GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jack Ma će se odreći kontrole nad Ant Groupom

Jack Ma će se odreći kontrole nad Ant Groupom
SILAZAK SA SCENE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.01.2023 / 18:36
Autor: SEEbiz / Reuters
HONG KONG - Osnivač Ant Groupa Jack Ma više neće kontrolirati kineskog fintech diva nakon što su dioničari tvrtke pristali provesti niz prilagodbi prema kojima će se on odreći većine svojih glasačkih prava, objavila je grupa u subotu.

Ovaj potez označava još jedan veliki razvoj nakon regulatornog udara koji je spriječio Antov IPO vrijedan 37 milijardi dolara krajem 2020. i doveo do prisilnog restrukturiranja diva financijske tehnologije.

Andrew Collier, direktor Orient Capital Researcha u Hongo Kongu komentirao je:

"Odlazak Jacka Maa iz Anta, tvrtke koju je osnovao, pokazuje odlučnost kineskog vodstva da smanji utjecaj velikih privatnih investitora. Taj trend nastavit će eroziju najproduktivnijih dijelova kineskog gospodarstva. To znači da će kinesko vodstvo nastaviti s erozijom najproduktivnijih dijelova kineskog gospodarstva. To će značiti da će se taj trend smanjiti", rekao je.

"Unatoč službenim komentarima, Ant je predstavljao mali rizik za financijski sustav i bio je učinkovit u organiziranju zajmova za mala poduzeća, jedan od glavnih pokretača gospodarskog rasta."

Duncan Clark, predsjednik investicijske savjetodavne tvrtke BOA iz Pekinga, otvara još jednu perspektivu:

"Da, očito je značajno ako on više nije kontrolni dioničar. To bi u teoriji trebalo otvoriti put za IPO pod pretpostavkom da se riješi i drugo ključno pitanje - nadzor/vlasništvo nad podacima.

"S kineskim gospodarstvom u vrlo grozničavom stanju, vlada nastoji signalizirati svoju opredijeljenost za rast, a tehnološki/privatni sektori ključni su za to kao što znamo. Barem Ant investitori mogu (sada) imati neki raspored za izlazak nakon dugog razdoblja neizvjesnosti."

Tagovi: Jack Ma, Ant Group, Alibaba, NR Kina
PROČITAJ I OVO
Medtronic predstavio Hugo RAS, sustav za asistiranu robotsku kirurgiju
NOVA ERA U ROBOTICI
Medtronic predstavio Hugo RAS, sustav za asistiranu robotsku kirurgiju
ZAGREB – Medtronic, svjetski lider u medicinskoj tehnologiji, predstavio je novog kirurškog robota Huga™ RAS-a, koji predstavlja sveobuhvatno rješenje za robotski potpomognutu kirurgiju.
Infobip i Nokia sklopili partnerstvo za brži razvoj telekomunikacijskih aplikacija
PARTNERSTVO
Infobip i Nokia sklopili partnerstvo za brži razvoj telekomunikacijskih aplikacija
VODNJAN – Globalna cloud komunikacijska platforma Infobip i Nokia danas su najavili sklapanje partnerskog sporazuma koji će svjetskoj developerskoj zajednici omogućiti korištenje njihovih API platformi za brži razvoj široke lepeze telekomunikacijskih aplikacija, a koje su namijenjene privatnim, poslovnim i industrijskim korisnicima.
Apple rezultatima nadmašio očekivanja, iako je prodaja iPhonea pala 10%
BOLJE OD OČEKIVANJA
Apple rezultatima nadmašio očekivanja, iako je prodaja iPhonea pala 10%
NEW YORK - Apple (AAPL) je izvijestio o svojoj zaradi u drugom tromjesečju nakon zvona u četvrtak nadmašivši očekivanja na vrhu i dnu, ali prihod je pao 4% u odnosu na prethodnu godinu zbog sporije prodaje iPhonea, Maca, iPada i nosivih uređaja nego u istom razdoblju 2023.
Ebay u tromjesečju s većim prihodom i manjom dobiti
SOLIDNO
Ebay u tromjesečju s većim prihodom i manjom dobiti
NEW YORK - Američka internetska trgovina Ebay u prvom je kvartalu zabilježila 2,6 milijardi dolara (2,4 milijarde eura) prihoda, što je dva posto više nego u istom razdoblju lani.
Singapore is leading startup market in the region
STARTUPS
Singapore is leading startup market in the region
SINGAPORE - Southeast Asian startup fundraising dropped to its lowest level in more than five years in January to March, according to a recent industry report, reflecting the prolonged funding slowdown in the region since the end of the COVID-19 pandemic, with little sign of recovery.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE