GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mertelj i partneri preuzimaju Datalab

Mertelj i partneri preuzimaju Datalab
PREUZIMANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.07.2023 / 18:29
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Grupa međunarodnih investitora putem luksemburške tvrtke Rucio Investment objavila je namjeru preuzimanja 100 posto dionica tvrtke Datalab Tehnologije koja se bavi razvojem usluga informacijske i komunikacijske tehnologije za tvrtke. Grupu investitora predvodi Simon Kaluža, ističu iz tvrtke.

Tvrtka Rucio Investment namjerava preuzeti svih 2.189.884 dionice ljubljanske tvrtke koje kotiraju na standardnoj kotaciji Ljubljanske burze. Luksemburška tvrtka, koju zastupaju Kenneth Flanagan i Sebastien Denis, ponudu za preuzimanje objavit će najkasnije u roku od 30 dana, a najkasnije u roku od 10 dana, navodi se u namjeri preuzimanja objavljenoj na internetskim stranicama Ljubljanske burze.

Datalab Tehnologija priopćio je da namjeru akvizicije podržava grupa međunarodnih investitora predvođenih Simonom Kalužom, koji će udružiti snage s osnivačem i direktorom Datalaba Andrejom Mertljeom, sadašnjim menadžmentom i zaposlenicima tvrtke, koji su i dioničari.


Nakon uspješnog završetka preuzimanja očekuje se imenovanje Kaluže, kao predstavnika investicijske grupe, novim članom uprave Datalaba. Kaluža je svoje 30-godišnje iskustvo u sektoru skupio u Hermes Softlabu i njemačkom ICT divu SAP.

„Duboko vjerujemo u održivi rast i potencijal Datalaba. Udružit ćemo snage s Andrejom Mertljeom koji ima nevjerojatno poznavanje industrije i vizionarsko vodstvo", napisao je Kaluža.

Cilj nam je stalno koristiti inovativna rješenja i osigurati da kvalitetna ICT poslovna oprema bude dostupna svima, pa i najmanjim tvrtkama, rekao je Mertelj koji je uvjeren da će Datalab nakon preuzimanja nastaviti rasti i napredovati.

U planiranom preuzimanju sudjeluju i Ilirika, Jadek & Pensa, Kinstellar, AlbaCore i Odvjetničko društvo Dobravc – Tatalovič & Kač.

Datalab, s tradicijom dugom 25 godina, poznat je po svom rješenju Pantheon, za koje kažu da je broj jedan u regiji među poslovnim informacijskim sustavima u svom segmentu.

Fotografija: Delo

Tagovi: Datalab, Datalab TRehnologija, Rucio Investment
PROČITAJ I OVO
Dionice Applea u tjednu skočile 6 posto
SKOK
Dionice Applea u tjednu skočile 6 posto
NEW YORK - Među najvećim je dobitnicima prošloga tjedna bio tehnološki sektor jer je većina kompanija iz tog sektora ostvarila bolje nego što se očekivalo kvartalne poslovne rezultate.
Medtronic predstavio Hugo RAS, sustav za asistiranu robotsku kirurgiju
NOVA ERA U ROBOTICI
Medtronic predstavio Hugo RAS, sustav za asistiranu robotsku kirurgiju
ZAGREB – Medtronic, svjetski lider u medicinskoj tehnologiji, predstavio je novog kirurškog robota Huga™ RAS-a, koji predstavlja sveobuhvatno rješenje za robotski potpomognutu kirurgiju.
Infobip i Nokia sklopili partnerstvo za brži razvoj telekomunikacijskih aplikacija
PARTNERSTVO
Infobip i Nokia sklopili partnerstvo za brži razvoj telekomunikacijskih aplikacija
VODNJAN – Globalna cloud komunikacijska platforma Infobip i Nokia danas su najavili sklapanje partnerskog sporazuma koji će svjetskoj developerskoj zajednici omogućiti korištenje njihovih API platformi za brži razvoj široke lepeze telekomunikacijskih aplikacija, a koje su namijenjene privatnim, poslovnim i industrijskim korisnicima.
Apple rezultatima nadmašio očekivanja, iako je prodaja iPhonea pala 10%
BOLJE OD OČEKIVANJA
Apple rezultatima nadmašio očekivanja, iako je prodaja iPhonea pala 10%
NEW YORK - Apple (AAPL) je izvijestio o svojoj zaradi u drugom tromjesečju nakon zvona u četvrtak nadmašivši očekivanja na vrhu i dnu, ali prihod je pao 4% u odnosu na prethodnu godinu zbog sporije prodaje iPhonea, Maca, iPada i nosivih uređaja nego u istom razdoblju 2023.
Ebay u tromjesečju s većim prihodom i manjom dobiti
SOLIDNO
Ebay u tromjesečju s većim prihodom i manjom dobiti
NEW YORK - Američka internetska trgovina Ebay u prvom je kvartalu zabilježila 2,6 milijardi dolara (2,4 milijarde eura) prihoda, što je dva posto više nego u istom razdoblju lani.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE