GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Huaweijeva tehnologija ubrzava izgradnju 5G mrežne infrastrukture

Huaweijeva tehnologija ubrzava izgradnju 5G mrežne infrastrukture
5G
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.09.2021 / 11:29
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB – Huawei Technologies, vodeća globalna kompanija u 5G tehnologiji, razvila je uređaj koji omogućava implementaciju 5G mreže na postojeće bazne stanice 2G, 3G te 4G tehnologije. Huawei BladeAAU Pro integrira aktivne i pasivne antene te tako omogućuje instalaciju različitih frekvencija potrebnih za mrežu nove generacije kao i instalaciju radijske tehnologije na iste antene.

Huaweijeva BladeAAU tehnologija omogućava istovremeni rad na više frekvencija te osigurava instalaciju 5G modula na višim položajima na postojećim nosačima. Svojom podrškom za cijeli opseg i velikom propusnošću pomaže operaterima u skraćivanju vremena implementacije i dovoljno je fleksibilan da se prilagodi različitim scenarijima i uvjetima rada. Ovo vrhunsko Huaweijevo tehnološko rješenje već je prepoznato među telekom operaterima na globalnom tržištu, a Huawei ovime potvrđuje vodeću poziciju u svijetu tehnoloških inovacija.

"Razvojem 5G mreže diljem svijeta koračamo u nepoznato područje. Huawei nastoji globalnim operaterima ponuditi inovativne proizvode i rješenja za izazove s kojima se suočava 5G poslovanje te istražiti što je više moguće scenarija za inovacije i primjenu 5G -a, čime se u konačnici i postiže poslovni uspjeh", rekao je Wang Haitao , izvršni direktor Huaweija u Švicarskoj.

Švicarska IT kompanija Sunrise UPC koja se bavi implementacijom 5G mrežne infrastrukture, primorana je zadržavati postojeće 2G, 3G i 4G bazne stanice, što predstavlja veliki logistički problem zbog manjka prostora na mjestima gdje su instalirane, ali ujedno predstavlja i sigurnosni rizik zbog povećanog otpora vjetra te narušavanja stabilnosti građevina. Iako je većina baznih stanica u Švicarskoj postavljena na jednom nosaču, za svaku prilagodbu mjesta na kojima su locirane, potrebna je građevinska dozvola, što opet može potrajati mjesecima ili čak godinama. Sve to značajno otežava prilagodbu za novu nadolazeću 5G infrastrukturu.

Alexander Lehrmann, direktor za novi poslovni razvoj i inovacije u Sunrise UPC -u, dodao je kako se Sunrise UPC raduje daljnjim inovacijama s Huaweijem kako bi unaprijedio razvoj 5G poslovanja u raznim novim sferama, uključujući pametnu gradnju, pametnu poljoprivredu, pametno zdravstvo i pametna događanja. "Cilj naše tvrtke je nastaviti kao vodeći u izgradnji visokokvalitetnih 5G mreža koje mogu pružiti vrhunsko iskustvo i voditi naše poslovanje prema uspjehu”, istaknuo je Lehrmann.

Tagovi: Huawei, Huawei Technologies, Sunrise UPC, 5G mreža, 5G tehnologija
PROČITAJ I OVO
Nizozemska vlada investira 2,5 milijarde eura kako bi zadržala ASML
POTEZI
Nizozemska vlada investira 2,5 milijarde eura kako bi zadržala ASML
EINDHOVEN - Nizozemska vlada objavila je u četvrtak da planira uložiti 2,5 milijarde eura u regiju Eindhoven u sklopu plana koji bi trebao odvratiti proizvođača opreme za proizvodnju čipova ASML od selidbe u inozemstvo.
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
INVESTICIJE
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
SEATTLE - Amazon je objavio da će potrošiti dodatnih 2,75 milijardi dolara podupirući Anthropic, startup sa sjedištem u San Franciscu koji se smatra predvodnikom u generativnoj umjetnoj inteligenciji. Njegov temeljni model i chatbot Claude natječu se s OpenAI-jem i ChatGPT-om.
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
NAGRADE
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
ZAGREB – Spectra Assure, sigurnosni proizvod IT kompanije ReversingLabs koji pogoni umjetna inteligencija, prošlog je tjedna u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem u kategoriji sigurnosti lanca nabave softvera.
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
SKOK
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
ANALIZA - Američki proizvođač memorijskih čipova, Micron Technology, dosegao je rekord svih vremena prošlog tjedna, nakon objave kvartalnih rezultata i objave iznenađujuće visokih očekivanih prihoda temeljenih na procvatu umjetne inteligencije (AI).
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
NA VRHU
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
ZAGREB – Huawei je u 2023. godini podnio zahtjev za čak 5071 patent i tako zadržao svoju poziciju najvećeg podnositelja prijava. Slijede ga Samsung, LG, Qualcomm i Ericsson.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE