GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mladi hrvatski robotičari osvojili četiri prva mjesta na Euro RoboCupu

Mladi hrvatski robotičari osvojili četiri prva mjesta na Euro RoboCupu
ROBOTIČARI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.06.2022 / 12:27
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Mladi hrvatski robotičari na europskom natjecanju Euro RoboCupu u Portugalu, osvojili su četiri prva mjesta, dva druga i jedno treće mjesto, a Hrvatsku je u devet kategorija sjajno predstavilo svih 14 ekipa, priopćeno je u nedjelju iz Hrvatskog robotičkog saveza.

Najbolji europski mladi robotičari okupili su se nakon dvije godine izostanka natjecanja uživo, od 1. do 4. lipnja u portugalskom gradu Guimarãesu na 3. Euro RoboCupu.

Sudjelovalo je više od 900 natjecatelja iz 21 zemlje, a više od 150 ekipa odmjerilo je snage u raznim natjecateljskim kategorijama.

Hrvatsku je u devet kategorija sjajno predstavilo 14 ekipa i 37 natjecatelja i natjecateljica, te 11 mentora, a čak sedam timova se vraća u Hrvatsku s odličjima, izvijestio je Željko Krnjajić iz Hrvatskog robotičkog saveza.

Prva mjesta (zlatne medalje) osvojili su 'Školska knjiga CRO team' - u Kategoriji Rescue Line; 'DataCro team' u Kategoriji Soccer Entry; 'HROBOS CRO team' u Kategoriji Rescue Simulation SuperTeams; i 'Power Splitters' u Kategoriji On Stage Preliminary.

Duga mjesta (srebrne medalje) osvojili su CI Varazdin CRO team - u Kategoriji Rescue Maze Entry; i 'HROBOS CRO team' u Kategoriji Rescue Simulation.

Treće mjesto (brončanu medalju) osvojio je ADI CRO team u Kategoriji Rescue Maze

Hrvatsku su odlično predstavile i ostale ekipe: 'King PERO CRO team', 'NLO CRO team', VIZ CRO team; 'Lovrak CRO team', 'Uito CRO team', Robofreak CRO team, Raguza CRO team, i 'Puknuta žica'.

Na organizaciji i realizaciji ovog zahtjevnog projekta surađivali su Centri izvrsnosti Varaždinske županije, Centar izvrsnosti Splitsko Dalmatinske županije te Hrvatski robotički savez uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatske zajednice tehničke kulture.

Ovo je najbolji pokazatelj kvalitete rada u spomenutim centrima i podsticaj daljem širenju edukativnih i natjecateljskih aktivnosti u robotici, istaknuli su dr. Ana Sović Kržić, predsjednica Hrvatskog robotičkog saveza i tajnik saveza Željko Krnjajić.

Na natjecanju su sudjelovali učenici osnovnih i srednjih škola iz Varaždina, Zagreba, Velike Gorice, Splita, Dubrovnika i Brača.

Tagovi: hrvatski robotičari, Školska knjiga CRO team ; DataCro team, HROBOS CRO team
PROČITAJ I OVO
Apple u Kini na zahtjev vlasti uklonio WhatsApp i Threads iz AppStorea
POTEZI
Apple u Kini na zahtjev vlasti uklonio WhatsApp i Threads iz AppStorea
PEKING - Američki tehnološki div Apple uklonio je Metine aplikacije WhatsApp i Threads iz svog App Storea u Kini.
Regija CEE postaje europska Silicijska dolina
POTENCIJALI
Regija CEE postaje europska Silicijska dolina
ZAGREB - PwC i CEE Digital Coalition vjeruju da zemlje u regiji srednje i istočne Europe (CEE) imaju potencijal ojačati i razviti svoje ICT sektore i stvoriti Silicijsku dolinu EU-a, stoji u novom izvješću.
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
SJAJNE BROJKE
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
LOS ANGELES - Netflix je večeras objavio poslovne rezultate koji su nadmašili očekivanja analitičara.
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
RAST
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
HELSINKI - Finski proizvođač telekomunikacijske opreme Nokia u prvom je ovogodišnjem kvartalu zahvaljujući mjerama štednje zabilježio rast neto dobiti od 52 posto na 438 milijuna eura.
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
INTERES
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
NEW YORK - Uzbuđenje oko nadolazećeg prepolovljenja bitcoina ("halving") dovelo je do kontinuiranog porasta pretraživanja tog pojma na Googleu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE