GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kina se dodatno otvara stranim telekomima koji pružaju usluge VPN-a

Kina se dodatno otvara stranim telekomima koji pružaju usluge VPN-a
OTVARANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.09.2020 / 20:23
Autor: Branimir Vidmarović
ANALIZA - Kineska je vlada odobrila plan koji stranim telekom kompanijama omogućuje posjedovanje čak 50% udjela u zajedničkim ulaganjima koja pružaju usluge virtualne privatne mreže (VPN) za strane kompanije u Pekingu. Tim potezom vlada ispunjava obećanje daljnjeg otvaranja sektora IT i telekom usluga.

Odobravanje pristupa dio je radnog plana koji je vlada Kine odobrila krajem prošlog mjeseca. Radi se o proširenju opsega testiranja otvaranja uslužnog sektora te izgradnje sveobuhvatnih demonstracijskih zona za daljnje restrukturiranje nacionalnog uslužnog sektora.

VPN-ovi omogućuju korisnicima daljinski pristup privatnim mrežama. Veliki kineski vatrozid kontrolira stranice i sadržaje kojima građani smiju pristupiti na webu, ali VPN-ovi se u Kini široko koriste za posjećivanje web lokacija s ograničenim pristupom kao što su Google, Facebook i YouTube. Globalne kompanije koje posluju u Kini također koriste VPN-ove kako bi zaposlenicima omogućile prijavu na njihove interne mreže.

Od siječnja 2017. pružatelji telekom i internet usluga koji nude VPN usluge trebali su dobiti licencu od Ministarstva industrije i informacijske tehnologije. Vlast je od tada pokrenula mjere protiv nelicenciranih VPN-ova.

Trenutno Kina ima oko 20 licenciranih VPN operatora, poput Beijing Sinnet Technology i operatora kablovske televizije Beijing Gehua CATV Network Co. Ltd.

U siječnju 2019. britanski telekom BT Group PLC postao je prva međunarodna tvrtka koja je stekla licencu pružatelja internetskih usluga diljem zemlje i licencu za pružanje VPN usluga u Kini. Navedene licence omogućuju kineskom zajedničkom ulaganju BT China Communications Ltd. da izravno ugovara usluge s korisnicima i naplaćuje ih u lokalnoj valuti. BT Group posjeduje 50% udjela u zajedničkom ulaganju putem svoje podružnice u Hong Kongu.

Osim otvaranja VPN sektora za strane igrače, radni plan vlade također uključuje: omogućavanje multinacionalnim kompanijama u Pekingu otvaranje kompanija za financijske usluge u potpunom stranom vlasništvu, relevantne akvizicije trećih kompanija koje pružaju platne usluge, ukidanje ograničenja stranog vlasništva u kompanijama koje pružaju informacijske usluge i poticanje stranih tvrtki da sudjeluju u pružanju softvera kao usluge.

Ovim planom vlada Kine želi poboljšati politike i procedure za daljnje otvaranje uslužnog sektora do 2025. s naglaskom na olakšavanje trgovine i ulaganja.

Tagovi: virutalna privatna mreža, Beijing Sinnet Technology, Beijing Gehua CATV Network Co. Ltd, Google, Facebook, YouTube, BT Group, kineski internet, kineska vlada, kinesko tržište
PROČITAJ I OVO
Radnici Amazona u Njemačkoj ponovno štrajkaju
ŠTRAJK
Radnici Amazona u Njemačkoj ponovno štrajkaju
BERLIN - Radnički sindikat Verdi pozvao je u nedjelju radnike u njemačkom skladištu Amazona na drugi štrajk u tjedan dana koji će omesti obradu narudžbi nakon popusta na "Crni petak" 27. studenog.
Salesforce želi preuzeti Slack
AKVIZICIJE
Salesforce želi preuzeti Slack
NEW YORK - Slackova tržišna vrijednost premašila je 23 milijarde dolara, a on je konkurencija Microsoftovom Teamsu, Facebookovom Workplaceu, Googleovom Currentsu, Ciscovom WebExu, Zoomu i SAP-u.
Stigao robot s emocijama (VIDEO)
CROWDFUNDING
Stigao robot s emocijama (VIDEO)
Stigao robot s emocijama (VIDEO)
NEW YORK - Ekipa iz tvrtke Living.AI na Kicstarteru je uspješno "crowdfundala" malog robota kućnog ljubimca pod nazivom EMO koji djeluje poput igračke, no predstavlja puno više od toga.
Hakeri od Manchester Uniteda traže milijunsku otkupninu za podatke
OTKUPNINA
Hakeri od Manchester Uniteda traže milijunsku otkupninu za podatke
MANCHESTER - Trenutačno treći najvrjedniji nogometni klub u svijetu, Manchester United, krajem prošloga je tjedna bio metom hakera. Nepoznati napadači upali su im u računalni sustav te ga zarazili, kako se čini nekom vrstom ransomware ucjenjivačkog malwarea.
Hyundai želi preuzeti Boston Dynamics
AMBICIJE
Hyundai želi preuzeti Boston Dynamics
NEW YORK - Japanski tehnološki konglomerat i investicijski holding SoftBank trenutačni je vlasnik možda i najpoznatijeg proizvođača autonomnih "inteligentnih" robota na svijetu, Boston Dynamicsa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE