GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lučić: Telekom će uložiti 25 miliona evra u startupe

Lučić: Telekom će uložiti 25 miliona evra u startupe
STRATEŠKI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.06.2022 / 08:16
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD - Telekom Srbija je prva kompanija koja je osnovala alternativni fond za finansiranje startupa, izjavio je danas generalni direktor Telekoma Vladimir Lučić.

Lučić je istakao da je ideja da se u narednih pet godina uloži 25 miliona evra kako bi se pomoglo startup biznisima u početnoj fazi.

Ta kompanija je u četvrtak, 23. juna, predstavila prvu investiciju svog TS Ventures fonda, namenjenu finansiranju projekta domaćeg startupa OTA sync, prvog domaćeg cloud softvera za upravljanje hotelima i apartmanima.

TS Ventures fond je prvi takav fond u ovom delu Evrope, a Lučić kaže da je bilo više stotina prijava i različitih ideja, te da je napravljen međunarodni tim stručnjaka koji već imaju iskustva u raznim startapima.

"Imamo stručnjaka iz Izraela koji 18 godina radi u startapima, našeg stručnjaka Janka koji je radio u startap projektima koji vrede više milijardi... Naša ideja je da u sledećih pet godina uložimo 25 miliona evra da pomognemo startapima u početnoj fazi, jer je Srbija zemlja vrlo kreativnih i obrazovanih ljudi", rekao je Lučić za TV Prva.

On je naveo da želi da ohrabri ljude, jer, kako ističe, dolazi do četvrte industrijske revolucije, u kojoj postoji više grana gde će se tek kreirati proizvodi, poput veštačke inteligencije, virtuelne stvarnosti...

"Pomoći ćemo im da kreiraju biznis ideju i da je plasiraju u inostranstvo i drago mi je što smo sa prvim startapom krenuli pre dva dana", naglasio je Lučić i dodao da Srbija snažno raste u IT industriji.

Kako je poručio, pojava fonda trebalo bi dodatno da motiviše mlade da se okrenu ka toj industriji.

Lučić je rekao da Telekom Srbija i ove godine raste, te da će, prema njegovim rečima, prihod te kompanije u prvih šest meseci biti skoro 20 odsto veći nego prošle godine.

Kaže da će se ove godine pustiti tri mobilne mreže - u Švajcarskoj, Nemačkoj i Severnoj Makedoniji.

Kada je reč o romingu u inostranstvu, Lučić navodi da Telekom ima specijalni izuzetan popust u Grčkoj.

"Tu smo približili cene da su skoro u rangu Srbije. Što se tiče ostalih zemalja, preporučujem korisnicima da uzmu naše dodatke, jer imamo dobre aranžmane sa svim drugim evropskim zemljama", istakao je Lučić.

Tagovi: Telekom Srbija, TS Ventures, Vladimir Lučić
PROČITAJ I OVO
Apple blizu dogovora s FIFA-om oko TV prava
DOGOVOR
Apple blizu dogovora s FIFA-om oko TV prava
NEW YORK - Globalno upravno tijelo nogometa FIFA blizu je dogovora s Appleom da toj tehnološkoj kompaniji da svjetska televizijska prava za novi, jednomjesečni klupski turnir, izvijestio je u ponedjeljak New York Times.
Alphabet ima toliko gotovine da bi mogao početi isplaćivati dividende
DIVIDENDA
Alphabet ima toliko gotovine da bi mogao početi isplaćivati dividende
NEW YORK - Alphabet Inc. donosi toliko novca da rastu nade da će naučiti nešto iz prmjera Meta Platformsa i početi isplaćivati dividendu.
TikTok zabrinut zbog slobode govora, opet im prijete zabrane
ZABRANE
TikTok zabrinut zbog slobode govora, opet im prijete zabrane
WASHINGTON - TikTok je u nedjelju izrazio zabrinutost zbog slobode govora nakon što je Zastupnički dom američkog Kongresa usvojio zakon kojim bi se zabranila popularna društvena mreža u SAD-u ako kineski vlasnik ByteDance ne proda svoj udio unutar godine dana.
Netflix više neće objavljivati podatke o broju pretplatnika; na Wall Streetu nisu sretni
PODACI
Netflix više neće objavljivati podatke o broju pretplatnika; na Wall Streetu nisu sretni
NEW YORK - Netflix (NFLX) će početkom sljedeće godine prestati izvještavati o brojkama pretplatnika. To ne odgovara Wall Streetu.
Microsoft planira organizirati konferenciju u Bonnu za partnere u AI
PLANOVI
Microsoft planira organizirati konferenciju u Bonnu za partnere u AI
BONN - Američka tehnološka kompanija Microsoft planira u svibnju organizirati međunarodnu partnersku konferenciju u njemačkom gradu Bonnu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE