GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kompanije vivo i Zeiss stavljaju fotografiju pametnog telefona u fokus

Kompanije vivo i Zeiss stavljaju fotografiju pametnog telefona u fokus
SURADNJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.01.2023 / 08:53
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Fokus predstavlja osnovni element fotografije — najoštriji dio slike koji usmjerava oko gledatelja na glavni subjekt kompozicije. Slično tome, fokus suradnje između viva i ZEISS-a usmjeren je na stvaranje prvoklasnog iskustva snimanja za korisnike i kontinuiranu optimizaciju snimanja pametnih telefona.

Za snimanje profesionalnih kadrova potrebna je dobra kamera i objektiv, vještina, a ponekad je potrebna i dodatna oprema, što običnim korisnicima može predstavljati određenu prepreku u dobivanju željenih kadrova. Imajući tu činjenicu na umu, tvrtke su uložile mnogo truda da proces snimanja učine jednostavnim, tako da svi korisnici vivo telefona mogu jednim klikom napraviti snimke i fotografije profesionalne kvalitete iz svojih svakodnevnih trenutaka, i to u svim uvjetima.

Besprijekorni portretni način rada serije X primjer je vivove strasti i predanosti usavršavanju tehnologije slikanja - kroz strateško partnerstvo sa ZEISS-om, kao i jedinstvene značajke kao što je ZEISS Style Portrait - pozicionirali su vivo kao lidera u ovom području. Sa zajedničkim ciljem promicanja i razvoja revolucionarnih inovacija u tehnologiji mobilnih slika, tvrtke nastoje potaknuti korisnike da istraže sve mogućnosti portretne fotografije i ostave svoj osobni pečat na svakoj slici.

Za vivo sve počinje s korisnikom. Tvrtka provodi mnoga istraživanja i ciljane ankete u svojim istraživačkim i razvojnim centrima kako bi identificirala ključne čimbenike koji predstavljaju određeni izvor nezadovoljstva za korisnike. Ovi elementi diktiraju osnovne značajke koje su u fokusu svake nove generacije proizvoda.

Mutne fotografije su bolna točka za mnoge korisnike pametnih telefona. Stoga je neophodna dobra funkcija stabilizacije, posebno kada svjetlosni uvjeti nisu idealni ili kada se snima u pokretu. Inovativni sustav stabilizacijske tehnologije Gimbal 2.0 kroz mehaničko pomicanje kamere značajno smanjuje podrhtavanje tijekom kretanja, omogućujući korisnicima snimanje profesionalnih snimaka u stvarnim situacijama u kojima je potrebna stabilizacija te eliminira potrebu za dodatnom opremom u vidu stativa.

Unatoč značajnim pomacima i standardima koje je tvrtka postavila, vivo još uvijek aktivno radi na poboljšanju svog tehničkog znanja. Ovaj se zadatak provodi u deset istraživačkih i razvojnih centara diljem svijeta, a svi su usmjereni na optimizaciju različitih aspekata iskustva mobilnog snimanja slika.

Fokus tvrtke na budućnost tehnologije snimanja vivo temelji se na dva pristupa. Prvi se oslanja na tehnološke inovacije koje su u prošlosti bile nedostižne, dok drugi uključuje ključne promjene u cjelokupnom iskustvu softvera. To uključuje stalno poboljšavanje fotografija pomoću tehnologije umjetne inteligencije koja se kontinuirano prilagođava.
Strateškim partnerstvom tvrtke vivo i ZEISS postavile su standarde koje svakim novim modelom nastoje nadmašiti. Stražnje kamere na vivo vodećim uređajima usklađene su s dobro poznatim ZEISS T* premazom, koji značajno pomaže u smanjenju odbljeska i refleksije objektiva. Zahvaljujući ovom premazu, korisnici dobivaju slike s više kontrasta i jasnoće.

Kombinirajući stručnost vivo inženjera i ZEISS-ovo znanje o optičkom dizajnu, tim za istraživanje i razvoj stvorio je načine za točnu replikaciju izgleda legendarnih ZEISS portretnih leća na vodećim vivo uređajima. Suradnja između viva i ZEISS-a primjer je integracije između tvrtke za pametne telefone i brenda za obradu slika, pionira u optici i optoelektronici, koji korisnicima pametnih telefona vivo donosi savršene uređaje za stvaranje izvanrednih snimaka i fotografija.

Tagovi: kompanija vivo, Zeiss, fotografija, digitalna fotografija
PROČITAJ I OVO
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
RAST
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
HELSINKI - Finski proizvođač telekomunikacijske opreme Nokia u prvom je ovogodišnjem kvartalu zahvaljujući mjerama štednje zabilježio rast neto dobiti od 52 posto na 438 milijuna eura.
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
INTERES
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
NEW YORK - Uzbuđenje oko nadolazećeg prepolovljenja bitcoina ("halving") dovelo je do kontinuiranog porasta pretraživanja tog pojma na Googleu.
TSMC nadmašio očekivanja prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BOLJE OD OČEKIVANJA
TSMC nadmašio očekivanja prihoda i dobiti u prvom kvartalu
TAIPEI - Taiwan Semiconductor Manufacturing Company u četvrtak je nadmašio očekivanja prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, zahvaljujući stalnoj snažnoj potražnji za naprednim čipovima, posebno onima koji se koriste u aplikacijama umjetne inteligencije.
ASML: Dobit iznad očekivanja, prodaja podbacila
REZULTATI
ASML: Dobit iznad očekivanja, prodaja podbacila
AMSTERDAM - ASML je u ponedjeljak priopćio da je dobit u prvom tromjesečju nadmašila očekivanja, dok je prodaja iznevjerila predviđanja, a kompanija ostaje pri svojim izgledima za cijelu godinu.
Cook poručio da Apple želi proizvodnju u Indoneziji
PORUKE
Cook poručio da Apple želi proizvodnju u Indoneziji
JAKARTA - Glavni izvršni direktor Applea Tim Cook rekao je da tvrtka "gleda" na proizvodnju u Indoneziji na sastanku s indonezijskim predsjednikom Jokom Widodom u srijedu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE