GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Logitech: Uprihodili pet milijardi dolara od rada od kuće

Logitech: Uprihodili pet milijardi dolara od rada od kuće
RAD NA DALJINU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.06.2021 / 09:17
Autor: SEEbiz/Bug.hr

LAUSANNE - U financijskom izvještaju za fiskalnu godinu 2021. Logitech navodi kako je tvrtka zbog rada od kuće u navedenom razdoblju uprihodila čak pet milijardi dolara, odnosno 76% više nego 2020.

Zadnjih godinu dana, zbog pandemije koronavirusa, većina tvrtki je svoje poslovanje preselila iz poslovnih, u kućne urede. Među njima se našao i Bug. Shodno prelasku na takav model rada diljem svijeta, porasla je i potražnja za informatičkom opremom, što je pak rezultiralo i povećanim prihodima proizvođačima takve opreme.

Prošla financijska godina koja je završila u ožujku 2021. posebno je bila dobra za Logitech, švicarsku tvrtku koja se bavi proizvodnjom računalne periferije poput tipkovnica, miševa, web kamera i drugog. U financijskom izvještaju stoji kako su u navedenom razdoblju povećali prihod za 76% u odnosu na godinu ranije, s 2,98 milijardi dolara na čak 5,25 milijardi piše BUG.hr

Kada se pogleda dio koji govori o prodaji prema regijama jasno je kako su najveći dio financijskog kolača dobili od Amerikanaca – oko 2,2 milijarde dolara. Prihodi od kupaca iz EMEA (Europa, Bliski Istok i Afrika) su nešto manji – oko 1,7 milijardi. No unatoč tomu zabilježeno je osjetno povećanje prihoda iz te regije – 84%.

Kako su rasli prihodi, rasli su i troškovi, posebice oni vezano uz oglašavanje i razvoj. Logitech navodi kako su 2021. na oglašavanje izdvojili 450 milijuna dolara, dok su ranijih godina (2016 – 2020) izdvajali između 181,7 i 298,6 milijuna dolara. Kad je u pitanju razvoj opreme troškovi su narasli na 226,02 milijuna dolara, dok su ranijih godina iznosili između 113,18 i 177,59 milijuna dolara. Riječ je o povećanju troškova od 27%.

Uz rekordno visoku potrošnju, Logitechu je pošlo za rukom i više nego udvostručiti svoju neto dobit. Naime, neto prihod za 2021. godinu iznosi 947 milijuna dolara. Primjera radi, neto prihod za 2019. godinu, prije pandemije, je iznosio 450 milijuna dolara.

Unatoč tome što pojedine tvrtke poput Applea zagovaraju što skoriji povratak u urede, očekuje se da će dio njih zadržati hibridni model poslovanja i nakon pandemije, što je Logitechu prilika za nastavak rasta. 

Tagovi: logitech, informatička oprema, rad nadaljinu, koronavirus, financijski rezultati
PROČITAJ I OVO
WhatsApp uvodi novu važnu značajku
OPCIJE
WhatsApp uvodi novu važnu značajku
NEW YORK - Stiže dobra vijest za korisnike WhatsAppa koji vole slati škakljive fotografije i videozapise. Naime, u aplikaciju je uvedena dugo najavljivana značajka koja omogućuje slanje sadržaja koji, nakon što se jednom pogleda, u potpunosti nestaje.
Pentagon koristi umjetnu inteligenciju za predviđanje budućnosti
ALATI
Pentagon koristi umjetnu inteligenciju za predviđanje budućnosti
WASHINGTON - Američka vojska razvija program pod nazivom GIDE (Global Information Dominance Experiments) u kojem se koristi umjetnom inteligencijom koja je utrenirana da iz velikih količina podataka pronalazi uzorke koji ukazuju na moguće napade na osjetljive lokacije.
Kinezi žele suzbiti gejming
GEJIMING
Kinezi žele suzbiti gejming
PEKING - Dionice Tencenta i NetEasea potonule su nakon što jsu kineski državni mediji online gejming nazvali opijumom.
Googleovi servisi više neće raditi na starom Androidu
SERVISI
Googleovi servisi više neće raditi na starom Androidu
SAN FRANCISCO - Ako kojim slučajem posjedujete telefon s Androidom starijim od inačice 2.3.7, uskoro ćete (ako već niste) od Googlea dobiti email obavijest da se morate ažurirati na verziju Androida 3.0 ili noviju, jer vam u protivnom neće biti omogućeno spajanje u mnoge njegove servise, uključujući Gmail, YouTube, Play Store i Google Drive.
Prvi dvonožni robot pretrčao pet kilometara za 53 minute (VIDEO)
ROBOTI
Prvi dvonožni robot pretrčao pet kilometara za 53 minute (VIDEO)
Prvi dvonožni robot pretrčao pet kilometara za 53 minute (VIDEO)
NEW YORK - Znanstvenici Sveučilišta Oregon State (OSU) održali su nesvakidašnje testiranje svoje dvonožne robotice pod nazivom Cassie, natjeravši je da otrči 5 km s jednim punjenjem baterija na cesti unutar kampusa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE