GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Koju igru igra Bill Gates?

Koju igru igra Bill Gates?
ZANIMLJIVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.09.2022 / 22:25
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Osnivač Microsofta i tehnološki milijarder Bill Gates ovih je dana na svom blogu napisao kako svaki dan s grupom prijatelja igra online igru riječi koja je postala ovisnost. Ujedno je podijelio i svoju strategiju kako postići najbolji rezultat u kratkom vremenu.

Igra riječi Wordle zapravo je postala popularna slučajno. Josh Wardle, softverski inženjer, napravio je 'igru' prošlog ljeta za svog partnera, velikog obožavatelja igara riječima. Budući da je igrica postala vrlo popularna među poznanicima, odlučio ju je predstaviti svijetu.

No, nije ni slutio da će tako brzo postati popularna, u samo dva mjeseca steći 300.000 obožavatelja. Igru je ubrzo otkupio New York Times kako bi obogatio svoju ponudu križaljki i slagalica, a danas je igra više od dva milijuna ljudi.

Tako je igra postala svjetski fenomen, a čak su i najintelektualniji ljudi ovisni. Za Billa Gatesa kažu da ga igra svaki dan, dok razvija svoju vrlo uspješnu strategiju.

"Ako ste igrali Wordle, znate koliko je važno strateški napraviti svoju prvu pretpostavku", napisao je Gates i dodao da voli započeti riječju koja ima puno samoglasnika.

Prema upućenima, Gatesov savjet čak nadilazi preporuke Timesa. Za početnu riječ posebno traži dva samoglasnika koja postavlja na drugo i četvrto mjesto. Njegova strategija za drugi redak uključuje često uparene suglasnike kao što su C i H te S i L.

Milijarder je napisao da svaki dan počinje novom riječju. To vjerojatno odražava njegov kognitivni stil, kažu neuroznanstvenici - koji kažu da način na koji igramo igre može odražavati našu osobnost, porijeklo, povijest i sklonosti.

"Netko tko je pažljiv i promišljen kada igra Wordle vjerojatno će zauzeti takav pristup životu općenito", rekla je Catherine Loveday, profesorica kognitivne neuroznanosti na Sveučilištu Westminster, za Newsweek u veljači.

"Netko tko donosi vrlo brze odluke u Wordleu mogao bi se tako ponašati u stvarnom životu - djelovat će prema svojoj intuiciji i instinktu i možda više riskirati, ali će biti brži."

Gatesov taktički i pomalo riskantan pristup igri mogao bi biti paralelan s njegovom karijerom. Napustio je Sveučilište Harvard 1975. kako bi osnovao Microsoft, a napustio ga je 2008. kako bi se pridružio Zakladi Billa i Melinde Gates s punim radnim vremenom. Zaklada je pridonijela milijardama dolara inicijativama kao što su istraživanje cjepiva i iskorjenjivanje bolesti.

Tagovi: Bill Gates, Wordle, New York times, Microsoft
PROČITAJ I OVO
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
SJAJNE BROJKE
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
LOS ANGELES - Netflix je večeras objavio poslovne rezultate koji su nadmašili očekivanja analitičara.
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
RAST
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
HELSINKI - Finski proizvođač telekomunikacijske opreme Nokia u prvom je ovogodišnjem kvartalu zahvaljujući mjerama štednje zabilježio rast neto dobiti od 52 posto na 438 milijuna eura.
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
INTERES
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
NEW YORK - Uzbuđenje oko nadolazećeg prepolovljenja bitcoina ("halving") dovelo je do kontinuiranog porasta pretraživanja tog pojma na Googleu.
TSMC nadmašio očekivanja prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BOLJE OD OČEKIVANJA
TSMC nadmašio očekivanja prihoda i dobiti u prvom kvartalu
TAIPEI - Taiwan Semiconductor Manufacturing Company u četvrtak je nadmašio očekivanja prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, zahvaljujući stalnoj snažnoj potražnji za naprednim čipovima, posebno onima koji se koriste u aplikacijama umjetne inteligencije.
ASML: Dobit iznad očekivanja, prodaja podbacila
REZULTATI
ASML: Dobit iznad očekivanja, prodaja podbacila
AMSTERDAM - ASML je u ponedjeljak priopćio da je dobit u prvom tromjesečju nadmašila očekivanja, dok je prodaja iznevjerila predviđanja, a kompanija ostaje pri svojim izgledima za cijelu godinu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE