GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Joe Rogan katapultirao dionice Spotifyja

Joe Rogan katapultirao dionice Spotifyja
EFEKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.05.2020 / 22:39
Autor: Siniša Malus

NEW YORK - Dionice Sportifyja danas su uzletjele 8,4 posto nakon informacije da je komičar Joe Rogan svoj podcast ekskluzivno prebacio na ovu streaming platformu.

Uvjeti dogovora nisu objavljeni. Roganova emisija, Joe Rogan Experience, pokrenuta je prije više od desetljeća i izgradila je masivno i odano praćenje. To je jedan od najpopularnijih podcasta koji se nalazi na vrhu ljestvice glavnih podcasting usluga od Applea i Googlea. To je "onaj" podcast u kojem je direktor Tesle Elon Musk 2018. godine pušio marihuanu, što je izazvalo zabrinutost među investitorima.

Spotify je proveo posljednju godinu jačajući svoju biblioteku za streaming podcasta. Tvrtka je početkom veljače priopćila kako kupuje tvrtku za sportske i zabavne vijesti The Ringer. Prošle godine preuzela je Gimlet Media i Anchor za ukupno oko 340 milijuna dolara. Također je kupila Parcast za oko 55 milijuna dolara.

Nakon što je najavio sporazum o Ringeru, izvršni direktor Spotifyja Daniel Ek rekao je investitorima da će kompanija nastaviti ulagati u prostor podcasta te da format vidi kao put za rast tvrtke koja inače mora većinu svog prihoda vratiti glazbenim izdavačima.

Tagovi: Joe Rogan, The Rogan Experience, Daniel Ek, Spotify, The Ringer, Gimlet Media, Anchor
PROČITAJ I OVO
Talijanski regulator kaznio Amazon
KAZNA
Talijanski regulator kaznio Amazon
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestio je u četvrtak da je američkom internetskom maloprodajnom divu Amazonu izrekao novčanu kaznu od 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe dominantne tržišne pozicije.
ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u
ENORMNO
ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u
WASHINGTON - TikTok i njegova matična tvrtka ByteDance sa sjedištem u Kini zajedno su ove godine potrošili preko 7 milijuna dolara kako bi pokušali zaustaviti Kongres u donošenju zakona koji bi mogli zabraniti aplikaciju društvenih medija u Sjedinjenim Državama.
Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu
DOBRE BROJKE
Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu
NEW YORK - Spotify Technology (SPOT) objavio je u utorak fiskalnu zaradu u prvom tromjesečju koja je nadmašila očekivanja analitičara. Audio gigant je također ostvario profit jer nastavlja provoditi svoju nedavnu strategiju "učinkovitosti".
Oštar pad prodaje iPhonea u Kini
POTONUĆE
Oštar pad prodaje iPhonea u Kini
PEKING - Appleova prodaja iPhonea oštro je pala u Kini u prvom tromjesečju ove godine, a tvrtka je osjetila jaku konkurenciju domaće marke Huawei, prema novom izvješću tvrtke za istraživanje tržišta Counterpoint Research.
Apple blizu dogovora s FIFA-om oko TV prava
DOGOVOR
Apple blizu dogovora s FIFA-om oko TV prava
NEW YORK - Globalno upravno tijelo nogometa FIFA blizu je dogovora s Appleom da toj tehnološkoj kompaniji da svjetska televizijska prava za novi, jednomjesečni klupski turnir, izvijestio je u ponedjeljak New York Times.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE