GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Huaweijev 5G prošao GSMA-ovu provjeru kibernetičke sigurnosti mrežne opreme

Huaweijev 5G prošao GSMA-ovu provjeru kibernetičke sigurnosti mrežne opreme
5G
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.08.2020 / 19:36
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Huaweijeva oprema za 5G bežičnu i jezgrenu mrežu (5G RAN gNodeB, 5G Core UDG, UDM, UNC, UPCF i LTE eNodeB) prošla je GSMA-ov program sigurnosti mrežne opreme (NESAS).

NESAS je standardizirani mehanizam procjene kibernetičke sigurnosti kojeg definiraju GSMA i 3GPP, zajedno s glavnim globalnim operaterima, dobavljačima, industrijskim partnerima i regulatorima, a osigurava da oprema udovoljava zahtjevima sigurnosti i pouzdanosti 5G mreže. Oprema koja je uspješno prošla GSMA NESAS povećava povjerenje industrije, čineći ga praktičnim izborom za mobilne telekomunikacije na svim tržištima, potičući razvoj i usklađeno tržište mobilnih komunikacija.

GSMA NESAS nije obvezan standard, riječ je o dobrovoljnoj procjeni koju koriste dobavljači mrežne opreme kako bi je podvrgnuli sveobuhvatnoj reviziji sigurnosti. Sažetak neovisnih revizorskih izvještaja o NESAS procjeni možete pronaći ovdje .

NESAS obuhvaća 20 kategorija ocjenjivanja, definirajući sigurnosne zahtjeve i okvir za procjenu razvoja 5G opreme i životnog ciklusa te opreme. Uz to, koristi sigurnosne testove definirane od strane 3GPP-a za procjenu sigurnosti mrežne opreme. Procesom integrirane procjene povećava se transparentnost razine sigurnosti opreme.

"GSMA NESAS je najnoviji pristup u procjeni mrežne sigurnosti mobilnih komunikacija. U eri 5G NESAS pruža standardiziranu i učinkovitu procjenu cyber sigurnosti koja omogućava komunikacijskoj industriji osiguravanje ravnopravnosti i jednake uvjete za sve. Ova procjena je korisna referenca za sve dionike, kao što su operatori, dobavljači opreme, regulatori i proizvođači aplikacija. Huawei se uvijek fokusirao na cyber sigurnost temeljenu na tehnologiji, a NESAS pozdravljamo s punom podrškom i suradnjom. Pozivamo cijelu industriju da zajedno promovira razvoj usklađenijeg tržište mobilnih komunikacija", rekao je Devin Duan, voditelj marketinga za cyber-sigurnost 5G E2E, Huawei.

Osiguravanje sigurnosti zajednički je cilj Huaweija i njegovih kupaca, nadzornih tijela i ostalih dionika. Cyber-sigurnost postala je glavna globalna briga zbog sveprisutne digitalizacije u raznim industrijama. Huawei vjeruje da se povjerenje mora temeljiti na provjerljivim činjenicama, koje moraju počivati na zajedničkim standardima. U Huaweiju vjeruju da je to učinkovit način za izgradnju povjerenja u digitalno doba. Također, kompanija podržava GSMA i 3GPP u razvoju globalne standardizirane sigurnosne procjene, ideje koja je u velikoj mjeri prihvaćena kao industrijski konsenzus. NESAS promovira ovaj koncept, pa Huawei kao takav potiče industriju na široko prihvaćanje NESAS-a.

Prije uspješnog prolaska GSMA NESAS-a, Huawei je također prošao test cyber sigurnosti 5G od strane kineske grupe IMT-2020 (5G), čije se testne specifikacije temelje na 3GPP međunarodnim standardima za sigurnost 5G.

Tagovi: Huawei, 5G tehnologija, NESAS, Devin Duan
PROČITAJ I OVO
Intel najavio ofenzivu u segmentu čipova
AMBICIJE
Intel najavio ofenzivu u segmentu čipova
SANTA CLARA - Američki Intel počet će u svojim tvornicama proizvoditi Qualcomm čipove te je predstavio plan proširenja svoje nove ljevaonice kako bi uhvatio korak s konkurentima poput Taiwan Semicounductor Manufacturinga (TSMC) i Samsung Electronicsa do 2025. godine, priopćila je kompanija.
Aplikacija koja pokazuje je li mačka sretna
NOVITETI
Aplikacija koja pokazuje je li mačka sretna
CALGARY - Vlasnici mačaka koji vole fotografirati svoje ljubimce imaju novi izgovor da izvade svoje pametne telefone, štoviše tako bi mogli pomoći svojim mačkama.
Bezos nudi dvije milijarde dolara za povratak u utrku za Mjesec
PONUDA
Bezos nudi dvije milijarde dolara za povratak u utrku za Mjesec
WASHINGTON - Najbogatiji čovjek na svijetu, Jeff Bezos, ponudio je da pokrije troškove NASA-e u iznosu od dvije milijarde dolara, kako bi američka svemirska agencija mogla preispitati mogućnost potpisivanja ugovora s njim za izgradnju vozila za slijetanje na Mjesec.
EK uputila važno upozorenje Googleu
UPOZORENJE
EK uputila važno upozorenje Googleu
BRUXELLES - Googleova tražilica sve više prikazuje izravne komercijalne ponude kao odgovor na internetska pretraživanja potrošača, posebno u vezi s hotelima i letovima.
Amazon istražuje toksično ponašanje zaposlenika
ISTRAGA
Amazon istražuje toksično ponašanje zaposlenika
SEATTLE - Amazon trenutno provodi istragu zbog toksičnog ponašanja zaposlenika unutar odjela za računalstvo u oblaku. Riječ je o potezu koji, objašnjava Bloomberg, prati internu peticiju zaposlenika koji tvrde da se unutar tvrtke vrši sustavno zlostavljanje te da se zauzima 'negativno stajalište prema ženama i nedovoljno predstavljenim skupinama'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE