GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Neos i SV Group se udružuju i stvaraju regionalnog IT lidera

Neos i SV Group se udružuju i stvaraju regionalnog IT lidera
SINERGIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.05.2022 / 10:17
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Neos, tvrtka specijalizirana za tehnološki napredna IT rješenja i SV Group, tvrtka specijalizirana za razvoj i implementaciju softvera, jačaju zajedničku poziciju na tržištu kroz snažnije korporativno udruživanje.

NEOS i SV Group predstavljaju IT grupaciju s više od 130 zaposlenika, uglavnom visokoobrazovanih softverskih inženjera, uz prihod u prošloj godini na razini 114 milijuna kuna i 20 milijuna kuna EBITDA-e.

„Okrupnjivanje u hrvatskoj IT industriji je prema našim strateškim procjenama neizbježno, osobito za kompanije koje poput Neosa imaju ambiciju postati ključni igrači u široj regiji. Uvjeren sam kako će zajednički nastup Neosa i SV Groupe imati sinergijski učinak, gdje će se naša stručnost iz softverskog inženjerstva, podatkovne analitike, strojnog učenja, a osobito brzorastućeg područja infrastrukture u cloudu konsolidirati i osnažiti. U ovom trenutku razmatramo moguće opcije za akvizicije, i izvan granica Hrvatske, konkretnije u Sloveniji.“, rekao je Davorin Capan, član Uprave i CEO Neosa.

Sinergija Neosovog statusa kao vodećeg Oracle partnera u regiji te SV Groupe kao prvog IBM Platinum Business Partnera u Hrvatskoj te njihove sjedinjene stručnosti i kompetencije, donose stabilnost i profit klijentima iz financijskog sektora, osiguranja, telekomunikacija i javnog sektora.

„Konsolidacijom ponuda i integracijom usluga, postat ćemo važan čimbenik na regionalnom tržištu cloud usluga. Čvrsto usidreni u dvije globalne platforme, Oracle i IBM, postat ćemo nezaobilazni igrač u cloud ekosustavu te omogućiti lagano i učinkovito cloud putovanje kompanijama na regionalnom tržištu, ali i šire.“, zaključio je Davorin Capan.

Tagovi: Neos, SV Group, Davorin Capan. Oracle
PROČITAJ I OVO
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
INVESTICIJE
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
SEATTLE - Amazon je objavio da će potrošiti dodatnih 2,75 milijardi dolara podupirući Anthropic, startup sa sjedištem u San Franciscu koji se smatra predvodnikom u generativnoj umjetnoj inteligenciji. Njegov temeljni model i chatbot Claude natječu se s OpenAI-jem i ChatGPT-om.
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
NAGRADE
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
ZAGREB – Spectra Assure, sigurnosni proizvod IT kompanije ReversingLabs koji pogoni umjetna inteligencija, prošlog je tjedna u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem u kategoriji sigurnosti lanca nabave softvera.
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
SKOK
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
ANALIZA - Američki proizvođač memorijskih čipova, Micron Technology, dosegao je rekord svih vremena prošlog tjedna, nakon objave kvartalnih rezultata i objave iznenađujuće visokih očekivanih prihoda temeljenih na procvatu umjetne inteligencije (AI).
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
NA VRHU
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
ZAGREB – Huawei je u 2023. godini podnio zahtjev za čak 5071 patent i tako zadržao svoju poziciju najvećeg podnositelja prijava. Slijede ga Samsung, LG, Qualcomm i Ericsson.
EU otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete
ISTRAGA
EU otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete
BRUXELLES - Europska unija u ponedjeljak je otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete, u svojoj prvoj istrazi prema novom novom tehnološkom zakonodavstvu Zakona o digitalnim tržištima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE