GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Microsoft širi poslovanje u Irskoj

Microsoft širi poslovanje u Irskoj
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.11.2020 / 17:27
Autor: SEEbiz / H
DUBLIN - Američki računalni i softverski div Microsoft u ponedjeljak je objavio da planira zaposliti dodatnih 200 inženjera u Irskoj i uspostaviti novi inženjerski centar, u sklopu širenja poslovanja u zemlji u kojoj trenutno ima oko 2.500 zaposlenih.

"Novi zaposlenici bit će uključeni u razvoj novih usluga u oblaku i tehnoloških rješenja za klijente diljem svijeta”, objavio je u ponedjeljak irski ogranak Microsofta.

Sastavši se s izvršnom direktoricom Microsoftovog irskog ogranka Cathrionom Hallahan u sjedištu vlade u Dublinu, potpredsjednik vlade Leo Varadkar ocijenio je takve planove uistinu dobrom vijesti koja bi Irsku mogla svrstati među lidere u inženjerstvu.

Hallahan je izjavila da je posrijedi ekspanzija Irske "u središte inovacija" a Martin Shanahan, izvršni direktor vladine investicijske agencije IDA Ireland, rekao je da to pokazuje privlačnost Irske za investitore „ unatoč nezapamćenim izazovima povezanim s pandemijom covida-19”.

Za razliku od ostatka gospodarstva, golemi irski sektori elektronike i tehnologije i farmaceutski i medicinski sektori prosperirali su zahvaljujući pandemiji i ograničenjima radi njezina suzbijanja.

Prema prošlomjesečnim podacima statističkog ureda, bruto dodana vrijednost u sektorima kojima ne dominiraju multinacionalne tvrtke u drugom je tromjesečju pala za gotovo 20 posto dok je u sektorima s dominacijom multinacionalki u stranom vlasništvu uvećana za 1,1 posto.

Irski korporativni porezi među najnižima su u Europskoj uniji i zemlja je već dugo omiljeno odredište posebno američkih kompanija koje šire inozemno poslovanje, podsjeća Reuters.

Facebook i Google već su gotovo 'domaći' u Irskoj gdje imaju svoja europska sjedišta. Farmaceutske tvrtke poput Pfizera i GlaxoSmithKlinea na više lokacija imaju tvornice i istraživačke odjele.

Apple je prošlog tjedna obilježio 40. obljetnicu poslovanja u drugom najvećem irskom gradu Corku, gdje broji više od šest tisuća zaposlenika, nabraja dpa.

Tagovi: Microsoft, Irska, Dublin, Facebook, Google, Pfizer
PROČITAJ I OVO
Apple u Kini na zahtjev vlasti uklonio WhatsApp i Threads iz AppStorea
POTEZI
Apple u Kini na zahtjev vlasti uklonio WhatsApp i Threads iz AppStorea
PEKING - Američki tehnološki div Apple uklonio je Metine aplikacije WhatsApp i Threads iz svog App Storea u Kini.
Regija CEE postaje europska Silicijska dolina
POTENCIJALI
Regija CEE postaje europska Silicijska dolina
ZAGREB - PwC i CEE Digital Coalition vjeruju da zemlje u regiji srednje i istočne Europe (CEE) imaju potencijal ojačati i razviti svoje ICT sektore i stvoriti Silicijsku dolinu EU-a, stoji u novom izvješću.
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
SJAJNE BROJKE
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
LOS ANGELES - Netflix je večeras objavio poslovne rezultate koji su nadmašili očekivanja analitičara.
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
RAST
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
HELSINKI - Finski proizvođač telekomunikacijske opreme Nokia u prvom je ovogodišnjem kvartalu zahvaljujući mjerama štednje zabilježio rast neto dobiti od 52 posto na 438 milijuna eura.
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
INTERES
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
NEW YORK - Uzbuđenje oko nadolazećeg prepolovljenja bitcoina ("halving") dovelo je do kontinuiranog porasta pretraživanja tog pojma na Googleu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE