GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

I Twitter namjerava pratiti korisnike iPhonea

I Twitter namjerava pratiti korisnike iPhonea
AMBICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.05.2021 / 15:12
Autor: SEEbiz / vidi.hr
NEW YORK - Twitter je ažurirao svoju iOS aplikaciju novom privolom koja će nakon prihvaćanja omogućiti praćenje korisnika i dostavu oglasa.

Appleova „politička“ značajka App Tracking Transparency, koja je službeno lansirana s izlaskom iOS-a 14.5 prije nekoliko tjedana, izazvala je brojne kontroverze i ljutnju nekih kompanija poput Facebooka koje su kritizirale Apple zbog toga što je otežao dostavu relevantnih oglasa korisnicima.

Za razliku od Facebooka Twitter nije kritizirao Apple, već je odabrao novi pristup koji bi mogli slijediti i drugi. U novoj inačici Twitter aplikacije za iOS prikazuje se "prompt" koja traži od korisnika privolu za praćenje uvidom u druge aplikacije i web stranice kako bi im se mogli isporučivati ciljani oglasi.

"Nudimo vam više izbora relevantnih oglasa na iOS-u 14.5. Neka vam oglasi budu relevantni tako što ćete Twitteru omogućiti praćenje podataka drugih tvrtki na ovom uređaju, poput aplikacija koje koristite i web lokacija koje posjećujete. Možete odlučiti hoćete li dopustiti praćenje, a to uvijek možete promijeniti kasnije u postavkama uređaja", navodi Twitter u poruci kojom obavještava korisnike svoje aplikacije za iOS o promjenama vezanim uz praćenje.

Za razliku od Facebooka, koji je krenuo puno agresivnijim pristupom, upozoravanjem korisnika da u slučaju nepristanka na praćenje više neće moći koristiti njegovu aplikaciju, Twitter ističe praćenje samo kao opciju, što znači da će vam aplikacija i dalje raditi i ako ne pristanete da vaši podaci o aktivnostima u aplikacijama i na webu završe u rukama "trećih kompanija" koje će vam slati ciljane relevantne oglase.

Facebook je upozorio Apple da ukoliko ne dozvoli praćenje po "defaultu", postoji mogućnost da će Facebook i Instagram aplikacije početi naplaćivati.

Tagovi: Twitter, iPhone, Facebook, Apple
PROČITAJ I OVO
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
SJAJNE BROJKE
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
LOS ANGELES - Netflix je večeras objavio poslovne rezultate koji su nadmašili očekivanja analitičara.
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
RAST
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
HELSINKI - Finski proizvođač telekomunikacijske opreme Nokia u prvom je ovogodišnjem kvartalu zahvaljujući mjerama štednje zabilježio rast neto dobiti od 52 posto na 438 milijuna eura.
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
INTERES
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
NEW YORK - Uzbuđenje oko nadolazećeg prepolovljenja bitcoina ("halving") dovelo je do kontinuiranog porasta pretraživanja tog pojma na Googleu.
TSMC nadmašio očekivanja prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BOLJE OD OČEKIVANJA
TSMC nadmašio očekivanja prihoda i dobiti u prvom kvartalu
TAIPEI - Taiwan Semiconductor Manufacturing Company u četvrtak je nadmašio očekivanja prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, zahvaljujući stalnoj snažnoj potražnji za naprednim čipovima, posebno onima koji se koriste u aplikacijama umjetne inteligencije.
ASML: Dobit iznad očekivanja, prodaja podbacila
REZULTATI
ASML: Dobit iznad očekivanja, prodaja podbacila
AMSTERDAM - ASML je u ponedjeljak priopćio da je dobit u prvom tromjesečju nadmašila očekivanja, dok je prodaja iznevjerila predviđanja, a kompanija ostaje pri svojim izgledima za cijelu godinu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE