GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

iPhone 11 je najprodavaniji pametni telefon u prvoj polovini 2020.

iPhone 11 je najprodavaniji pametni telefon u prvoj polovini 2020.
PRODAJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.09.2020 / 09:16
Autor: SEEbiz / Bug.hr
ZAGREB - Apple je u rujnu prošle godine predstavio novu iPhone 11 liniju pametnih telefona. Unutar linije nalaze se tri modela, iPhone 11, iPhone 11 Pro i iPhone 11 Max.

Iako bi se moglo pomisliti kako su kupci najčešće odabirali skuplje Pro i Pro Max modele podatci tvrtke Omdia govore drugačije – u prvoj polovini 2020. godine najčešće se tražio i kupovao osnovni model – iPhone 11.

Omdia u svojim podatcima navodi kako je iPhone 11 konkurenciju ostavio daleko iza sebe. Između prvog i drugog mjesta na ljestvici najprodavanijih mobitela tijekom prve polovine 2020. godine „nalazi se“ prazan prostor u kojeg bi stalo 26,3 milijuna telefona. Naime, Apple je tijekom prve polovine ove godine isporučio 37,7 milijuna iPhonea 11, a drugoplasirani Samsung, 11,4 milijuna Galaxyja A51.

Drugo mjesto na ljestvici je za dlaku izmaklo Xiaomiju koji je tijekom navedenog razdoblja isporučio 11 milijuna telefona (Redmi Note 8). Zbog 400 tisuća manje isporučenih telefona u odnosu na Samsung Xiaomi se morao zadovoljiti trećim mjestom na ljestvici. 

Ako se ovogodišnji podatci usporede s prošlogodišnjim primijeti se da se i tijekom prvih šest mjeseci 2019. godine također najbolje prodavao jeftiniji model iPhonea – iPhone XR. No, isto tako se može primijetiti kako je broj isporučenih Androida ove godine u padu. Svaki od proizvođača Android telefona, neovisno o tome radilo se o Samsungu, Xiaomiju ili Oppou, ove je godine isporučio manji broj telefona.

Samsung je primjerice u prvih šest mjeseci ove godine isporučio dva milijuna telefona manje (11,4 milijuna Galaxy A51) u odnosu na isto razdoblje prošle godine (13,4 milijuna Galaxy A10). No unatoč tome zadržao se na visokom drugom mjestu ljestvice. No ne i na trećem kojeg je ove godine morao prepustiti Xiaomiju.

Ako se bolje promotri tablica primijeti se kako je jedino Apple povećao broj isporuka u prvoj polovini 2020. godine. Za razliku od istog razdoblja godinu dana ranije kada je isporučio 26,9 milijuna primjeraka iPhonea XR, ove godine je isporučio 10,8 milijuna primjeraka više što je u konačnici i rezultiralo brojkom od 37,7 milijuna isporučenih iPhonea 11. Jedan od razloga za takav uspjeh iPhonea 11 je svakako to što je u startu bio 50 USD jeftiniji od svog prethodnika (iPhone XR) dok je istovremeno bio i hardverski nadmoćniji. Podsjetimo, osim moćnijeg čipa (A13 Bionic) dobio je i dvije kamere sa stražnje strane kućišta.

Iako Huawei odlično stoji na kineskom tržištu, a imao je i dobre ukupne globalne rezultate u drugom kvartalu, ipak ni ove godine nije uspio isporučiti dovoljan broj telefona kako bi neki njegov model dospio na ljestvicu 10 najprodavanijih pojedinačnih modela telefona u prvoj polovini 2020. godine. Razlog je dobro poznat, sankcije SAD-a na tehnologiju te posljedično manji interes za njihovim telefonima na zapadnom tržištu.

Tagovi: iPhone 11, Apple, Xiaomi Redmi Note 8, Samsung Galaxy A51, Xiaomi, Huawei,
PROČITAJ I OVO
Nizozemska vlada investira 2,5 milijarde eura kako bi zadržala ASML
POTEZI
Nizozemska vlada investira 2,5 milijarde eura kako bi zadržala ASML
EINDHOVEN - Nizozemska vlada objavila je u četvrtak da planira uložiti 2,5 milijarde eura u regiju Eindhoven u sklopu plana koji bi trebao odvratiti proizvođača opreme za proizvodnju čipova ASML od selidbe u inozemstvo.
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
INVESTICIJE
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
SEATTLE - Amazon je objavio da će potrošiti dodatnih 2,75 milijardi dolara podupirući Anthropic, startup sa sjedištem u San Franciscu koji se smatra predvodnikom u generativnoj umjetnoj inteligenciji. Njegov temeljni model i chatbot Claude natječu se s OpenAI-jem i ChatGPT-om.
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
NAGRADE
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
ZAGREB – Spectra Assure, sigurnosni proizvod IT kompanije ReversingLabs koji pogoni umjetna inteligencija, prošlog je tjedna u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem u kategoriji sigurnosti lanca nabave softvera.
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
SKOK
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
ANALIZA - Američki proizvođač memorijskih čipova, Micron Technology, dosegao je rekord svih vremena prošlog tjedna, nakon objave kvartalnih rezultata i objave iznenađujuće visokih očekivanih prihoda temeljenih na procvatu umjetne inteligencije (AI).
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
NA VRHU
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
ZAGREB – Huawei je u 2023. godini podnio zahtjev za čak 5071 patent i tako zadržao svoju poziciju najvećeg podnositelja prijava. Slijede ga Samsung, LG, Qualcomm i Ericsson.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE