GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Netflix testira klasičan televizijski kanal

Netflix testira klasičan televizijski kanal
TESTIRANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.11.2020 / 22:20
Autor: SEEbiz / Bug.hr
ZAGREB - Neki korisnici Netflixa u Francuskoj ovih su dana primijetili da im je postala dostupna nova usluga ovog streaming servisa, Netflix Direct.

Iz kompanije su potom potvrdili da je riječ o testu koji se odvija samo u Francuskoj, a ima za cilj utvrditi je li ljudima ponekad bolje gledati linearni sadržaj koji netko odabere za njih, umjesto filmova i serija dostupnih na zahtjev.

U Netflixu, na temelju svojih istraživanja, smatraju da u Francuskoj postoji značajan udio gledatelja kojima nije uvijek do biranja sadržaja koji bi u tom trenutku gledali, već im je draže da im netko drugi odabere televizijski program. U toj je zemlji, kažu, i dalje vrlo popularna klasična televizija.

Gledatelji skloni pasivnom gledanju televizije od sada će na Netflixu moći samo uključiti kanal Direct, dostupan trenutačno samo putem web sučelja, i potom gledati ono što će im na linearnom programu biti ponuđeno. Dakako, bit će to nešto od filmova, serija ili dokumentaraca inače dostupnih na Netflixu.

U streaming servisu se nadaju da će im ovaj "TV kanal" otvoriti put do novih korisnika, kao i da će postojećim korisnicima linearni program po njihovom izboru prikazati i otkriti neke sadržaje na koje inače ne bi sami naletjeli. Sličnu namjenu imao je i projekt u kojem je Netflix testirao na pametnim televizorima, a uključivao je posebnu opciju "Shuffle Play", za nasumično pokretanje nekog od dostupnih sadržaja za gledatelje koji u određenom trenutku nemaju ideju što bi htjeli gledati.

Netflix Direct po pokretanju će gledateljima prikazati što je na programu u naredna 24 sata. Bitno je naglasiti da je raspored programa dostupan za pet dana unaprijed, te da se on kreira na temelju Netflixovog izbora i podataka o popularnosti pojedinog sadržaja, a ne prema preferencijama pojedinačnih korisnika.

Tagovi: Netflix, streaming, televizijski kanal, Netflix Direct
PROČITAJ I OVO
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
INTERES
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
NEW YORK - Uzbuđenje oko nadolazećeg prepolovljenja bitcoina ("halving") dovelo je do kontinuiranog porasta pretraživanja tog pojma na Googleu.
TSMC nadmašio očekivanja prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BOLJE OD OČEKIVANJA
TSMC nadmašio očekivanja prihoda i dobiti u prvom kvartalu
TAIPEI - Taiwan Semiconductor Manufacturing Company u četvrtak je nadmašio očekivanja prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, zahvaljujući stalnoj snažnoj potražnji za naprednim čipovima, posebno onima koji se koriste u aplikacijama umjetne inteligencije.
ASML: Dobit iznad očekivanja, prodaja podbacila
REZULTATI
ASML: Dobit iznad očekivanja, prodaja podbacila
AMSTERDAM - ASML je u ponedjeljak priopćio da je dobit u prvom tromjesečju nadmašila očekivanja, dok je prodaja iznevjerila predviđanja, a kompanija ostaje pri svojim izgledima za cijelu godinu.
Cook poručio da Apple želi proizvodnju u Indoneziji
PORUKE
Cook poručio da Apple želi proizvodnju u Indoneziji
JAKARTA - Glavni izvršni direktor Applea Tim Cook rekao je da tvrtka "gleda" na proizvodnju u Indoneziji na sastanku s indonezijskim predsjednikom Jokom Widodom u srijedu.
Oštar pad prihoda Ericssona u prvom kvartalu
KATASTROFA
Oštar pad prihoda Ericssona u prvom kvartalu
STOCKHOLM - Ericsson je izvijestio o oštrom padu prihoda u prvom tromjesečju, istaknuvši slabiju potražnju u Aziji i Sjevernoj Americi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE