GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lockdown u kineskom Xianu novi problem za proizvodnju čipova

Lockdown u kineskom Xianu novi problem za proizvodnju čipova
ČIPOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.12.2021 / 13:52
Autor: SEEbiz / H
XIAN - Vodeći proizvođači memorijskih čipova Samsung Electronis i Micron Technology upozorili su da bi lockdown u kineskom gradu Xianu mogao poremetiti proizvodnju, signalizirajući nove probleme na kraju teške godine za izvoznike.

Kineski dužnosnici strogo su ograničili ulazak i izlazak iz Xiana 23. prosinca, u skladu s kineskom politikom striktnog suzbijanja novih žarišta covida 19, podsjeća Reuters.

Lockdown u Xianu pojačat će pritisak na globalne nabavne lance i opteretiti proizvođače koji se suočavaju s naglim rastom troškova transporta i cijena sirovina, uključujući poluvodiče.

Ograničenja bi mogla izazvati kašnjenja u opskrbi DRAM memorijskim čipovima koji se naširoko koriste u podatkovnim centrima, priopćio je u srijedu američki Micron Technology.

Upozoravaju na sve veće teškoće u ublažavanju posljedica striktnih mjera koje su već rezultirale smanjenim brojem radnika u njihovoj tvornici.

Južnokorejski Samsung Electronis također je u srijedu priopćio da će privremeno "prilagoditi" rad u tvornicama NAND flash memorijskih čipova u Xianu.

Samsungova tvornica poluvodiče u Xianu trenutno radi normalno, izvijestila je u četvrtak kineska medijska grupa Yicai, a kompanija za analizu podataka TrendForce istaknula je tek mogućnost blagog pada proizvodnje ako vlasti ne obuzdaju širenje virusa.

Neki analitičari napominju da su čipovi proizvedeni u Samsungovoj u Xianu tvornici uglavnom namijenjeni kineskom tržištu.

Najveći su kupci kineske kompanije sa serverima, dodaju.

Samsung u Xianu ima dvije proizvodne linije za napredne NAND flash čipove koji čine 42,5 posto njegovog i 15,3 posto globalnog proizvodnog kapaciteta, prema TrendForceu.

Južnokorejska kompanija objavit će poslovno izvješće za posljednja tri ovogodišnja mjeseca u siječnju.

Tagovi: lockdown, Kina, čipovi, Samsung, Micron
PROČITAJ I OVO
Apple u Kini na zahtjev vlasti uklonio WhatsApp i Threads iz AppStorea
POTEZI
Apple u Kini na zahtjev vlasti uklonio WhatsApp i Threads iz AppStorea
PEKING - Američki tehnološki div Apple uklonio je Metine aplikacije WhatsApp i Threads iz svog App Storea u Kini.
Regija CEE postaje europska Silicijska dolina
POTENCIJALI
Regija CEE postaje europska Silicijska dolina
ZAGREB - PwC i CEE Digital Coalition vjeruju da zemlje u regiji srednje i istočne Europe (CEE) imaju potencijal ojačati i razviti svoje ICT sektore i stvoriti Silicijsku dolinu EU-a, stoji u novom izvješću.
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
SJAJNE BROJKE
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
LOS ANGELES - Netflix je večeras objavio poslovne rezultate koji su nadmašili očekivanja analitičara.
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
RAST
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
HELSINKI - Finski proizvođač telekomunikacijske opreme Nokia u prvom je ovogodišnjem kvartalu zahvaljujući mjerama štednje zabilježio rast neto dobiti od 52 posto na 438 milijuna eura.
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
INTERES
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
NEW YORK - Uzbuđenje oko nadolazećeg prepolovljenja bitcoina ("halving") dovelo je do kontinuiranog porasta pretraživanja tog pojma na Googleu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE