GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Netflixovi rezultati iznevjerili očekivanja, dionice tonu

Netflixovi rezultati iznevjerili očekivanja, dionice tonu
LOŠE BROJKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.04.2023 / 08:05
Autor: SEEbiz
SAN FRANCISCO - Netflix je iznevjerio procjene analitičara glede rasta broja pretplatnika.

Netflix (NFLX) je u utorak izvijestio o mješovitim rezultatima za prvo tromjesečje, promašivši procjene broja pretplatnika s Wall Streeta, dok su nadmašili očekivanja analitičara o zaradi po dionici.

Dionice, koje su u početku pale čak 12% nakon objave, vidjele su da su dionice smanjile gubitke dok su ulagači probavljali izvješće - prvo otkako je suizvršni direktor i suosnivač Reed Hastings odstupio sa svoje vodeće uloge u tvrtki.

Ovo su rezultati Netflixa za prvo tromjesečje u usporedbi s konsenzusnim procjenama Wall Streeta, koje je sastavio Bloomberg:

Prihod: 8,16 milijardi dolara naspram očekivanih 8,18 milijardi dolara

Zarada po dionici (EPS): 2,88 USD u odnosu na očekivanih 2,86 USD

Pretplatnici: 1,75 milijuna naspram očekivanih 2,3 milijuna neto prirasta

Projekcije zarade i prihoda su razočarale nakon što je Netflix otkrio da predviđa zaradu od 2,84 dolara po dionici na 8,24 milijarde dolara u drugom tromjesečju, ispod predviđanja Wall Streeta za zaradu od 3,05 dolara po dionici na 8,5 milijardi dolara prihoda.

Rezultati dolaze dok investitori željno iščekuju ažuriranja u vezi s nedavno pokrenutom razinom oglašavanja tvrtke, uz kontroverzno suzbijanje dijeljenja lozinki.

Netflix, koji je proširio svoju akciju na zemlje poput Kanade, Novog Zelanda, Portugala i Španjolske, uz testne zemlje Čilea, Kostarike i Perua, otkrio je da planira "široku primjenu" politike u ovom kvartalu koja će uključuju SAD.

"Iako smo [dijeljenje računa uz plaćanje] mogli široko pokrenuti u prvom tromjesečju, pronašli smo prilike za poboljšanje iskustva za članove. Sa svakim uvođenjem učimo više i uključili smo najnovija saznanja za koja mislimo da će dovesti do još boljih rezultata, " napisala je tvrtka u priopćenju, dodajući da je "zadovoljna dosadašnjim rezultatima" usprkos kratkotrajnom odljevu na tržištima Latinske Amerike.

Netflix je također otkrio više uvida u svoju razinu podržanu oglasima, rekavši dioničarima u objavi: "Iako je još vrlo rano, i dalje smo zadovoljni našim napretkom u svim ključnim dimenzijama: iskustvo članova, vrijednost za oglašivače. Angažman na našoj razini oglasa iznad je naših početnih očekivanja i, kao što je i očekivano, vidjeli smo vrlo malo prelaska s naših standardnih i premium planova

Tagovi: Netflix, oglašavanje, pretplatnici
PROČITAJ I OVO
Dionice Applea u tjednu skočile 6 posto
SKOK
Dionice Applea u tjednu skočile 6 posto
NEW YORK - Među najvećim je dobitnicima prošloga tjedna bio tehnološki sektor jer je većina kompanija iz tog sektora ostvarila bolje nego što se očekivalo kvartalne poslovne rezultate.
Medtronic predstavio Hugo RAS, sustav za asistiranu robotsku kirurgiju
NOVA ERA U ROBOTICI
Medtronic predstavio Hugo RAS, sustav za asistiranu robotsku kirurgiju
ZAGREB – Medtronic, svjetski lider u medicinskoj tehnologiji, predstavio je novog kirurškog robota Huga™ RAS-a, koji predstavlja sveobuhvatno rješenje za robotski potpomognutu kirurgiju.
Infobip i Nokia sklopili partnerstvo za brži razvoj telekomunikacijskih aplikacija
PARTNERSTVO
Infobip i Nokia sklopili partnerstvo za brži razvoj telekomunikacijskih aplikacija
VODNJAN – Globalna cloud komunikacijska platforma Infobip i Nokia danas su najavili sklapanje partnerskog sporazuma koji će svjetskoj developerskoj zajednici omogućiti korištenje njihovih API platformi za brži razvoj široke lepeze telekomunikacijskih aplikacija, a koje su namijenjene privatnim, poslovnim i industrijskim korisnicima.
Apple rezultatima nadmašio očekivanja, iako je prodaja iPhonea pala 10%
BOLJE OD OČEKIVANJA
Apple rezultatima nadmašio očekivanja, iako je prodaja iPhonea pala 10%
NEW YORK - Apple (AAPL) je izvijestio o svojoj zaradi u drugom tromjesečju nakon zvona u četvrtak nadmašivši očekivanja na vrhu i dnu, ali prihod je pao 4% u odnosu na prethodnu godinu zbog sporije prodaje iPhonea, Maca, iPada i nosivih uređaja nego u istom razdoblju 2023.
Ebay u tromjesečju s većim prihodom i manjom dobiti
SOLIDNO
Ebay u tromjesečju s većim prihodom i manjom dobiti
NEW YORK - Američka internetska trgovina Ebay u prvom je kvartalu zabilježila 2,6 milijardi dolara (2,4 milijarde eura) prihoda, što je dva posto više nego u istom razdoblju lani.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE