GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Infobip dobitnik globalne nagrade MEFFYS za COVID-19 chatbot rješenje

Infobip dobitnik globalne nagrade MEFFYS za COVID-19 chatbot rješenje
PRIZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.02.2021 / 13:56
Autor: SEEbiz
VODNJAN – Infobip, vodeća IT kompanija u Hrvatskoj i regiji, osvojila je globalnu nagradu za najbolje mobilno rješenje u kategoriji COVID-19 Mobile Response na ovogodišnjoj dodjeli MEFFYS nagrada koju organizira Mobile Ecosystem Forum.

Vodnjanska IT kompanija nagrađena je zahvaljujući vlastitom chatbot rješenju koje je tvrtka besplatno implementirala za preko 45 ministarstava zdravstva u zemljama diljem svijeta.

Infobip je tako u suradnji s WhatsAppom, dugogodišnjim globalnim strateškim partnerom, omogućio transparentnu i pravovremenu komunikaciju ministarstava zdravstva s građanima, a sve s ciljem sprječavanja širenja krivih i netočnih informacija vezanih uz koronavirus. Građani su mogli tako na jednome mjestu, putem javno dostupnog broja, odnosno chatbota na WhatsAppu, brzo i jednostavno dobiti provjerene i točne informacije o koronavirusu, ali i najnovije obavijesti oko, primjerice, mogućnosti testiranja, putovanja ili lokalnih mjera.

„Od samog početka pandemije bili smo usmjereni na to da kao tehnološka tvrtka pomognemo državama i ministarstvima u postizanju efikasnije i kvalitetnije komunikacije sa stanovništvom. Naši zaposlenici i timovi uložili su velike napore, pogotovo u tom početnom periodu inicijative kada je bilo najpotrebnije, te smo u rekordnim vremenima ostvarili kontakte i implementirali naša chatbot rješenja diljem svijeta. Drago nam je da se naša solucija pokazala korisnom i uspješnom u velikom broju država“, poručio je Silvio Kutić, izvršni direktor Infobipa.

Infobipovo chatbot rješenje na WhatsAppu implementirala su, između ostalih, ministarstva zdravstva Ujedinjenog Kraljevstva, Francuske, Njemačke, Indije i Nigerije, kao i odjel Svjetske zdravstvene organizacije koji djeluje na području jugoistočne Azije. Ukupno je gotovo 5 milijuna ljudi koristilo Infobipovo chatbot rješenje, a do sada je izmijenjeno 70 milijuna poruka između ministarstava zdravstva zemalja uključenih u inicijativu i građana.

Godišnja dodjela MEFFYS nagrada, kako stoji na službenim stranicama organizatora, prepoznaje i ističe tvrtke pionire mobilne komunikacije koje uvode nove trendove, tehnologije i poslovne modele unaprjeđujući globalni mobilni ekosustav u korist korisnika.

Tagovi: Infobip, COVID-19 chatbot rješenje
PROČITAJ I OVO
Nizozemska vlada investira 2,5 milijarde eura kako bi zadržala ASML
POTEZI
Nizozemska vlada investira 2,5 milijarde eura kako bi zadržala ASML
EINDHOVEN - Nizozemska vlada objavila je u četvrtak da planira uložiti 2,5 milijarde eura u regiju Eindhoven u sklopu plana koji bi trebao odvratiti proizvođača opreme za proizvodnju čipova ASML od selidbe u inozemstvo.
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
INVESTICIJE
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
SEATTLE - Amazon je objavio da će potrošiti dodatnih 2,75 milijardi dolara podupirući Anthropic, startup sa sjedištem u San Franciscu koji se smatra predvodnikom u generativnoj umjetnoj inteligenciji. Njegov temeljni model i chatbot Claude natječu se s OpenAI-jem i ChatGPT-om.
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
NAGRADE
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
ZAGREB – Spectra Assure, sigurnosni proizvod IT kompanije ReversingLabs koji pogoni umjetna inteligencija, prošlog je tjedna u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem u kategoriji sigurnosti lanca nabave softvera.
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
SKOK
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
ANALIZA - Američki proizvođač memorijskih čipova, Micron Technology, dosegao je rekord svih vremena prošlog tjedna, nakon objave kvartalnih rezultata i objave iznenađujuće visokih očekivanih prihoda temeljenih na procvatu umjetne inteligencije (AI).
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
NA VRHU
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
ZAGREB – Huawei je u 2023. godini podnio zahtjev za čak 5071 patent i tako zadržao svoju poziciju najvećeg podnositelja prijava. Slijede ga Samsung, LG, Qualcomm i Ericsson.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE