GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Musk za idući petak najavio lansiranje sustava zlatnih, sivih i plavih kvačica

Musk za idući petak najavio lansiranje sustava zlatnih, sivih i plavih kvačica
TWITTER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.11.2022 / 21:23
Autor: SEEbiz
SAN FRANCISCO - Novi sustav plaćenih plavih kvačica na društvenoj mreži Twitter, koji je namijenjen demonstraciji autentičnosti korisnika, zaživjeti će sljedeći petak, objavio je u jednom od svojih tweetova novoimenovani izvršni direktor Twittera Elon Musk.

Tvrtke će dobiti zlatnu kvačicu, vlade sivu, a pojedinci plavu, dodao je.

Kao što je Musk također istaknuo, svi računi će sada biti i ručno verificirani prije konačne aktivacije. Pojedinci će također moći dodati male logotipe organizacija čiji su dio, ali će to same organizacije morati prethodno potvrditi, objasnio je Musk, dodavši da će sljedeći tjedan dati duže objašnjenje o novom sustavu, prenosi Reuters.

Kao što je poznato, stari Twitterov sustav verifikacije računa Musk je demontirao nedugo nakon 44 milijarde dolara vrijedne akvizicije. Dok su slavne osobe iz svijeta zabave, političari, novinari i druge javne osobe ranije morale potvrditi svoj identitet dokazom kako bi dobile bedž s plavom kvačicom, prema novom modelu svatko tko je platio pretplatu od osam dolara za verificirani račun dobiva bedž za verificirani račun mjesečno. Potonji je uzrokovao poplavu lažnih računa na Twitteru, pa su morali obustaviti obnovljeni sustav.

Prerađena verzija sustava verifikacije trebala je biti lansirana 29. studenog, no Musk je ranije ovog tjedna najavio novu odgodu. "Zadržavanje ponovnog pokretanja sustava Blue Verified trajat će sve dok ne bude visoke razine povjerenja da će lažno predstavljanje prestati", napisao je i dodao da će najvjerojatnije biti uvedene kvačice u različitim bojama za organizacije i pojedince.

Počevši od sljedećeg tjedna, Twitter će nastaviti obnavljati račune većine trajno zabranjenih korisnika koji su opetovano kršili pravila društvene mreže. “Ljudi su progovorili. Izuzeća počinju sljedeći tjedan", tvitao je Musk dan nakon što je u srijedu o tome pitao svoje sljedbenike na Twitteru, izvijestio je CNN.

Među više od tri milijuna glasova prikupljenih u anketi, 72,4 posto podržalo je obnovu spomenutih računa, dok je 27,6 posto sudionika glasalo protiv.

U subotu je Musk već vratio bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa na Twitter. Tu je odluku donio i na temelju rezultata ankete koja je pokazala da je za to 51,8 posto od oko 15 milijuna korisnika Twittera.

Prethodno vodstvo Twittera suspendiralo je Trumpov račun zbog poticanja pristaša da napadaju Kongres i drugih kontroverznih postova.

Musk je također vratio račune nekoliko drugih kontroverznih, prethodno zabranjenih ili suspendiranih korisnika, uključujući konzervativnog kanadskog podcastera Jordana Petersona, desničarsku satiričnu web stranicu Babylon Bee i komičarku Kathy Griffin.

Tagovi: Elon Musk, Twitter, Twitter Blue, Jordan Peterson, Babylon Bee, Blue Verified
PROČITAJ I OVO
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
INVESTICIJE
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
SEATTLE - Amazon je objavio da će potrošiti dodatnih 2,75 milijardi dolara podupirući Anthropic, startup sa sjedištem u San Franciscu koji se smatra predvodnikom u generativnoj umjetnoj inteligenciji. Njegov temeljni model i chatbot Claude natječu se s OpenAI-jem i ChatGPT-om.
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
NAGRADE
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
ZAGREB – Spectra Assure, sigurnosni proizvod IT kompanije ReversingLabs koji pogoni umjetna inteligencija, prošlog je tjedna u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem u kategoriji sigurnosti lanca nabave softvera.
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
SKOK
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
ANALIZA - Američki proizvođač memorijskih čipova, Micron Technology, dosegao je rekord svih vremena prošlog tjedna, nakon objave kvartalnih rezultata i objave iznenađujuće visokih očekivanih prihoda temeljenih na procvatu umjetne inteligencije (AI).
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
NA VRHU
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
ZAGREB – Huawei je u 2023. godini podnio zahtjev za čak 5071 patent i tako zadržao svoju poziciju najvećeg podnositelja prijava. Slijede ga Samsung, LG, Qualcomm i Ericsson.
EU otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete
ISTRAGA
EU otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete
BRUXELLES - Europska unija u ponedjeljak je otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete, u svojoj prvoj istrazi prema novom novom tehnološkom zakonodavstvu Zakona o digitalnim tržištima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE