GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Microsoft Translator prevodi i razgovore s više sudionika

Microsoft Translator prevodi i razgovore s više sudionika
KORISNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.02.2021 / 08:50
Autor: SEEbiz / Bug.hr
ZAGREB - Microsoft Translator definitivno je jedna od popularnijih aplikacija za prevođenje na pametnim telefonima, a to uopće ne treba čuditi. Ne samo da podržava više od 70 jezika (jedan od njih je i hrvatski jezik), nego nudi i neke vrlo praktične mogućnosti, od čega je možda najzanimljivija prevođenje razgovora i to s više sudionika.

Sučelje mu je vrlo jednostavno, a na početnom zaslonu dostupna su četiri gumba. Najveći je onaj s ikonom mikrofona i njime se aktivira prevođenje izgovorenih fraza. Nešto niže od njega lijevo je gumb s ikonom tipkovnica čime se pokreće prevođenje utipkanog teksta, piše Bug.

Desno od tog gumba se nalazi ikona s dvije osoba koja aktivira prevođenje aktivnog razgovora između grupe osoba, dok se ispod nalazi i gumb s ikonicom fotoaparata čim se omogućava prevođenje teksta na slici. Ako se ne namjerava koristiti prevođenje izgovorenog teksta (za što je potrebna veza s Internetom), bit će potrebno preuzeti i offline rječnik.

Dovoljno je kliknuti bilo na prevođenje slike ili utipkanog teksta i zatim u donjem djelu kliknuti na odredišni jezik nakon čega će se pojaviti lista dostupnih jezika. Valja samo izabrati željeni jezik i preuzimanje će otpočeti, a na umu treba imati da veličina pojedinog rječnika varira od stotinjak pa do više od 200 MB.

Jednom kada je to učinjeno, samo prevođenje je jasno samo po sebi. Jedna od praktičnih stvarčica kojom se Microsoft Translator definitivno ističe jest knjiga fraza. Tapne se na ikonu u samom donjem desnom dijelu zaslona nakon čega će se otvoriti rječnik s kategorijama.

Tu je moguće pronaći tipične fraze koje će Microsoft Translator pročitati na glas na nekoliko jezika ili ih prevesti koristeći neke od dostupnih metoda. Primjerice, nalazite li se u Njemačkoj i želite upitati gdje se nalazi zračna luka, dovoljno je tek izabrati odgovarajuću frazu, naznačiti njemački kao odredišni jezik i tapnuti malu ikonu zvučnika. Jednostavno, praktično i – korisno.

Tagovi: Microsoft Translator, online prevođenje, prijevodi, Microsoft
PROČITAJ I OVO
Zoom predviđa dobre rezultate za prvi kvartal
STABILNO
Zoom predviđa dobre rezultate za prvi kvartal
NEW YORK - Američka kompanija Zoom Video Communications predviđa da će prihodi za prvi kvartal biti iznad očekivanja, kao rezultat povećanog broja korisnika zbog rada i školovanja na daljinu.
iPhone 13 mogao bi imati i do 1 TB prostora za pohranu
PREDVIĐANJA
iPhone 13 mogao bi imati i do 1 TB prostora za pohranu
SAN FRANCISCO - Iako je još više od pola godine ostalo do predstavljanja novih iPhonea, koje se tradicionalno održava u rujnu, već su se pojavile pojedine špekulacije, informacije iz dobavnog lanca i razni leakovi koji navodno razotkrivaju detalje nove serije.
Igor Strejček novi direktor Microblinka za Hrvatsku
POJAČANJE
Igor Strejček novi direktor Microblinka za Hrvatsku
ZAGREB - Microblink, globalni lider u razvoju rješenja temeljenih na umjetnoj inteligenciji koje koristi preko 100 milijuna ljudi u preko 60 zemalja svijeta, nakon osiguravanja prve investicije za rast na globalnom tržištu nastavlja pojačavati upravljački tim.
Facebookova platforma za vijesti u Njemačkoj naišla na dobar odjek - i sumnje
NEWS
Facebookova platforma za vijesti u Njemačkoj naišla na dobar odjek - i sumnje
BERLIN - Facebook je objavio da je sa skupinom njemačkih medija sklopio partnerstvo radi objave njihovog sadržaja na platformi za vijesti, ali izdavač najtiražnijeg dnevnog lista upozorio je na problematičnu poziciju popularne društvene mreže.
Hrvatski Telekom započeo testiranja 5G mreže na 3,5 GHz frekvencijskom pojasu
5G
Hrvatski Telekom započeo testiranja 5G mreže na 3,5 GHz frekvencijskom pojasu
ZAGREB - Hrvatski Telekom danas je prvi započeo s uključivanjem komercijalnih korisnika u testiranja na 3,5 GHz frekvencijskom pojasu koji će omogućiti nove mogućnosti 5G mobilne mreže s dva do tri puta većim brzinama i veće mogućnosti upotrebe u brojnim sektorima, brojne inovacije te razvoj pametnih industrija, modernih gradova i društva budućnosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE