GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Huaweijeva tehnologija ubrzava izgradnju 5G mrežne infrastrukture

Huaweijeva tehnologija ubrzava izgradnju 5G mrežne infrastrukture
5G
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.09.2021 / 11:29
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB – Huawei Technologies, vodeća globalna kompanija u 5G tehnologiji, razvila je uređaj koji omogućava implementaciju 5G mreže na postojeće bazne stanice 2G, 3G te 4G tehnologije. Huawei BladeAAU Pro integrira aktivne i pasivne antene te tako omogućuje instalaciju različitih frekvencija potrebnih za mrežu nove generacije kao i instalaciju radijske tehnologije na iste antene.

Huaweijeva BladeAAU tehnologija omogućava istovremeni rad na više frekvencija te osigurava instalaciju 5G modula na višim položajima na postojećim nosačima. Svojom podrškom za cijeli opseg i velikom propusnošću pomaže operaterima u skraćivanju vremena implementacije i dovoljno je fleksibilan da se prilagodi različitim scenarijima i uvjetima rada. Ovo vrhunsko Huaweijevo tehnološko rješenje već je prepoznato među telekom operaterima na globalnom tržištu, a Huawei ovime potvrđuje vodeću poziciju u svijetu tehnoloških inovacija.

"Razvojem 5G mreže diljem svijeta koračamo u nepoznato područje. Huawei nastoji globalnim operaterima ponuditi inovativne proizvode i rješenja za izazove s kojima se suočava 5G poslovanje te istražiti što je više moguće scenarija za inovacije i primjenu 5G -a, čime se u konačnici i postiže poslovni uspjeh", rekao je Wang Haitao , izvršni direktor Huaweija u Švicarskoj.

Švicarska IT kompanija Sunrise UPC koja se bavi implementacijom 5G mrežne infrastrukture, primorana je zadržavati postojeće 2G, 3G i 4G bazne stanice, što predstavlja veliki logistički problem zbog manjka prostora na mjestima gdje su instalirane, ali ujedno predstavlja i sigurnosni rizik zbog povećanog otpora vjetra te narušavanja stabilnosti građevina. Iako je većina baznih stanica u Švicarskoj postavljena na jednom nosaču, za svaku prilagodbu mjesta na kojima su locirane, potrebna je građevinska dozvola, što opet može potrajati mjesecima ili čak godinama. Sve to značajno otežava prilagodbu za novu nadolazeću 5G infrastrukturu.

Alexander Lehrmann, direktor za novi poslovni razvoj i inovacije u Sunrise UPC -u, dodao je kako se Sunrise UPC raduje daljnjim inovacijama s Huaweijem kako bi unaprijedio razvoj 5G poslovanja u raznim novim sferama, uključujući pametnu gradnju, pametnu poljoprivredu, pametno zdravstvo i pametna događanja. "Cilj naše tvrtke je nastaviti kao vodeći u izgradnji visokokvalitetnih 5G mreža koje mogu pružiti vrhunsko iskustvo i voditi naše poslovanje prema uspjehu”, istaknuo je Lehrmann.

Tagovi: Huawei, Huawei Technologies, Sunrise UPC, 5G mreža, 5G tehnologija
PROČITAJ I OVO
Facebook od 2016. uložio više od 13 milijardi dolara u sigurnosne mjere
SIGURNOST
Facebook od 2016. uložio više od 13 milijardi dolara u sigurnosne mjere
WASHINGTON - Facebook Inc objavio je u utorak da je od 2016. uložio više od 13 milijardi dolara u sigurnosne mjere, nekoliko dana nakon što je Wall Street Journal objavio da tvrtka nije uspjela popraviti "štetne učinke platforme".
Wozniak pokreće potpuno drugačiju privatnu svemirsku kompaniju
POTEZI
Wozniak pokreće potpuno drugačiju privatnu svemirsku kompaniju
ZAGREB - Bransonu, Bezosu i Musku, kao tehnološkim poduzetnicima koji su se okušali u svemirskoj tehnologiji i raznim projektima vezanima uz svemir, trebalo bi se uskoro pridružiti još jedno zvučno ime iz ove industrije.
WhatsApp planira veliku promjenu
PROMJENE
WhatsApp planira veliku promjenu
ZAGREB - Facebookova platforma za dopisivanje već neko vrijeme stoji neokaljena ostatkom njihovog ekosustava, no to bi se uskoro moglo promijeniti uvođenjem nečega što se najlakše može opisati kao poslovni imenik.
Ikea lansira niz proizvoda za gamere
NOVI ISKORAK
Ikea lansira niz proizvoda za gamere
ZAGREB - Od listopada ove godine, Ikea će svoju ponudu proširiti na ciljanu grupu korisnika, gamere, za koje će u ponudi imati više od 30 novih proizvoda.
Preminuo Clive Sinclair
IN MEMORIAM
Preminuo Clive Sinclair
ZAGREB - Umro je sir Clive Marles Sinclair, tvorac čitave linije 8-bitnih računala koja su redefinirala računalstvo u 80-tima i iz domene znanstvenika i profesionalaca približile ga kućnim korisnicima ponajprije u Velikoj Britaniji, ali i Europi i čitavom svijetu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE