupan na tržištu.

Tagovi: Huawei, Amir Afgan, Huawei FreeBuds, Huawei Health Lab
PROČITAJ I OVO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
BESPOVRATNO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
WASHINGTON - Američki proizvođač čipova Micron dobit će do 6,1 milijardu dolara bespovratnih sredstava od američke vlade za izgradnju tvornica računalnih čipova u državama New York i Idaho, objavila je danas Bijela kuća.
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
KATASTROFA
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
NEW YORK - Do pada je došlo unatoč tome što je Meta izvijestila o dobiti i prihodu boljem od očekivanog za prvo tromjesečje.
Talijanski regulator kaznio Amazon
KAZNA
Talijanski regulator kaznio Amazon
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestio je u četvrtak da je američkom internetskom maloprodajnom divu Amazonu izrekao novčanu kaznu od 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe dominantne tržišne pozicije.
ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u
ENORMNO
ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u
WASHINGTON - TikTok i njegova matična tvrtka ByteDance sa sjedištem u Kini zajedno su ove godine potrošili preko 7 milijuna dolara kako bi pokušali zaustaviti Kongres u donošenju zakona koji bi mogli zabraniti aplikaciju društvenih medija u Sjedinjenim Državama.
Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu
DOBRE BROJKE
Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu
NEW YORK - Spotify Technology (SPOT) objavio je u utorak fiskalnu zaradu u prvom tromjesečju koja je nadmašila očekivanja analitičara. Audio gigant je također ostvario profit jer nastavlja provoditi svoju nedavnu strategiju "učinkovitosti".
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE