GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

M-commerce će biti najveći generator prihoda od 5G usluga do 2030.

M-commerce će biti najveći generator prihoda od 5G usluga do 2030.
5G
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.11.2020 / 10:49
Autor: SEEbiz / Bug.hr
ZAGREB - Ericsson ConsumerLab objavio je izvješće „Harnessing the 5G Consumer Potencial“ u kojem prognoziraju buduću zaradu od 5G mreža.

Izvješćem je obuhvaćeno razdoblje do 2030. godine, do kada bi 5G korisničko tržište prema Ericssonovim analitičarima na globalnoj razini trebalo vrijediti čak 31 bilijun američkih dolara. Prema istom izvoru pružateljima komunikacijskih usluga od tog iznosa trebalo bi na ime zarade pripasti 3,7 bilijuna USD, a navedeni iznos bi mogao biti i veći budući se očekuje da će se u idućih deset godina pojaviti i nove digitalne usluge.

U izvještaju se navodi i kako bi s proaktivnim objedinjavanjem i promoviranjem 5G korisničkih slučajeva pružatelji komunikacijskih usluga do 2030. godine mogli generirati do 131 milijardu USD prihoda i to samo od digitalnih usluga. U projekciji prihoda navodi se kako bi 40% tih prihoda došlo od strane korisničke potrošnje vezano uz poboljšane videozapise, uz sadržaje proširene i virtualne stvarnosti te igranja u oblaku preko 5G mreža. Vjeruje se kako će proširena stvarnost potaknuti više od polovice potrošnje korisnika na imerzivne medije do 2030. godine, počevši od igranja do širenja na područja poput kupovine, obrazovanja i udaljenje suradnje.

Ericssonovi analitičari navode kako bi utjecaj pandemije COVID-19 mogao utjecati na osobne financije, a time i na financijske prioritete potrošača i njihovu spremnost dodatnog plaćanja 5G usluga. Naime, početkom 2019, godine, kada pandemije COVID-19 nije bilo prosječni je potrošač bio spreman platiti 20% više za 5G, a sada krajem 2020. godine ta je brojka pala na 10%. Međutim u izvješću stoji i kako je svaki rani usvojitelj 5G usluga i dalje spreman za njih platiti 20% više, što bi prema Ericssonu moglo pomoći u poticanju gospodarskog oporavka.

Primjerice, u SAD-u 38 milijuna postojećih korisnika pametnih telefona tvrdi da će preći na novi 5G iPhone u narednih 6 mjeseci. Dodatno predviđa se kako će većina ukupnih globalnih 5G prihoda od korisnika za ICT industriju stići putem M-commercea.

Tagovi: M-commerce, 5G tehnologija, 5G mreža
PROČITAJ I OVO
Tencentov robot oduševio stručnjake (VIDEO)
ROBOTI
Tencentov robot oduševio stručnjake (VIDEO)
Tencentov robot oduševio stručnjake (VIDEO)
PEKING - Kinesku tehnološku tvrtku Tencent najčešće dovodimo u vezu s mobilnim inačicama igara PUBG i Call of Duty, no ona se bavi svim vrstama visokih tehnologija, pa tako u svojem sastavu ima i Tencent Robotics diviziju, tvrtku kćer čiji laboratorij Robotics X razvija robote kojima je zajednička stvar velika autonomija.
Spotify iznenadio testiranjem story verzije
NOVITETI
Spotify iznenadio testiranjem story verzije
NEW YORK - Muzička platforma Spotify testira "story" verziju kao na ostalim društvenim mrežama.
Hrvatska kućanstva rekordno digitalizirana, online trgovina nije porasla
DIGITALIZACIJA
Hrvatska kućanstva rekordno digitalizirana, online trgovina nije porasla
ZAGREB - Osobna računala ima 77 posto hrvatskih kućanstava, a pristup internetu 85 posto, što je za tri odnosno četiri postotna boda više nego u 2019.
Kina postala druga država koja je stavila svoju zastavu na Mjesec
PODUHVAT
Kina postala druga država koja je stavila svoju zastavu na Mjesec
PEKING - Kina je ovoga tjedna postala druga država koja je postavila svoju zastavu na Mjesec, više do 50 godina nakon što su američki astronauti ondje istaknuli zastavu SAD-a.
HTEC Group ubrzano raste kroz akviziciju novosadskog Execoma
AKVIZICIJE
HTEC Group ubrzano raste kroz akviziciju novosadskog Execoma
SAN FRANCISCO - jedna od vodećih regionalnih kompanija za pružanje konsultantskih i usluga razvoja tehnologija, sa sedištem u San Francisku (SAD) i razvojnim centrima u Srbiji i BiH - ušla je u fazu ubrzanog rasta kroz akviziciju novosadske softverske kompanije Execom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE