GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kinezi žele suzbiti gejming

Kinezi žele suzbiti gejming
GEJIMING
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.08.2021 / 10:12
Autor: SEEbiz
PEKING - Dionice Tencenta i NetEasea potonule su nakon što jsu kineski državni mediji online gejming nazvali opijumom.

Članak također poziva na daljnja ograničenja u industriji kako bi se spriječila ovisnost i drugi negativni utjecaji na djecu. Zanimljivo, članak je izbrisan nekoliko sati nakon objavljivanja, piše tportal.

Dionice Tencenta potonule su jutros oko 10%, dok je NetEase srušen gotovo 14% u Hong Kongu. Dionice su kasnije u toku dana smanjile gubitke, ali su i dalje bile u velikom minusu. Tencent je jedna od najvećih svjetskih kompanija za igre na sreću, čiji su proizvod visokokvalitetne igre poput "Honor of Kings".

U članku kineskog državnog izdanja Economic Information Daily, povezanog sa službenom novinskom agencijom Xinhua, navodi se da je ovisnost o igrama na internetu među djecom "široko rasprostranjena" i da bi mogla negativno utjecati na njihov rast.

U članku se kaže da je 2020. više od polovice kineske djece bilo kratkovidno i da online igre utječu na njihovo obrazovanje.

Stav u članku nije tako nov. Kineska vlada već je dugo zabrinuta zbog utjecaja videoigara na maloljetne osobe.

Peking je 2018. zamrznuo nova odobrenja igara zbog zabrinutosti da igre utječu na vid mladih. U Kini za internetske igre potrebna su odobrenja regulatora.

Kina je 2019. donijela pravila koja zabranjuju mlađima od 18 godina igranje mrežnih igara između 22 sata. i 8 sati ujutro te im je ograničeno vrijeme igranja.

Tagovi: online gejming, Tencent, NetEase
PROČITAJ I OVO
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
INVESTICIJE
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
SEATTLE - Amazon je objavio da će potrošiti dodatnih 2,75 milijardi dolara podupirući Anthropic, startup sa sjedištem u San Franciscu koji se smatra predvodnikom u generativnoj umjetnoj inteligenciji. Njegov temeljni model i chatbot Claude natječu se s OpenAI-jem i ChatGPT-om.
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
NAGRADE
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
ZAGREB – Spectra Assure, sigurnosni proizvod IT kompanije ReversingLabs koji pogoni umjetna inteligencija, prošlog je tjedna u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem u kategoriji sigurnosti lanca nabave softvera.
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
SKOK
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
ANALIZA - Američki proizvođač memorijskih čipova, Micron Technology, dosegao je rekord svih vremena prošlog tjedna, nakon objave kvartalnih rezultata i objave iznenađujuće visokih očekivanih prihoda temeljenih na procvatu umjetne inteligencije (AI).
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
NA VRHU
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
ZAGREB – Huawei je u 2023. godini podnio zahtjev za čak 5071 patent i tako zadržao svoju poziciju najvećeg podnositelja prijava. Slijede ga Samsung, LG, Qualcomm i Ericsson.
EU otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete
ISTRAGA
EU otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete
BRUXELLES - Europska unija u ponedjeljak je otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete, u svojoj prvoj istrazi prema novom novom tehnološkom zakonodavstvu Zakona o digitalnim tržištima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE