GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

I Tim Cook u klubu milijardera

I Tim Cook u klubu milijardera
BOGATSTVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.08.2020 / 17:58
Autor: SEEbiz / Bug.hr
NEW YORK - Svjetska ljestvica milijardera odnedavno ima novog, istaknutog člana. Njegovo ime je Timothy Donald Cook, za prijatelje Tim, i već devet godina obnaša dužnost glavnog izvršnog direktora Applea.

 Tim Cook, naime, posjeduje 847.969 dionica Applea, čija vrijednost posljednjih dana ponovno raste.

Nakon neočekivano dobrog financijskog izvješća za "korona kvartal", Appleova je dionica premašila vrijednost od 450 dolara, a tržišna kapitalizacija Applea bliži se iznosu od 2 bilijuna dolara (otprilike dvije godine nakon što je premašila prvih bilijun).

Ovim porastom vrijednosti dionice, uzevši u obzir i činjenicu da je samo prošle godine u plaći i bonusima zaradio 125 milijuna dolara, Tim Cook ušao je u spomenuto društvo svjetskih milijardera. Njegova je imovina, gledano u dolarskim iznosima, tek za malo premašila milijardu dolara. Jedan je od rijetkih na Bloombergovoj ljestvici koji je do ovolike imovine došao samo kroz ulogu direktora, ne i osnivača kompanije.

Danas 59-godišnji Cook već je ranije najavio da planira sve svoje bogatstvo ostaviti u dobrotvorne svrhe, a već je i do sada bio aktivan filantrop kao i privatni investitor u nekoliko startupa i tehnoloških ideja. Nakon što osigura dovoljno novca za školovanje svojih nećaka, sve što ostane obećao je oporučno donirati.

Usput, najbogatiji čovjek na svijetu i dalje je Jeff Bezos iz Amazona, s vrijednošću imovine od oko 186 milijardi dolara. Slijede ga Bill Gates (121 milijarda) te Mark Zuckerberg (99,7 milijardi) – pa su tako top tri svjetska bogataša trenutačno ljudi iz tehnološkog sektora. Iz ovog svijeta u top 10 nalaze se još Steve Ballmer (7. mjesto, 75 milijardi USD), Larry Page (8., 71,7 milijardi), Sergey Brin (9., 69,5 milijardi) te na desetom mjestu Elon Musk s 67,2 milijarde dolara imovine.

Tagovi: Tim Cook, Apple, Jeff Bezos, Steve Ballmer, Larry Page, Microsoft, Google, Amazon, Facebook, Elon Musk, Sergey Brin, Mark Zuckerberg
PROČITAJ I OVO
Gaming industrija u Srbiji lani ostvarila 175 milijuna eura prihoda
RAST
Gaming industrija u Srbiji lani ostvarila 175 milijuna eura prihoda
BEOGRAD - Srbijanska gaming industrija lani je zaradila više od 175 milijuna eura, što je 17 posto više nego 2022. godine, pokazuje istraživanje Udruženja industrije videoigara Srbije (SGA), čiji su rezultati predstavljeni u Privrednoj komori Srbije (PKS).
Apple u Kini na zahtjev vlasti uklonio WhatsApp i Threads iz AppStorea
POTEZI
Apple u Kini na zahtjev vlasti uklonio WhatsApp i Threads iz AppStorea
PEKING - Američki tehnološki div Apple uklonio je Metine aplikacije WhatsApp i Threads iz svog App Storea u Kini.
Regija CEE postaje europska Silicijska dolina
POTENCIJALI
Regija CEE postaje europska Silicijska dolina
ZAGREB - PwC i CEE Digital Coalition vjeruju da zemlje u regiji srednje i istočne Europe (CEE) imaju potencijal ojačati i razviti svoje ICT sektore i stvoriti Silicijsku dolinu EU-a, stoji u novom izvješću.
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
SJAJNE BROJKE
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
LOS ANGELES - Netflix je večeras objavio poslovne rezultate koji su nadmašili očekivanja analitičara.
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
RAST
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
HELSINKI - Finski proizvođač telekomunikacijske opreme Nokia u prvom je ovogodišnjem kvartalu zahvaljujući mjerama štednje zabilježio rast neto dobiti od 52 posto na 438 milijuna eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE