GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Koliko vam treba pratitelja da biste zaradili na Instagramu?

Koliko vam treba pratitelja da biste zaradili na Instagramu?
PRILIKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.08.2022 / 11:23
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Neki influenceri i aktivni korisnici mogu zaraditi tisuće dolara za objave na Instagramu.

Kao rezultat toga, poznate slavne osobe s velikim brojem sljedbenika zgrabe velike poslove, dok se drugi bore za povećanje broja sljedbenika, reputacije, angažmana i još mnogo toga. Ali koliko novca zapravo možete zaraditi na Instagramu i koji čimbenici utječu na to?

Ne postoji jednoznačan odgovor na pitanje koliko se novca može zaraditi na Instagramu jer na visinu zarade utječe nekoliko varijabli. Neki od njih uključuju tržišnu nišu, broj pratitelja, način monetizacije, stope angažmana i kvalitetu objave.

S druge strane, influenceri imaju pravo odrediti svoju cijenu. Na primjer, manje poznati influenceri s do 10.000 pratitelja mogu postaviti svoje cijene na 25-50 USD po objavi, etablirani s 30-80.000 pratitelja mogu naplatiti 150-350 USD po objavi, dok slavna osoba s preko 100.000 pratitelja može naplatiti između 1.000 USD i 500.000 dolara po objavi.

Ovisi. Mnogi smatraju da je broj pratitelja jedini faktor koji dolazi u obzir za plaćanje sponzoriranih objava i slično. Međutim, to nije istina. Tržišna niša, kvaliteta objave, reputacija i angažman sljedbenika također su važni čimbenici, jer ti čimbenici utječu na vidljivost proizvoda i prodaju.

Stopa angažmana je jedan faktor koji utječe na to koliko novca netko može zaraditi na Instagramu. Na temelju toga, influenceri s manje pratitelja s visokim angažmanom zarađuju više kada brendovi plaćaju na temelju njihove razine angažmana. Sljedbenici koji reagiraju na visoku razinu aktivnosti influencera vjerojatnije će postati kupci u bliskoj budućnosti, a to je ono što razne tvrtke traže.

Stopa angažmana na Instagramu postotak je dobiven dijeljenjem ukupnog broja lajkova i komentara s brojem objava i množenjem toga sa 100, prema Instant Famous. Visoka stopa angažmana daje potencijalnim sponzorima do znanja da pratitelji slijede ili prihvaćaju preporuke influencera. To ih tjera u posao jer će mnogi sljedbenici kupiti proizvode.

Društvene mreže postale su dio svakodnevnog života ljudi. Zapravo, sedam od 10 ljudi obraća se društvenim mrežama kada odlučuje što će kupiti. Većina se na kupnju odlučuje na temelju mišljenja onih kojima vjeruje. Možete zaraditi promovirajući robne marke i proizvode u niši koju dobro poznajete, čak i ako nemate gomilu sljedbenika.

To dovodi do pitanja: Koje su najprofitabilnije niše na Instagramu? Ljepota, moda, zdravlje, fitness, wellness, putovanja, posao, financije, životni stil i luksuz trenutno su neke od najpopularnijih niša. Osim toga, postoji mnogo robnih marki u tim nišama koje pomažu u stvaranju puno sadržaja i uspješnom unovčavanju istog.

Neki influenceri poznati su na Instagramu i drugim platformama društvenih medija, kao i u svojim industrijama. Među njima su poznati sportaši, znanstvenici i stručnjaci iz drugih područja. Ovi pojedinci imaju izvrsnu reputaciju na internetu i van njega. Mnogi brendovi žele surađivati s njima, čak i ako nemaju veliki broj pratitelja na Instagramu.

Zbog svih ovih čimbenika, ne postoji decidiran odgovor na pitanje koliko Instagram pratitelja vam je stvarno potrebno da počnete zarađivati u budućnosti. Međutim, možete početi zarađivati čak i s 1000 pratitelja istražujući različite izvore prihoda od sponzoriranih objava, affiliate marketinga, prodaje vlastitih proizvoda i nuđenja usluga. Broj pratitelja na Instagramu nije toliko bitan da se na ovoj platformi ne bi moglo zaraditi s visokom razinom angažmana od 2000 vjernih pratitelja.

Tagovi: Instagram, influenceri, zarada na Instagramu, plaćene objave
PROČITAJ I OVO
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
INVESTICIJE
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
SEATTLE - Amazon je objavio da će potrošiti dodatnih 2,75 milijardi dolara podupirući Anthropic, startup sa sjedištem u San Franciscu koji se smatra predvodnikom u generativnoj umjetnoj inteligenciji. Njegov temeljni model i chatbot Claude natječu se s OpenAI-jem i ChatGPT-om.
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
NAGRADE
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
ZAGREB – Spectra Assure, sigurnosni proizvod IT kompanije ReversingLabs koji pogoni umjetna inteligencija, prošlog je tjedna u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem u kategoriji sigurnosti lanca nabave softvera.
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
SKOK
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
ANALIZA - Američki proizvođač memorijskih čipova, Micron Technology, dosegao je rekord svih vremena prošlog tjedna, nakon objave kvartalnih rezultata i objave iznenađujuće visokih očekivanih prihoda temeljenih na procvatu umjetne inteligencije (AI).
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
NA VRHU
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
ZAGREB – Huawei je u 2023. godini podnio zahtjev za čak 5071 patent i tako zadržao svoju poziciju najvećeg podnositelja prijava. Slijede ga Samsung, LG, Qualcomm i Ericsson.
EU otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete
ISTRAGA
EU otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete
BRUXELLES - Europska unija u ponedjeljak je otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete, u svojoj prvoj istrazi prema novom novom tehnološkom zakonodavstvu Zakona o digitalnim tržištima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE