GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Meta ukida razmjenu poruka između Instagrama i Facebooka

Meta ukida razmjenu poruka između Instagrama i Facebooka
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.12.2023 / 09:42
Autor: SEEbiz
SAN FRANCISCO - Od sredine prosinca korisnici neće moći započeti nove razgovore između Instagrama i Facebooka, a postojeći će biti ograničeni samo na čitanje

Tvrtka Meta, koja stoji iza dvije popularne društvene mreže - Instagrama i Facebooka, najavila je značajne promjene u mogućnosti komunikacije između ove dvije platforme. Od sredine prosinca korisnici više neće moći započinjati nove razgovore između Instagrama i Facebooka, a postojeći će razgovori postati samo za čitanje.

Ova promjena dolazi nakon ažuriranja stranica podrške koje je Meta potiho napravila, a koje je postalo vidljivo tek krajem studenog.

Ovim promjenama Meta se nastoji prilagoditi promjenjivom regulatornom okruženju, a utjecaj ove odluke na korisnike i način na koji komuniciraju preko dviju platformi još uvijek nije jasno definiran.

Promjena pravila dolazi kao iznenađenje, pogotovo jer je ova funkcionalnost uvedena tek 2020. Tada je Adam Mosseri, šef Instagrama, rekao da će ove promjene omogućiti tvrtki da radi učinkovitije, stvarajući značajke slanja poruka koje će se primjenjivati na sve njene proizvode.

Nagađa se da bi ovaj potez mogao biti povezan s regulatornim pritiscima, posebice u Europskoj uniji, gdje se razmatraju nova pravila koja bi mogla utjecati na rad velikih tehnoloških kompanija.

Odvajanje funkcionalnosti slanja poruka između Instagrama i Facebooka moglo bi biti odgovor na te pritiske, posebno u svjetlu strožih antimonopolskih zakona.

Tagovi: Meta, Instagram, Facebook
PROČITAJ I OVO
Florida zakonom zabranila društvene mreže djeci ispod 16 godina
ODLUKE
Florida zakonom zabranila društvene mreže djeci ispod 16 godina
MIAMI - Parlament Floride pod republikanskom kontrolom donio je zakon o zabrani društvenih medija djeci ispod 16 godina, potez za koji pristaše tvrde da će zaštititi maloljetnike od online rizika za njihovo mentalno zdravlje.
Algebra dovodi MIT Bootcamps u Hrvatsku
SURADNJA
Algebra dovodi MIT Bootcamps u Hrvatsku
ZAGREB - Sveučilišta Algebra kreće u suradnju s Massachusetts Institute of Technology (MIT) kroz organizaciju posebnog MIT Bootcamps programa koji će biti održan u lipnju na Algebrinom kampusu.
Nvidia potukla rekord Mete u jednodnevnom skoku tržišne vrijednosti
REKORDI
Nvidia potukla rekord Mete u jednodnevnom skoku tržišne vrijednosti
NEW YORK - Uspon tvrtke Nvidia Corp. na najvišu razinu svih vremena najveće je jednodnevno povećanje tržišne vrijednosti u povijesti, nadmašivši povijesni dobitak Meta Platforms Inc. ostvaren prije samo tri tjedna.
Reddit se prijavio za IPO, evo što pokazuju brojke
IPO
Reddit se prijavio za IPO, evo što pokazuju brojke
NEW YORK - Reddit je u četvrtak objavila svoju IPO prijavu prije planiranog debija na burzi u ožujku.
Hrvatskoj treba dvostruko više ICT stručnjaka
DIGITALNO DRUŠTVO
Hrvatskoj treba dvostruko više ICT stručnjaka
ZAGREB - Hrvatskoj za ostvarenje digitalne transformacije i ciljeva strategije razvoja digitalnog društva do 2030. treba dvostruko više ICT stručnjaka ili oko 100 tisuća, u čemu može pomoći i država digitalnim vaučerima za obrazovanje, jedan je od zaključaka s 2. sjednice Nacionalnog vijeća za digitalnu transformaciju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE