GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Najkraće do kraja godine bez promjene cijena roaminga zbog Brexita

   Najkraće do kraja godine bez promjene cijena roaminga zbog Brexita
ROAMING
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.01.2020 / 15:46
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Brexit za sada ne donosi promjene cijena roaminga u Ujedinjenom Kraljevstvu (UK) i međunarodnih poziva, što znači da ostaju iste kao i do sada te hrvatski korisnici usluga elektroničkih komunikacija, kao i drugi iz EU-a, pa i britanski državljani izvan UK ne moraju strahovati zbog nepredviđenih troškova u tom segmentu do kraja ove godine.

Na upit Hine, iz regulatorne agencije za mrežne djelatnosti HAKOM-a su oko te teme uz ostalo priopćili da "postojeća pravila i cijene za roamnig u UK ostaju na snazi najmanje do 31. prosinca 2020., kada završava trenutno dogovoreno prijelazno razdoblje i do kad bi se trebala dogovoriti sva pravila u budućim odnosima EU-a i UK".
Do tada ostaju na snazi isti uvjeti i cijene korištenja roaminga u UK prema pravilu "u roamingu kao kod kuće"/"Roam Like At Home", kao i cijene međunarodnih poziva prema UK.

Hrvatski korisnici mobilnih mreža i usluga ne trebaju brinuti o troškovima jer i prilikom pozivanja UK-a iz Hrvatske, ili Hrvatsku iz UK-a, do kraja ove godine ostaje sve isto, što je jednako važi i za britanske građane kada se nađu u Hrvatskoj i EU, kažu u HAKOM-u.

Nakon završetka prijelaznog roka HAKOM će pravovremeno obavijestiti javnost o eventualnim izmjenama za roaming, a operatori svoje korisnike, kažu iz HAKOM-a, napominjući kako će se "izlaskom UK iz EU-a o ovim pravilima pokušati postići dogovor do kraja prijelaznog razdoblja".
Slično su na upit Hine odgovorili i iz telekom tvrtki u Hrvatskoj, pa je tako Hrvatski telekom (HT) poručio da se uvjeti korištenja roaming usluga HT-a u UK ne mijenjaju od 1. veljače 2020.

"Važeća roaming regulacija nastavlja se primjenjivati u odnosu na UK do kraja 2020., dok će eventualne promjene nakon toga ovisiti o mogućem dodatnom sporazumu između EU i UK", komentiraju iz HT-a.

Iz A1 Hrvatska također kažu da će oko roaminga, s obzirom na to da nisu poznati svi detalji brexita i prijelazno razdoblje traje do kraja 2020., poslovne odluke donositi ovisno o tržišnoj i regulatornoj situaciji.

"Za sada naši korisnici i dalje mogu koristiti pogodnosti domaćih cijena i u UK, a ako u budućnosti dođe do izmjene cijena, pravovremeno ćemo ih obavijestiti", poručuju iz A1.

Tagovi: roaming, Brexit, A1 Hrvatska, HAKOM
PROČITAJ I OVO
Apple u Kini na zahtjev vlasti uklonio WhatsApp i Threads iz AppStorea
POTEZI
Apple u Kini na zahtjev vlasti uklonio WhatsApp i Threads iz AppStorea
PEKING - Američki tehnološki div Apple uklonio je Metine aplikacije WhatsApp i Threads iz svog App Storea u Kini.
Regija CEE postaje europska Silicijska dolina
POTENCIJALI
Regija CEE postaje europska Silicijska dolina
ZAGREB - PwC i CEE Digital Coalition vjeruju da zemlje u regiji srednje i istočne Europe (CEE) imaju potencijal ojačati i razviti svoje ICT sektore i stvoriti Silicijsku dolinu EU-a, stoji u novom izvješću.
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
SJAJNE BROJKE
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
LOS ANGELES - Netflix je večeras objavio poslovne rezultate koji su nadmašili očekivanja analitičara.
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
RAST
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
HELSINKI - Finski proizvođač telekomunikacijske opreme Nokia u prvom je ovogodišnjem kvartalu zahvaljujući mjerama štednje zabilježio rast neto dobiti od 52 posto na 438 milijuna eura.
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
INTERES
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
NEW YORK - Uzbuđenje oko nadolazećeg prepolovljenja bitcoina ("halving") dovelo je do kontinuiranog porasta pretraživanja tog pojma na Googleu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE