GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Microsoft želi privući gamere na Edge

Microsoft želi privući gamere na Edge
STRATEŠKI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.06.2022 / 07:44
Autor: SEEbiz / VIDI
REDMOND - Microsoftov Edge preglednik još uvijek se s mukom bori protiv Chromea i drugih internetskih preglednika, pa je ekipa iz Redmonda odlučila privući jednu veliku vojsku potencijalnih korisnika, gamera, koji bi Edgeu trebali značajno boostati popularnost.

Prije svega, Microsoft će predstaviti novu početnu stranicu za igre u Microsoft Edgeu, a naravno, bit će ponuđena i podrška za Xbox račune.

"Prilagođen je vašim interesima i osmišljen kako biste bili povezani sa sadržajem do kojeg vam je stalo, kao što su vijesti, vodiči za igre, prijenosi uživo, istaknuti detalji igara, turniri te nadolazeće i tek objavljene igre. A ako se prijavite sa svojim Xbox računom, dobit ćete Xbox sadržaj kao što su igre koje bi vam se mogle svidjeti i jednostavan pristup biblioteci Xbox Cloud Gaming, uključujući nedavno igrane igre i srodni sadržaj. Ako imate članstvo u Xbox Game Pass Ultimate, čak možete pokrenuti i početi igrati igre s Xbox Cloud Gamingom izravno u pregledniku," kaže Microsoft.

Zatim će Edge dobiti namjenski način rada za učinkovitost koji će smanjiti korištenje resursa preglednika kako bi uređaj mogao koristiti sve svoje resurse za igranje igara, a tu je i pristup jednim klikom besplatnim casual igrama, kao što je Microsoft Solitaire, koji će također biti ponuđen zahvaljujući novoj bočnoj traci.

Ali najveći dodatak je podrška za bolju grafiku zahvaljujući Clarity Boostu, značajci koju je Microsoft prvi put najavio prije nekoliko mjeseci.

Tagovi: Microsoft Edge, Microsoft, gameri, gejmeri
PROČITAJ I OVO
Nizozemska vlada investira 2,5 milijarde eura kako bi zadržala ASML
POTEZI
Nizozemska vlada investira 2,5 milijarde eura kako bi zadržala ASML
EINDHOVEN - Nizozemska vlada objavila je u četvrtak da planira uložiti 2,5 milijarde eura u regiju Eindhoven u sklopu plana koji bi trebao odvratiti proizvođača opreme za proizvodnju čipova ASML od selidbe u inozemstvo.
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
INVESTICIJE
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
SEATTLE - Amazon je objavio da će potrošiti dodatnih 2,75 milijardi dolara podupirući Anthropic, startup sa sjedištem u San Franciscu koji se smatra predvodnikom u generativnoj umjetnoj inteligenciji. Njegov temeljni model i chatbot Claude natječu se s OpenAI-jem i ChatGPT-om.
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
NAGRADE
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
ZAGREB – Spectra Assure, sigurnosni proizvod IT kompanije ReversingLabs koji pogoni umjetna inteligencija, prošlog je tjedna u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem u kategoriji sigurnosti lanca nabave softvera.
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
SKOK
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
ANALIZA - Američki proizvođač memorijskih čipova, Micron Technology, dosegao je rekord svih vremena prošlog tjedna, nakon objave kvartalnih rezultata i objave iznenađujuće visokih očekivanih prihoda temeljenih na procvatu umjetne inteligencije (AI).
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
NA VRHU
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
ZAGREB – Huawei je u 2023. godini podnio zahtjev za čak 5071 patent i tako zadržao svoju poziciju najvećeg podnositelja prijava. Slijede ga Samsung, LG, Qualcomm i Ericsson.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE