GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kako su mobiteli utjecali na generaciju Z?

Kako su mobiteli utjecali na generaciju Z?
UREĐAJI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.10.2020 / 09:22
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Pojam “milenijalci” već je uvelike dio naše svakodnevice. Svi znamo da je trenutno najmnogoljudnija skupina odraslih zapravo generacija koja je poznata po naprednoj upotrebi tehnologije, čestim promjenama posla, odgađanju životnih odluka, ali i velikoj dozi samopouzdanja.

S tako modernim nazivom generacije, kao i njihovim karakteristikama, bilo je teško zamisliti da će milenijalce “vrijeme sustići”, ali ono što slijedi neizbježno je. Svijet preuzima nova generacija, generacija Z (čije se pripadnici nazivaju i “zumeri”)!

Generacijom Z smatraju se mladi rođeni u razdoblju od sredine 1990-ih, pa do 2010. godine, iako još uvijek nije precizno određeno kada se ona završava. Na prvi pogled nije jasno što ovu generaciju razlikuje od milenijalca, koji svoj život ne mogu zamisliti bez tehnologije.

Ipak, razlika je više nego očita i značajna - generacija Z rođena je u digitalno doba. Suvremeni uređaji, vođeni mobilnim telefonima, utjecali su na razvoj njihove osobnosti od ranog djetinjstva, na poslove koje danas obavljaju i način na koji komuniciraju s okolinom. Zašto možemo reći da su mobiteli utjecali na navike i mogućnosti generacije Z i tako praktički stvorili “zumere”?

Stvaranje uspomena na svakom koraku

Dok se dobar dio milenijalca sjeća svojih prvih fotografija snimljenih analognom kamerom i ograničenjem slikanja na onoliko fotografija koliko film aparata dozvoljava, pripadnici generacije Z se svog djetinjstva sjećaju drugačije.

Od malih nogu su se susreli s mobilnim telefonima, pa ne čudi što imaju i veći broj fotografija, a tim i više uspomena iz djetinjstva. Izvorni telefoni s kamerama zamijenjeni su pametnim telefonima, a navike stečene u djetinjstvu su se razvijale i poboljšale s razvojem tehnologije.
Tako danas, na primjer, zumerima stoji na raspolaganju potpuno moderan pametni telefon kao što je Samsung Galaxy S20 FE, s kojim im praktički nije potrebna profesionalna kamera. Ovaj uređaj posjeduje pro-grade kameru, kao i prednju kameru od 32MP.

Ovakav telefon se u ranim 90-ima činio kao nedostižna tehnologija, ali zumeri su navikli na konstantnu evoluciju mobilnih uređaja, pa tako od svakog novog modela očekuju da će pomaknuti granice i pružiti im najbolje fotografije do sada.

Dok su do jučer morali “loviti” prikladno svjetlo za slikanje, vlasnici Galaxy S20 FE pametnih telefona su u mogućnosti zabilježiti živopisne fotografije čak i pri slabom osvjetljenju, uz jednostavan dodir na zaslonu. Osim toga, Galaxy S20 FE je otporan na vodu i prašinu (IP68), pa je idealan za eksperimentiranje i pravljenje neobičnih fotografija.

Pametni telefoni omogućili su svima prate korak s tehnologijom, poboljšaju svoje navike i zabilježe više uspomena s putovanja, proslava, dragocjenih i svakodnevnih trenutka. Te su inovacije dostupne zumerima cijeli život.

Društvene mreže kao svakodnevica

Bez obzira kojoj generaciji pripadali, vjerojatnost da niste na jednoj od društvenih mreža je minimalna. Ipak, postoje značajne razlike u tome na koji ih koristite.

Generacija Z demografska je skupina s najintenzivnijim korištenjem socijalnih mreža širom svijeta, nadmašivši milenijalce brojem sati koje svakodnevno provode na poznatim platformama.

Statistike pokazuju da su za skoro 60% pripadnika generacije Z društvene mreže prvi izvor vijesti, a može se reći da su zumeri na ovim platformama u potpunosti izgradili svoj identitet.

Uz društvene mreže i pametne telefone pružena im je prilika za javno izražavanje mišljenja i razvijanje kreativnosti. Telefon poput Samsung Galaxy S20 FE-a omogućava obradu više kadrova u noćnom načinu s integracijom AI okvira koji stabilizira kadar u pokretu i samim tim ostavlja više vremena za zabavu i kreiranje zanimljivih videozapisa za TikTok i Instagram.

Kako je svim korisnicima mreža važno uređivanje i dijeljenje fotografija i videozapisa, Samsung se pobrinuo da olakša i omogući njihovo stvaranje i uređivanje u stvarnom vremenu, baš poput pravih profesionalaca. Posebna prednost su i veliki prostori za pohranu za spremanje fotografija.

One kojima mreže služe kao beskonačan izvor inspiracije, obradovat će činjenica da je Galaxy S20 FE idealan uređaj za scrollanje ili gledanje videozapisa, zahvaljujući glatkom 6,5-inčnom Infinity-O Super AMOLED zaslonu i osvjetljenju od 120 Hz.

Više mogućnosti za profesionalni razvoj

Polako, ali sigurno, generacija Z stupa na tržište rada. Od svojih budućih poslova mahom očekuju fleksibilnost, dinamičnost, ali i stalnu priliku za napredak i učenje novih stvari. Zumeri su svjesni svojih prava, ali i svih mogućnosti koje im je tehnologija donijela.
Uz pomoć interneta obrazuju se od malih nogu, a sada su već u fazi kada uz dobru konekciju i kvalitetan uređaj mogu raditi posao gdje god žele.

S uređajem poput Samsung Galaxy S20 FE bez problema mogu sjediti u kafiću, biti na mreži i poslodavcu dostupni u bilo kojem trenutku, jer je ovaj mobitel opremljen snažnom baterijom koja može trajati cijeli dan.
Robusna baterija od 4.500 mAH, kao i moćne AP performanse i super brzo punjenje svakom korisniku omogućuju da radi svoj posao, bez ikakve brige o trajanju baterije.
S takvim uređajima i internetskom vezom na svakom koraku, mladi se danas ranije odlučuju za dodatne poslove, jer nije teško kombinirati freelancanje i studije.
Evolucija tehnologije, telefona i aplikacija je dovela i do novih zanimanja, pa je sve više blogera, influencera, stručnjaka za marketing na društvenim mrežama i mnogih drugih zanimanja u svijetu digitala. Stjecanje ovih vještina često je moguće potpuno besplatno, pa zumeri mogu neformalno raditi na sebi čak i tijekom srednje škole, što milenijalcima ipak nije bilo dostupno na taj način.

Istančani osjećaj za estetiku

Sjećate se kako smo prve mobitele nazivali “ciglama”? Danas ćete taj izraz čuti samo u kontekstu prisjećanja na 90-te. Pojavom smart telefona je znatno veći naglasak stavljen na estetiku ovih uređaja, pa ne čudi što zumeri od svojih telefona očekuju da budu udobni za upotrebu, moderni i elegantni. Dodatni plus je ukoliko se uklapaju u njihov osobni stil!
Za sve koji brinu o izgledu mobitela, novi Galaxy S20 FE pravi je izbor jer dolazi u čak šest živih boja. Možete se odlučiti za nebesko crvenu, nebesko narančastu, nebesko ljubičastu, nebesko zelenu, nebesko plavu i nebesko bijelu boju mobitela i tako ga uklopiti uz svoj stil odijevanja.

Ove boje odgovaraju svakom stavu, izgledu i osobnosti, a zajedničko svakom Galaxy S20 FE uređaju, bez obzira na boju, je premium moderan izgled. One koji obraćaju pažnju na svaki detalj će obradovati činjenica da ovaj mobitel sadrži vrhunski teksturirani efekt maglice, koji smanjuje tragove otiska prstiju i mrlja.
Cjelovit opis i specifikacije ovog mobitela samo upotpunjuju priču o generaciji koja preuzima svijet. Od početka ove generacije do danas sve je vodilo prema razvoju ovakvog uređaja koji, baš kao i zumere, najbolje opisuju riječi inovativno i moderno.





Spoj svih prednosti Samsung mobitela po pristupačnoj cijeni

Samsung S20 FE primjer je uređaja koji sadrži sve što zumeri zahtijevaju od mobitela. No, iako je prilagođen njihovim potrebama, ovaj je mobitel namijenjen svim ljubiteljima modernih premium telefona, koje osim lijepog izgleda odlikuju fantastične performanse.
Ono što će sve zainteresirane posebno razveseliti, jest činjenica da je novi model Samsung mobitela dostupan svima. Samsung Galaxy S20 FE predstavlja jedinstveni spoj svega što obožavatelji tvrtke Samsung najviše vole po pristupačnoj cijeni.

Što kada biste imali mogućnost nagraditi sebe, ali i dragu osobu? I to je moguće zahvaljujući Samsung promociji. Svi privatni i poslovni korisnici koji u promotivnom razdoblju od 22. 10. do 22. 11. 2020. ili do isteka zaliha kupe jedan od Samsung Galaxy uređaja – S20 FE, S20, S20 5G, S20+, S20+ 5G, S20 Ultra, S20 Ultra 5G, Note 20, Note 20 5G, Note 20 Ultra, Note 20 Ultra 5G, Fold, Z Fold2 ili Z Flip kod ovlaštenih Samsung prodajnih partnera, na poklon dobivaju prekrasni Galaxy Watch 46mm. Više o promociji možete pronaći na https://www.samsung.com/hr/offer/good-decision-promo/.

Također, Samsung za svoje vjerne korisnike pokreće i poseban Samsung Lounge program vjernosti, u koji se korisnici Samsung uređaja mogu uključiti i ostvariti različite benefite kroz Samsung Members aplikaciju. Više informacija o programu vjernosti možete naći na www.samsung.com/hr/offer/members-lounge.

Tagovi: Samsung, generacija Z, Samsung Galaxy S20 FE, Samsung Electronics
PROČITAJ I OVO
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
INVESTICIJE
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
SEATTLE - Amazon je objavio da će potrošiti dodatnih 2,75 milijardi dolara podupirući Anthropic, startup sa sjedištem u San Franciscu koji se smatra predvodnikom u generativnoj umjetnoj inteligenciji. Njegov temeljni model i chatbot Claude natječu se s OpenAI-jem i ChatGPT-om.
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
NAGRADE
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
ZAGREB – Spectra Assure, sigurnosni proizvod IT kompanije ReversingLabs koji pogoni umjetna inteligencija, prošlog je tjedna u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem u kategoriji sigurnosti lanca nabave softvera.
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
SKOK
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
ANALIZA - Američki proizvođač memorijskih čipova, Micron Technology, dosegao je rekord svih vremena prošlog tjedna, nakon objave kvartalnih rezultata i objave iznenađujuće visokih očekivanih prihoda temeljenih na procvatu umjetne inteligencije (AI).
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
NA VRHU
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
ZAGREB – Huawei je u 2023. godini podnio zahtjev za čak 5071 patent i tako zadržao svoju poziciju najvećeg podnositelja prijava. Slijede ga Samsung, LG, Qualcomm i Ericsson.
EU otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete
ISTRAGA
EU otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete
BRUXELLES - Europska unija u ponedjeljak je otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete, u svojoj prvoj istrazi prema novom novom tehnološkom zakonodavstvu Zakona o digitalnim tržištima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE