GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Neto dobit Spana uzletjela 222 posto

Neto dobit Spana uzletjela 222 posto
UZLET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.02.2022 / 15:00
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Informatička grupa Span u 2021. ostvarila je 767,3 milijuna kuna poslovnih prihoda ili 26 posto više nego 2020. i neto dobit od 24 milijuna kuna ili 222 posto više, podaci su iz izvješća Spana na Zagrebačkoj burzi (ZSE).

Za povećanje prihoda iz Spana, jedne od vodećih domaćih IT kompanija, ističu da je rezultat porasta prihoda u svim segmentima, a najveći su porast zabilježili u prihodima od upravljanja softverskom imovinom i licenciranjem.

Rasli su im i prihodi u svim segmentima IT usluga s visokom dodanom vrijednošću, a najveći relativni rast ostvaren je u području profesionalnih usluga vezanih uz infrastrukturne usluge, cloud i sigurnosna rješenja.

Većinu ukupnih prihoda ili 74 posto Span Grupa je ostvarila na inozemnim tržištima, od čega se najviše ili 21 posto ostvarilo u Ukrajini, gdje Span, kao rijetka domaća kompanija posluje, ima urede i zapošljava lokalne stručnjake.

Na tržištu Slovenije ostvarili su 17 posto od prihoda na inozemnim tržištima, u Britaniji i SAD-u po 14 posto, dok je u Hrvatskoj ostvareno 26 posto prihoda.

Za isti postotak kao i poslovni prihodi, za 26 posto u odnosu na 2020.

Iz Spana objašnjavaju visok rast neto dobiti od 222 posto, na 24 milijuna kuna povećanom EBITDA-om i boljim neto financijskim rezultatom zbog manje izloženosti valutnim rizicima te uvođenja strategije upravljanja financijskom imovinom u 2021.

Tagovi: Span, poslovni rezultati, javna ponuda dionica, inicijalna javna ponuda
PROČITAJ I OVO
Oštar pad prodaje iPhonea u Kini
POTONUĆE
Oštar pad prodaje iPhonea u Kini
PEKING - Appleova prodaja iPhonea oštro je pala u Kini u prvom tromjesečju ove godine, a tvrtka je osjetila jaku konkurenciju domaće marke Huawei, prema novom izvješću tvrtke za istraživanje tržišta Counterpoint Research.
Apple blizu dogovora s FIFA-om oko TV prava
DOGOVOR
Apple blizu dogovora s FIFA-om oko TV prava
NEW YORK - Globalno upravno tijelo nogometa FIFA blizu je dogovora s Appleom da toj tehnološkoj kompaniji da svjetska televizijska prava za novi, jednomjesečni klupski turnir, izvijestio je u ponedjeljak New York Times.
Alphabet ima toliko gotovine da bi mogao početi isplaćivati dividende
DIVIDENDA
Alphabet ima toliko gotovine da bi mogao početi isplaćivati dividende
NEW YORK - Alphabet Inc. donosi toliko novca da rastu nade da će naučiti nešto iz prmjera Meta Platformsa i početi isplaćivati dividendu.
TikTok zabrinut zbog slobode govora, opet im prijete zabrane
ZABRANE
TikTok zabrinut zbog slobode govora, opet im prijete zabrane
WASHINGTON - TikTok je u nedjelju izrazio zabrinutost zbog slobode govora nakon što je Zastupnički dom američkog Kongresa usvojio zakon kojim bi se zabranila popularna društvena mreža u SAD-u ako kineski vlasnik ByteDance ne proda svoj udio unutar godine dana.
Netflix više neće objavljivati podatke o broju pretplatnika; na Wall Streetu nisu sretni
PODACI
Netflix više neće objavljivati podatke o broju pretplatnika; na Wall Streetu nisu sretni
NEW YORK - Netflix (NFLX) će početkom sljedeće godine prestati izvještavati o brojkama pretplatnika. To ne odgovara Wall Streetu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE