GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Milijardu kuna investicija stiže u Hrvatsku u tri ključna sektora

Milijardu kuna investicija stiže u Hrvatsku u tri ključna sektora
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.07.2021 / 16:00
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Investicije od čak milijardu kuna mogle bi u idućem razdoblju stići u Hrvatsku i to u sektor IT-a, blockchain i softvera za online igre, doznaje tportal od izvora uključenih u razgovore.

Proteklih dana Hrvatsku su naime posjetili predstavnici Atlas Capitala iz Dubaija, predvođeni izvršnim menadžerom Williamom Henryjem, piše tportal.

Prepoznaju svoj interes u ulaganjima u našu zemlju jer je hrvatska Vlada, osim što je donijela novi zakon o digitalnim nomadima, stvorila izvrsne uvjete za djelatnosti u poslovnim zonama diljem Hrvatske, u kojima se ulagačima u skladu sa Zakonom o poticanjima ulaganja nudi niz pogodnosti.

Predstavnici ove tvrtke izrazili su interes za ulaganja u ove industrije u Republici Hrvatskoj upravo zato što naša država ima veliku priliku postati sljedeće središte digitalne tehnologije.

Istodobno, kako bi promicala razvoj ovih industrija u nastajanju, lokalna se vlast sprema ugostiti globalne događaje poput izložbe e-igara, svjetskog samita blockchaina. Hrvatska je, kažu u Atlas Capitalu, jedno od najpoželjnijih turističkih odredišta, što je također važno pri izboru naše zemlje kao investicijske destinacije.

Kažu da vide Hrvatsku kao zemlju brzorastuće digitalne tehnologije i najboljih softverskih rješenja. Osim toga, zanimaju ih hrvatske inovacije u segmentu električnih vozila.

Hrvatska ima vrlo obrazovanu radnu snagu u sektoru informatičkih tehnologija i mogla bi, kažu u Atlas Capitalu, postati jedan od prvih izbora za tvrtke koje žele pokrenuti inovativne mlade generacije na području e-trgovine, blockchaina i online igara. Vjeruju da će postati vodeći tehnološki centar u istočnoj Europi i to je glavni razlog za to što su se odlučili upravo za investicije u našoj državi.

Tagovi: Atlas Capital, William Henry, blockchain tehnologija, gaming
PROČITAJ I OVO
Gaming industrija u Srbiji lani ostvarila 175 milijuna eura prihoda
RAST
Gaming industrija u Srbiji lani ostvarila 175 milijuna eura prihoda
BEOGRAD - Srbijanska gaming industrija lani je zaradila više od 175 milijuna eura, što je 17 posto više nego 2022. godine, pokazuje istraživanje Udruženja industrije videoigara Srbije (SGA), čiji su rezultati predstavljeni u Privrednoj komori Srbije (PKS).
Apple u Kini na zahtjev vlasti uklonio WhatsApp i Threads iz AppStorea
POTEZI
Apple u Kini na zahtjev vlasti uklonio WhatsApp i Threads iz AppStorea
PEKING - Američki tehnološki div Apple uklonio je Metine aplikacije WhatsApp i Threads iz svog App Storea u Kini.
Regija CEE postaje europska Silicijska dolina
POTENCIJALI
Regija CEE postaje europska Silicijska dolina
ZAGREB - PwC i CEE Digital Coalition vjeruju da zemlje u regiji srednje i istočne Europe (CEE) imaju potencijal ojačati i razviti svoje ICT sektore i stvoriti Silicijsku dolinu EU-a, stoji u novom izvješću.
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
SJAJNE BROJKE
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
LOS ANGELES - Netflix je večeras objavio poslovne rezultate koji su nadmašili očekivanja analitičara.
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
RAST
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
HELSINKI - Finski proizvođač telekomunikacijske opreme Nokia u prvom je ovogodišnjem kvartalu zahvaljujući mjerama štednje zabilježio rast neto dobiti od 52 posto na 438 milijuna eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE