GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

IGEA razvija platformu za digitalizaciju Državnog hidrometeorološkog zavoda

IGEA razvija platformu za digitalizaciju Državnog hidrometeorološkog zavoda
PLATFORMA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.06.2020 / 10:27
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Članica IN2 grupe IGEA i Državni hidrometeorološki zavod potpisali su ugovor o implementaciji Centralne integracijske platforme kojom će se digitalizirati poslovni procesi zavoda.

Ovaj je projekt novi korak u digitalizaciji javnih službi koja doprinosi europskim i svjetskim ciljevima u stvaranju povezanog društva.
Centralna integracijska platforma razvija se s ciljem optimizacije, digitalizacije i poboljšanja standardnih poslovnih procesa DHMZ-a te će doprinijeti smanjenju operativnih troškova kao i olakšati proces donošenja odluka na svim razinama. Vrijednost projekta je 8,6 milijuna kuna, a očekivani period implementacije je 18 mjeseci.

S više od 30 godina iskustva u razvoju i implementaciji informacijskih sustava, IGEA će navedenim rješenjem omogućiti integrirani pristup raznim izvorima meteoroloških, hidroloških, podataka o kvaliteti zraka kao i ostalih podataka DHMZ-a kroz samo jednu točku. To će uvelike olakšati i pojednostavniti pristup podacima čime će dosadašnji način pretraživanja i objedinjavanja podataka „ručno“ otići u zaborav. Putem dostupnih, otvorenih i standardiziranih sučelja (npr. WEB servis, WEB aplikacije i sl.), platforma će dohvaćati sve podatke kroz jedno sučelje prema definiranim pravilima pristupa i tipovima podataka.

Javna dostupnost i pojednostavljeni pristup aktualnim i arhiviranim podacima omogućit će znanstveno-istraživačkim institucijama, nevladinim organizacijama i svim zainteresiranim korisnicima korištenje podataka za istraživanja i razne primjene o klimatskim promjenama i njihovom utjecaju na sektore koji imaju veliki interes za meteorološkim podacima. S druge strane, olakšat će se obavještavanje javnosti o mogućim opasnim meteorološkim prilikama vezanim uz klimatske promjene i služit će procesima prilagodbe na promjenu klimatskih prilika.

Centralna integracijska platforma dio je velikog "Projekta modernizacije meteorološke motriteljske mreže u RH - METMONIC" koji sufinanciraju Europski fond za regionalni razvoj i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Svrha projekta METMONIC je uspostava suvremenog i kvalitetnog sustava automatskih prizemnih meteoroloških postaja, oceanografskih plutača i daljinskih sustava mjerenja atmosfere, uključivši sustav meteoroloških radara na ukupno 450 postaja, kako bi se osigurao sljedive, reprezentativne, visokokvalitetne, pouzdane i pravovremene informacije o stanju atmosfere i mora na čitavom području Republike Hrvatske.

Tagovi: tvrtka IGEA, Državni hidrometeorološki zavod, IN2 Grupa
PROČITAJ I OVO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
BESPOVRATNO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
WASHINGTON - Američki proizvođač čipova Micron dobit će do 6,1 milijardu dolara bespovratnih sredstava od američke vlade za izgradnju tvornica računalnih čipova u državama New York i Idaho, objavila je danas Bijela kuća.
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
KATASTROFA
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
NEW YORK - Do pada je došlo unatoč tome što je Meta izvijestila o dobiti i prihodu boljem od očekivanog za prvo tromjesečje.
Talijanski regulator kaznio Amazon
KAZNA
Talijanski regulator kaznio Amazon
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestio je u četvrtak da je američkom internetskom maloprodajnom divu Amazonu izrekao novčanu kaznu od 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe dominantne tržišne pozicije.
ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u
ENORMNO
ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u
WASHINGTON - TikTok i njegova matična tvrtka ByteDance sa sjedištem u Kini zajedno su ove godine potrošili preko 7 milijuna dolara kako bi pokušali zaustaviti Kongres u donošenju zakona koji bi mogli zabraniti aplikaciju društvenih medija u Sjedinjenim Državama.
Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu
DOBRE BROJKE
Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu
NEW YORK - Spotify Technology (SPOT) objavio je u utorak fiskalnu zaradu u prvom tromjesečju koja je nadmašila očekivanja analitičara. Audio gigant je također ostvario profit jer nastavlja provoditi svoju nedavnu strategiju "učinkovitosti".
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE