GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Microsoft će u Austriji investirati čak milijardu eura

Microsoft će u Austriji investirati čak milijardu eura
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.10.2020 / 21:11
Autor: SEEbiz
BEČ - Microsoft planira u narednih dvije do četiri godine uložiti milijardu eura u izgradnju prvog Cloud računalnog centra u Austriji.

- Austrija će time postati jedna od 64 regija u kojima su takovi računski centri koji poslužuju 140 država, istaknula je glavna direktorica američkog tehnološkog koncerna Microsoft Austria Dorothee Ritz pojasnivši:

- To je jedan hitno potreban gospodarski rast koji omogućava otvaranje dodatnih 29.000 radnih mjesta u slijedeće četiri godine. I to ne samo kod Microsofta nego i kod klijenata i lokalnih poslovnih partnera“.

Lokaciju, gdje bi centar bio izgrađen u Austriji nije htjela otkriti, napomenuvši da se to drži u tajnosti iz sigurnosnih razloga.

Ministrica gospodarstva i digitalizacije Margareta Schramböck je rekla kako Microsoft za svoje ulaganje neće dobiti nikakve porezne olakšice, ali ono što može dobiti je pristup općim poticajima kao što je primjerice premija od 14 posto, namijenjena svim investitorima koji ulažu u digitalizaciju.Tagovi: Microsoft, Austrija, Microsoft Austria, Dorothea Ritz, cloud computing
PROČITAJ I OVO
Italija blokirala ChatGPT
POTEZI
Italija blokirala ChatGPT
RIM - Talijanska državna agencija za privatnost i zaštitu podataka blokirala je upotrebu jezičnog modela ChatGPT, aplikacije utemeljene na umjetnoj inteligenciji (AI), jer "ne poštuje podatke korisnika" i ne može verificirati dob korisnika, javlja AFP.
Potonula dobit Huaweija u 2022.
TEŽAK PAD
Potonula dobit Huaweija u 2022.
ZAGREB - Huawei je u 2022. imao snažan padu dobiti i stagnaciju prihoda pod pritiskom otežane opskrbe čipovima zbog američkih ograničenja i pojačanih ulaganja u istraživanje i razvoj.
Span preuzeo GT Tarkvaru, vodećeg estonskog Microsoft partnera
AKVIZICIJE
Span preuzeo GT Tarkvaru, vodećeg estonskog Microsoft partnera
ZAGREB - Procijenjena vrijednost transakcije iznosi 11.4 milijuna eura pri čemu je dio kupoprodajne cijene koji ovisi o poslovnim rezultatima društva GT Tarkvara u 2023. i 2024. godini podložan usklađenju.
UNESCO poziva na stroža etička pravila za umjetnu inteligenciju
APEL
UNESCO poziva na stroža etička pravila za umjetnu inteligenciju
NEW YORK - UNESCO je pozvao vlade da provedu strože etičke smjernice za umjetnu inteligenciju (AI), reagirajući na apel više od tisuću stručnjaka koji su tražili moratorij na nove sustave umjetne inteligencije.
Otvoren Samsung premium servisni centar u Arena Parku u Zagrebu
ŠIRENJE
Otvoren Samsung premium servisni centar u Arena Parku u Zagrebu
ZAGREB - Tvrtke Samsung Electronics i Smart Smart d.o.o. otvorile su novi premium servisni centar unutar Arena Parka, na adresi Jaruščica 4 u Zagrebu, neposredno pokraj Arena Centra. Korisnicima su svaki dan od 9 do 21 sat omogućene brojne usluge i pogodnosti – od brzog servisa unutar sat vremena pa sve do savjetovanja i kupnje dodatne opreme za uređaje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE