GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Meritus Upravljanje postalo većinski vlasnik beogradske Trizme

Meritus Upravljanje postalo većinski vlasnik beogradske Trizme
PREUZIMANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.09.2019 / 15:28
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Tvrtka Meritus ulaganja, matično društvo M plus Grupe, u utorak je objavila objavila da je preko svog ovisnog društva Meritus Upravljanje stekla 51 posto poslovnog udjela u tvrtki Trizma iz Beograda, a vrijednost transakcije doseže 2,16 milijuna eura.

M plus Grupa osnovana je u Zagrebu 2007. godine, a iz tvrtke ističu da su ovim strateškim partnerstvom potvrdili lidersku poziciju u regiji kada je riječ o tržištu upravljanja odnosa s korisnicima (Customer Relationship Management) i ustupanja poslovnih procesa (Business Process Outsourcing - BPO).

Kupoprodajna cijena za stjecanje 51 posto udjela u beogradskoj Trizmi doseže 2,16 milijuna eura, uz potencijalno dodatno uvećanje cijene do maksimalno 612 tisuća eura, ovisno o poslovnim rezultatima Trizme u ovoj godini.

M plus Grupa ima podružnice i u Sloveniji, Srbiji i Bosni i Hercegovini, a ovom akvizicijom poslovanje će se odvijati u šest kontaktnih centara u četiri zemlje, dok će broj zaposlenih skočiti na oko 2.700, od čega ih je u Hrvatskoj više od 1.500.

Time će pružati usluge za preko 150 klijenata u više od 50 zemalja svijeta, a iz M plus Grupe kažu da njihove usluge i proizvode informacijske tehnologije, kontaktnih centara i posredovanja pri zapošljavanju koriste vodeće telekomunikacijske i financijske kompanije u jugoistočnoj Europi, kao i globalni klijenti iz Europe, Sjeverne Amerike i Australije, među kojima su uz ostalo Deutsche Telekom, Microsoft, RWE, Bosch, DHL, Siemens, Carlsberg i Atlantic Grupa.

Kako napominju iz tvrtke, na bazi podataka za 2018. godinu, novim proširenjem Meritus ulaganja dostigla su prihod veći od 300 milijuna kuna.

Beogradsku Trizmu, navodi se u objavi, odlikuje dugogodišnja vrhunska ekspertiza u BPO sektoru, zapošljava više od 700 ljudi, a iz svojih kontaktnih centara u Beogradu i Banja Luci pruža usluge klijentima iz bankarstva, paketne dostave, industrije i drugih područja.

Predsjednik Uprave Meritus ulaganja Ivan Posavec u izjavi za Hinu podsjetio je da je M plus Grupa krajem prošle godine prikupila sredstva od institucionalnih investitora, što uključuje sva četiri obvezna mirovinska fonda, u iznosu od 93 milijuna kuna, a s ciljem daljnjih ulaganja i širenja poslovanja, pa je i akvizicija Trizme u skladu s tim.

Posavec ističe da im je investicija u Trizmu strateški značajna, jer je ta tvrtka, uz Meritus ulaganja, jedan od najvećih pružatelja BPO usluga u ovoj regiji.

Napominje da je sklapanje strateškog partnerstva s Trizmom provedeno uz potpunu podršku vlasnika oba društva te cjelokupnog menadžmenta, što će osigurati kontinuitet u radu i poslovanju.

Posavec ističe i kako su, iako obje tvrtke posluju u istom sektoru, rasle i nastale iz različitih industrija, pri čemu je M%2B Grupa prvenstveno podržavala tvrtke iz područja telekomunikacija, tehnologije, logistike i raznih uslužnih djelatnosti, dok je Trizma u većoj mjeri bila orijentirana na segmente poput financijskih usluga i bankarskog poslovanja.

Objedinjene reference uključuju velik broj industrija i tu postoji velika sinergija u smislu objedinjavanja znanja i iskustava tvrtki, kaže Posavec.

Upitan o budućim planovima, Posavec je rekao da planiraju nastaviti sa svojom strategijom rasta koju su definirali izlaskom na burzu i prikupljanjem sredstava za daljnja ulaganja, ali i kako o konkretnim daljnjim koracima ne može ništa više reći.

U priopćenju se prenosi i izjava direktora Trizme Eldara Banjice, koji kaže da su dugo razgovarali s potencijalnim ulagačima i partnerima te naposljetku odabrali Meritus ulaganja kao strateškog partnera za daljnji rast.

"Prepoznali smo u Meritus ulaganjima najboljeg mogućeg partnera s kojim dijelimo najvažniju vrijednost, a to je potpuna predanost pružanju vrhunske usluge našim klijentima i njihovim korisnicima. Radujem se zajedničkom nastavku puta prema izvrsnosti i postavljanju novih standarda u industriji", rekao je Banjica.

Tagovi: Meritus Upravljanje, Trizma, M%2B Grupa
PROČITAJ I OVO
WhatsApp planira veliku promjenu
PROMJENE
WhatsApp planira veliku promjenu
ZAGREB - Facebookova platforma za dopisivanje već neko vrijeme stoji neokaljena ostatkom njihovog ekosustava, no to bi se uskoro moglo promijeniti uvođenjem nečega što se najlakše može opisati kao poslovni imenik.
Ikea lansira niz proizvoda za gamere
NOVI ISKORAK
Ikea lansira niz proizvoda za gamere
ZAGREB - Od listopada ove godine, Ikea će svoju ponudu proširiti na ciljanu grupu korisnika, gamere, za koje će u ponudi imati više od 30 novih proizvoda.
Preminuo Clive Sinclair
IN MEMORIAM
Preminuo Clive Sinclair
ZAGREB - Umro je sir Clive Marles Sinclair, tvorac čitave linije 8-bitnih računala koja su redefinirala računalstvo u 80-tima i iz domene znanstvenika i profesionalaca približile ga kućnim korisnicima ponajprije u Velikoj Britaniji, ali i Europi i čitavom svijetu.
HAKOM: Porast prihoda i ulaganja na tržištu elektroničkih komunikacija
RAST
HAKOM: Porast prihoda i ulaganja na tržištu elektroničkih komunikacija
ZAGREB - Na tržištu elektroničkih komunikacija u prvoj polovici 2021. ukupni prihodi porasli su pet posto u odnosu na isto razdoblje 2020., dok su ulaganja operatora povećana za četiri posto, posebice u svjetlovodnu (optičku) mrežnu infrastrukturu, za 121 posto, podaci su Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM).
Vlada odobrila potpisivanje Memoranduma o suglasnosti s Amazonom
ZELENO SVJETLO
Vlada odobrila potpisivanje Memoranduma o suglasnosti s Amazonom
ZAGREB - Vlada je u četvrtak odobrila potpisivanje Memorandum o suglasnosti Vlade i Amazona, kojim želi potaknuti digitalnu transformaciju, inovativnost i gospodarski razvoj.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE