GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Netflix otkrio kako planira spriječiti dijeljenja lozinki

Netflix otkrio kako planira spriječiti dijeljenja lozinki
MJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.02.2023 / 18:08
Autor: SEEbiz / N1 info
ZAGREB - Streaming gigant Netflix procjenjuje da se oko 100 milijuna korisnika diljem svijeta na njihovu platformu logira preko tuđih korisničkih podataka. Netflix se nada da će zaustaviti praksu dijeljenja lozinki i tako povećati prihode kompanije, prenosi N1.

To je ujedno i jedini način na koji Netflix može povećati broj korisnika u sjevernoj Americi, gdje platforma uživa najveći udio na tržištu, piše portal The Streamable.

Netflixov centar za pomoć sada ima stranicu u kojoj je opisano na koji način se računi smiju, a na koji ne smiju dijeliti.

Tko sada može koristiti Netflixove račune?

Računi se još uvijek mogu dijeliti, ali samo unutar jednog kućanstva.

Kako bi se uvjerili da su svi uređaji vezani za jednu primarnu lokaciju, Netflix korisnike traži da se barem jednom u mjesec dana spoje na WiFi na toj lokaciji, otvore Netflixovu aplikaciju ili stranicu i nešto pogledaju.

Možete li Netflix dijeliti s nekim tko ne živi s vama?
Ne, računi se mogu koristiti samo unutar jednog kućanstva. Netflix će korisnike koji se ulogiraju negdje drugdje zatražiti da registriraju vlastiti račun i blokirati im pristup dok to ne učine.

Netflix neće automatski početi naplaćivati korištenje platforme onima čiji podaci su korišteni izvan domova.

Mogu li korisnici na jednom računu zadržati svoje profile?

Da. Netflix korisnicima nudi značajku prebacivanja profila koja će im omogućiti za zadrže povijest gledanja, preporuke i ostale personalizirane značajke ako se korisnici odluče otvoriti vlastiti račun. Time će oni koji dijele lozinke dobiti priliku zadržati svoj profil ako se registriraju s vlastitim podacima.


Možete li još uvijek koristiti Netflix dok putujete?

Logiranje u Netflix izvan doma moglo bi rezultirati blokiranim pristupom na uređaju, čime se sprječava logiranje na nove uređaje dok putujete, no Netflix je osmislio rješenje.

Korisnici koji žele gledati Netflix dok putuju na uređajima u hotelu ili poslovnom laptopu mogu zatražiti privremeni kod od Netflixa prilikom prijave. Time će dobiti pristup svom računu na sedam dana.

Kako možete spriječiti da vam Netflix blokira uređaje?

Ako se ulogirate u Netflix s vlastitog uređaja putem WiFi mreže na primarnoj lokaciji barem jednom u 31 dan, ti uređaji bit će definirani kao “pouzdani uređaji” koje će Netflix zapamtiti i neće s njih blokirati pristup.

Ako je vaš uređaj blokiran greškom, morate kontaktirati Netflix kako biste ga odblokirali.

Kako će Netflix znati da niste na svojoj primarnoj lokaciji?

Netflix koristi podatke kao što su IP adresa, ID uređaja i aktivnost na računu kako bi zaključio je li uređaj s kojeg se pristupa računu spojen na primarnoj lokaciji.

Ako netko koristi vaš uređaj izvan vašeg doma bez vaše dozvole, možete se logirati u svoj račun, odjaviti se sa svih uređaja i promijeniti lozinku.

Koliko uređaja smijete koristiti istovremeno na jednoj lokaciji?

To ovisi kakav plan ste odabrali pri registraciji. Netflix nudi tri plana, a broj uređaja koje možete istovremeno koristiti ovisi o tome koji plan ste odabrali.

Ove mjere čine se kao oprezni prvi koraci kojima se želi izbjeći masovni egzodus korisnika koji dijele račune. Ako oni ne ispune očekivanja Netflixa za sprječavanje dijeljenja lozinki, mogle bi uslijediti i strože mjere kao na primjer naplaćivanje korisnicima koji nastavljaju dijeliti svoje pristupne podatke. Netflix je prošle godine u nekim latinoameričkim zemljama počeo testirati metode naplaćivanja korisnicima 3 dolara kada bi netko izvan njihovog doma pristupio njihovom računu.

Tijekom rasprava o Netflixovim planovima za sprječavanje dijeljenja lozinki, bivši izvršni direktor giganta Greg Peters prošli mjesec je izjavio da kompanija traži “promišljene eksperimente kako bi korisnici mogli dati povratnu informaciju o tome koje rješenje im odgovara.”

Sada kada su detalji napokon objavljeni, valja vidjeti kako će korisnici zaista reagirati.

Tagovi: Netflix, lozinke, dijeljenje lozinki
PROČITAJ I OVO
Italija blokirala ChatGPT
POTEZI
Italija blokirala ChatGPT
RIM - Talijanska državna agencija za privatnost i zaštitu podataka blokirala je upotrebu jezičnog modela ChatGPT, aplikacije utemeljene na umjetnoj inteligenciji (AI), jer "ne poštuje podatke korisnika" i ne može verificirati dob korisnika, javlja AFP.
Potonula dobit Huaweija u 2022.
TEŽAK PAD
Potonula dobit Huaweija u 2022.
ZAGREB - Huawei je u 2022. imao snažan padu dobiti i stagnaciju prihoda pod pritiskom otežane opskrbe čipovima zbog američkih ograničenja i pojačanih ulaganja u istraživanje i razvoj.
Span preuzeo GT Tarkvaru, vodećeg estonskog Microsoft partnera
AKVIZICIJE
Span preuzeo GT Tarkvaru, vodećeg estonskog Microsoft partnera
ZAGREB - Procijenjena vrijednost transakcije iznosi 11.4 milijuna eura pri čemu je dio kupoprodajne cijene koji ovisi o poslovnim rezultatima društva GT Tarkvara u 2023. i 2024. godini podložan usklađenju.
UNESCO poziva na stroža etička pravila za umjetnu inteligenciju
APEL
UNESCO poziva na stroža etička pravila za umjetnu inteligenciju
NEW YORK - UNESCO je pozvao vlade da provedu strože etičke smjernice za umjetnu inteligenciju (AI), reagirajući na apel više od tisuću stručnjaka koji su tražili moratorij na nove sustave umjetne inteligencije.
Otvoren Samsung premium servisni centar u Arena Parku u Zagrebu
ŠIRENJE
Otvoren Samsung premium servisni centar u Arena Parku u Zagrebu
ZAGREB - Tvrtke Samsung Electronics i Smart Smart d.o.o. otvorile su novi premium servisni centar unutar Arena Parka, na adresi Jaruščica 4 u Zagrebu, neposredno pokraj Arena Centra. Korisnicima su svaki dan od 9 do 21 sat omogućene brojne usluge i pogodnosti – od brzog servisa unutar sat vremena pa sve do savjetovanja i kupnje dodatne opreme za uređaje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE