GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Infobip preuzeo splitski Shift i cilja na najveću developersku konferenciju na svijetu

Infobip preuzeo splitski Shift i cilja na najveću developersku konferenciju na svijetu
AKVIZICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.04.2021 / 09:44
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
ZAGREB - Infobip, prvi hrvatski startup jednorog, dovršio je svoju drugu akviziciju.

Infobip je, nakon 300 milijuna dolara teškog preuzimanja konkurentske, američke tvrtke OpenMarketa, kupio jedan hrvatski biznis. Riječ je o najvećoj konferenciji za računalne programere u jugoistočnoj Europi, splitskom Shiftu. Razlog? Najveća hrvatska softverska kompanija želi stvoriti najveću developersku konferenciju na svijetu, i to u Hrvatskoj.

Pod developerima se smatra programere, ali i sve ostale koji rade na razvoju softvera.

Prvi korak na tom putu, kako doznaje Jutarnji list, bit će Infobipova Shift Dev konferencija najavljena za rujan u Spaladium Areni.

Izabel Jelenić, suosnivač i tehnički direktor Infobipa kaže da vrijednost transakcije neće objaviti.

- Riječ je o važnoj akviziciji s kojom Infobip radi strateški pomak u poslovanju stavljajući u sam fokus developere, interne i eksterne - kaže Jelenić.

Dodaje da je osnivač i direktor Shift Conferencea Ivan Burazin postao član uprave Infobipa za developersko iskustvo. Burazin će unutar kompanije voditi takozvani Developer Experience odjel.

Jelenić navodi da je cilj tog odjela stvoriti od Shifta globalno najveću developersku konferenciju, kao i uvesti i primijeniti razne inicijative za osnaživanje developerske zajednice.

Softverske tvrtke se globalno za tržište ne natječu samo klasičnom prodajom, već i prisutnošću u developerskoj zajednici. Mnoge grade vlastite developerske zajednice, koje poznaju njihov softver i time utječu da potencijalni korporativni kupci budu spremniji nabaviti baš njihove softverske proizvode.

- Svi smo uzbuđeni zbog ove nove suradnje. Ivana Burazina znamo dugo i vjerujemo da su pred svima nama jako lijepe i velike stvari - kaže Jelenić.

Sam Infobip, koji je premašio brojku od 3000 zaposlenika u Europi, obje Amerike, Africi, Aziji i Australiji, interno broji više od 800 developera.

Jelenić kaže da po pitanju eksterne developerske zajednice bilježe ogromne pomake.

- Ostvarujemo ih kroz brojne inicijative, poput naše Dev Days konferencije, kao i s otvaranjem svojih proizvoda prema krajnjim korisnicima, u ovom slučaju developerima - pojašnjava Jelenić.

Manje je poznato da Infobip od 2015. organizira vlastite developerske konferencije Dev Deyse. Na njima bi u Tuheljskim toplicama okupio i po više od 500, mahom vlastitih, programera.

Na zadnjoj fizičkoj inačici konferencije, 2019. godine, na Dev Daysima su gostovali Mate Rimac, Damir Sabol i - Ivan Burazin

Tagovi: Infobip, Shift, Split, Izabel Jelenić, Shift Conference, Ivan Burazin, Shift Dev konferencija
PROČITAJ I OVO
Nizozemska vlada investira 2,5 milijarde eura kako bi zadržala ASML
POTEZI
Nizozemska vlada investira 2,5 milijarde eura kako bi zadržala ASML
EINDHOVEN - Nizozemska vlada objavila je u četvrtak da planira uložiti 2,5 milijarde eura u regiju Eindhoven u sklopu plana koji bi trebao odvratiti proizvođača opreme za proizvodnju čipova ASML od selidbe u inozemstvo.
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
INVESTICIJE
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
SEATTLE - Amazon je objavio da će potrošiti dodatnih 2,75 milijardi dolara podupirući Anthropic, startup sa sjedištem u San Franciscu koji se smatra predvodnikom u generativnoj umjetnoj inteligenciji. Njegov temeljni model i chatbot Claude natječu se s OpenAI-jem i ChatGPT-om.
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
NAGRADE
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
ZAGREB – Spectra Assure, sigurnosni proizvod IT kompanije ReversingLabs koji pogoni umjetna inteligencija, prošlog je tjedna u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem u kategoriji sigurnosti lanca nabave softvera.
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
SKOK
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
ANALIZA - Američki proizvođač memorijskih čipova, Micron Technology, dosegao je rekord svih vremena prošlog tjedna, nakon objave kvartalnih rezultata i objave iznenađujuće visokih očekivanih prihoda temeljenih na procvatu umjetne inteligencije (AI).
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
NA VRHU
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
ZAGREB – Huawei je u 2023. godini podnio zahtjev za čak 5071 patent i tako zadržao svoju poziciju najvećeg podnositelja prijava. Slijede ga Samsung, LG, Qualcomm i Ericsson.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE