GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Meritus Upravljanje postalo većinski vlasnik beogradske Trizme

Meritus Upravljanje postalo većinski vlasnik beogradske Trizme
PREUZIMANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.09.2019 / 15:28
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Tvrtka Meritus ulaganja, matično društvo M plus Grupe, u utorak je objavila objavila da je preko svog ovisnog društva Meritus Upravljanje stekla 51 posto poslovnog udjela u tvrtki Trizma iz Beograda, a vrijednost transakcije doseže 2,16 milijuna eura.

M plus Grupa osnovana je u Zagrebu 2007. godine, a iz tvrtke ističu da su ovim strateškim partnerstvom potvrdili lidersku poziciju u regiji kada je riječ o tržištu upravljanja odnosa s korisnicima (Customer Relationship Management) i ustupanja poslovnih procesa (Business Process Outsourcing - BPO).

Kupoprodajna cijena za stjecanje 51 posto udjela u beogradskoj Trizmi doseže 2,16 milijuna eura, uz potencijalno dodatno uvećanje cijene do maksimalno 612 tisuća eura, ovisno o poslovnim rezultatima Trizme u ovoj godini.

M plus Grupa ima podružnice i u Sloveniji, Srbiji i Bosni i Hercegovini, a ovom akvizicijom poslovanje će se odvijati u šest kontaktnih centara u četiri zemlje, dok će broj zaposlenih skočiti na oko 2.700, od čega ih je u Hrvatskoj više od 1.500.

Time će pružati usluge za preko 150 klijenata u više od 50 zemalja svijeta, a iz M plus Grupe kažu da njihove usluge i proizvode informacijske tehnologije, kontaktnih centara i posredovanja pri zapošljavanju koriste vodeće telekomunikacijske i financijske kompanije u jugoistočnoj Europi, kao i globalni klijenti iz Europe, Sjeverne Amerike i Australije, među kojima su uz ostalo Deutsche Telekom, Microsoft, RWE, Bosch, DHL, Siemens, Carlsberg i Atlantic Grupa.

Kako napominju iz tvrtke, na bazi podataka za 2018. godinu, novim proširenjem Meritus ulaganja dostigla su prihod veći od 300 milijuna kuna.

Beogradsku Trizmu, navodi se u objavi, odlikuje dugogodišnja vrhunska ekspertiza u BPO sektoru, zapošljava više od 700 ljudi, a iz svojih kontaktnih centara u Beogradu i Banja Luci pruža usluge klijentima iz bankarstva, paketne dostave, industrije i drugih područja.

Predsjednik Uprave Meritus ulaganja Ivan Posavec u izjavi za Hinu podsjetio je da je M plus Grupa krajem prošle godine prikupila sredstva od institucionalnih investitora, što uključuje sva četiri obvezna mirovinska fonda, u iznosu od 93 milijuna kuna, a s ciljem daljnjih ulaganja i širenja poslovanja, pa je i akvizicija Trizme u skladu s tim.

Posavec ističe da im je investicija u Trizmu strateški značajna, jer je ta tvrtka, uz Meritus ulaganja, jedan od najvećih pružatelja BPO usluga u ovoj regiji.

Napominje da je sklapanje strateškog partnerstva s Trizmom provedeno uz potpunu podršku vlasnika oba društva te cjelokupnog menadžmenta, što će osigurati kontinuitet u radu i poslovanju.

Posavec ističe i kako su, iako obje tvrtke posluju u istom sektoru, rasle i nastale iz različitih industrija, pri čemu je M%2B Grupa prvenstveno podržavala tvrtke iz područja telekomunikacija, tehnologije, logistike i raznih uslužnih djelatnosti, dok je Trizma u većoj mjeri bila orijentirana na segmente poput financijskih usluga i bankarskog poslovanja.

Objedinjene reference uključuju velik broj industrija i tu postoji velika sinergija u smislu objedinjavanja znanja i iskustava tvrtki, kaže Posavec.

Upitan o budućim planovima, Posavec je rekao da planiraju nastaviti sa svojom strategijom rasta koju su definirali izlaskom na burzu i prikupljanjem sredstava za daljnja ulaganja, ali i kako o konkretnim daljnjim koracima ne može ništa više reći.

U priopćenju se prenosi i izjava direktora Trizme Eldara Banjice, koji kaže da su dugo razgovarali s potencijalnim ulagačima i partnerima te naposljetku odabrali Meritus ulaganja kao strateškog partnera za daljnji rast.

"Prepoznali smo u Meritus ulaganjima najboljeg mogućeg partnera s kojim dijelimo najvažniju vrijednost, a to je potpuna predanost pružanju vrhunske usluge našim klijentima i njihovim korisnicima. Radujem se zajedničkom nastavku puta prema izvrsnosti i postavljanju novih standarda u industriji", rekao je Banjica.

Tagovi: Meritus Upravljanje, Trizma, M%2B Grupa
PROČITAJ I OVO
Huawei poziva na snažniju suradnju privatnog i javnog sektora radi obnove povjerenja u tehnologiju
POZIV
Huawei poziva na snažniju suradnju privatnog i javnog sektora radi obnove povjerenja u tehnologiju
ST. GALLEN – Privatni i javni sektor moraju više surađivati kako bi obnovili povjerenje građana u tehnologiju, a to povjerenje se gradi na otvorenosti i transparentnosti što će biti ključno za izlazak iz krize uzrokovane pandemijom Covida-19, zaključak je govora Catherine Chen, starije potpredsjednice Huaweija održanog na 50. Simpoziju u St. Gallenu.
Twitter otvorio mogućnost novčanog priloga autorima
OPCIJE
Twitter otvorio mogućnost novčanog priloga autorima
NEW YORK - Korisnici Twittera moći će dobrovoljno uplatiti financijska sredstva autorima objava koje im se sviđaju, priopćeno je na Twitterovoj web stranici.
Gmail uskoro uvodi vrlo bitnu promjenu
PROMJENE
Gmail uskoro uvodi vrlo bitnu promjenu
ZAGREB - Googleova usluga za elektroničku poštu uskoro će dvostupanjsku provjeru učiniti automatski aktivnom, čime se nada potaknuti sve korisnike da dodatno osiguraju svoje račune.
Twitter zatvorio profile koji su prenosili poruke Trumpa, doživotno izbačenog s mreže
ZATVARANJE
Twitter zatvorio profile koji su prenosili poruke Trumpa, doživotno izbačenog s mreže
NEW YORK - Twitter je ovog tjedna zatvorio nekoliko profila kojima je namjera bila prenositi poruke bivšeg predsjednika Donalda Trumpa koji je u siječnju zauvijek izbačen s njegove omiljene platforme.
OiV nositelj projekta financiranja izgradnje nacionalne agregacijske širokopojasne infrastrukture
PROJEKTI
OiV nositelj projekta financiranja izgradnje nacionalne agregacijske širokopojasne infrastrukture
ZAGREB - Do 2025. planira se dovršetak izgradnje nacionalne agregacijske širokopojasne infrastrukture, na koju bi se uključili i povezali ciljani javni korisnici diljem zemlje, a taj se projekt s 85 posto bespovratno financira iz EU fonda, dok 15 posto osigurava državni proračun, o čemu je u četvrtak na sjednici odlučila Vlada.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE