GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

IBM jača ulaganja u srednjoj i istočnoj Europi, proširuje Client Engineering na Prag, Varšavu i Moskvu

IBM jača ulaganja u srednjoj i istočnoj Europi, proširuje Client Engineering na Prag, Varšavu i Moskvu
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.01.2022 / 11:40
Autor: SEEbiz
ZAGREB – IBM danas je najavio širenje svojeg Client Engineering tima za korisnike i poslovne partnere na srednju i istočnu Europu (CEE). IBM Client Engineering smješten u Pragu, Varšavi i Moskvi potiče inovacije u regiji pružajući poboljšano korisničko iskustvo usmjereno na zajedničko stvaranje, tehničku izvrsnost i brzinu.

IBM Client Engineering okuplja timove dizajnera, tehničkih programera, arhitekata rješenja, podatkovnih znanstvenika, stručnjaka za sigurnost, stručnjaka za razvoj i druge koji zajedno s korisnicima rade na aktivaciji IBM-ove tehnologije i usluge za brza rješenja ključnih poslovnih izazova i prije potpisivanja ugovora. Srpski tech startup Flamel.AI u suradnji s IBM timom u samo sedam tjedana kreirao je web aplikaciju upogonjenu umjetnom inteligencijom za stolne igre uloga (engl. tabletop role-playing) . Budući da je izgrađena na IBM Cloudu s IBM Watsonom, gamerima pruža bogatije iskustvo s više igre i do 75 % manje pripreme.

Bugarska DSK banka, članica OTP Grupe, nedavno je surađivala s Client Engineering timom iz srednje i istočne Europe na stvaranju Minimalno vitalnog proizvoda (engl. Minimum Viable Product - MVP) za proširenje DSK-ovog integracijskog sloja. Više od 20 stručnjaka iz banke i IBM-a aktivno je radilo koristeći prakse Agile i DevOps u zajedničkom stvaranju sredstava i arhitekture koje je DSK banka mogla implementirati odmah nakon završetka MVP-a. „Kroz MVP koji smo u suradnji s IBM Client Engineering timom uspješno kreirali, povećali smo poslovnu učinkovitost procesa evaluacije i omogućili procjenu rezultata inicijative iz poslovne i tehničke perspektive,” rekao je Georgi Yotov, voditelj razvoja u DSK banci. Osnovne tehnološke značajke uključivale su Confluent Platform za IBM Cloud Pak za integraciju s IBM InfoSphere Change Data Capture (CDC).

Primjeri korisničkih angažmana na čelu s Client Engineeringom

• U četiri tjedna transformiran postupak utvrđivanja podobnosti za životno osiguranje za pružatelja usluge uz korištenje umjetne inteligencije;
• Korisnik bez clouda, bez upravljanih usluga i bez automatizacije u tri tjedna počeo je koristiti proizvod Red Hat OpenShift na IBM Cloudu koji će transformirati njegovu infrastrukturu i upravljanje aplikacijama;
• Korisniku iz javnog sektora sa zahtjevnim potrebama upravljanja podacima dokazano je kako IBM-ova tehnologija može provoditi analitiku osam puta brže u pola cijene, u sigurnom okruženju, bez kopiranja ili premještanja podataka.

“IBM Client Engineering jedinstven je IBM-ov okvir za implementaciju inovacija u glavne funkcije poduzeća i omogućavanje inovacija u brzini i opsegu. On stvara poduzetnički "akvarij" kojim se postižu rezultati brže no što bi to inače bilo moguće. U osnovi, radi se o pružanju poslovne vrijednosti našim korisnicima, pomažući im da ugrade umjetnu inteligenciju u svoje radne procese,” kaže Wolfgang Wendt, generalni direktor IBM-a za srednju i istočnu Europu.

COVID-19 je diljem svijeta u potpunosti promijenio krajolik u kojem organizacije djeluju. Kupci i zaposlenici postali su vezani za dom, poremetili su se lanci opskrbe i cijele industrije. Kako bi preživjele i ojačale, organizacije su morale iznova osmisliti svoje postojeće poslovne modele, ubrzati digitalizaciju i upotrebu tehnologija poput umjetne inteligencije i hibridnog clouda i dati prioritet sigurnosti.

“Naši se korisnici nalaze u svijetu ogromne neizvjesnosti i više nije jasno kako bi trebali uložiti svoj novac i kakav povrat mogu očekivati. Pokušavaju shvatiti kako napredovati i iz pandemije COVID-19 izaći kao drugačija organizacija. Upravo to je vrsta holističke sveobuhvatne transformacije za koju se IBM specijalizirao,” objašnjava Marin Svik, IBM CEE CTO i IBM Client Engineering Leader.
IBM Client Engineering zabilježio je značajan rast tijekom pandemije s gotovo 300 angažmana u 2020. na više od 2.500 angažmana u 2021. Razlog tome je potreba tvrtki za virtualnim povezivanjem, bržem donošenju odluka na svojim vremenski osjetljivim aktivnostima, a sve kako bi brzo odgovorile na poremećaje i usredotočile se na rezultate.

Tagovi: kompanija IBM, Client Engineering tima za korisnike i poslovne partnere na srednju i istočnu Europu (CEE). IBM Client Engineering
PROČITAJ I OVO
Dionice Applea u tjednu skočile 6 posto
SKOK
Dionice Applea u tjednu skočile 6 posto
NEW YORK - Među najvećim je dobitnicima prošloga tjedna bio tehnološki sektor jer je većina kompanija iz tog sektora ostvarila bolje nego što se očekivalo kvartalne poslovne rezultate.
Medtronic predstavio Hugo RAS, sustav za asistiranu robotsku kirurgiju
NOVA ERA U ROBOTICI
Medtronic predstavio Hugo RAS, sustav za asistiranu robotsku kirurgiju
ZAGREB – Medtronic, svjetski lider u medicinskoj tehnologiji, predstavio je novog kirurškog robota Huga™ RAS-a, koji predstavlja sveobuhvatno rješenje za robotski potpomognutu kirurgiju.
Infobip i Nokia sklopili partnerstvo za brži razvoj telekomunikacijskih aplikacija
PARTNERSTVO
Infobip i Nokia sklopili partnerstvo za brži razvoj telekomunikacijskih aplikacija
VODNJAN – Globalna cloud komunikacijska platforma Infobip i Nokia danas su najavili sklapanje partnerskog sporazuma koji će svjetskoj developerskoj zajednici omogućiti korištenje njihovih API platformi za brži razvoj široke lepeze telekomunikacijskih aplikacija, a koje su namijenjene privatnim, poslovnim i industrijskim korisnicima.
Apple rezultatima nadmašio očekivanja, iako je prodaja iPhonea pala 10%
BOLJE OD OČEKIVANJA
Apple rezultatima nadmašio očekivanja, iako je prodaja iPhonea pala 10%
NEW YORK - Apple (AAPL) je izvijestio o svojoj zaradi u drugom tromjesečju nakon zvona u četvrtak nadmašivši očekivanja na vrhu i dnu, ali prihod je pao 4% u odnosu na prethodnu godinu zbog sporije prodaje iPhonea, Maca, iPada i nosivih uređaja nego u istom razdoblju 2023.
Ebay u tromjesečju s većim prihodom i manjom dobiti
SOLIDNO
Ebay u tromjesečju s većim prihodom i manjom dobiti
NEW YORK - Američka internetska trgovina Ebay u prvom je kvartalu zabilježila 2,6 milijardi dolara (2,4 milijarde eura) prihoda, što je dva posto više nego u istom razdoblju lani.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE