GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nijemci pozitivni prema umjetnoj inteligenciji

Nijemci pozitivni prema umjetnoj inteligenciji
VOX POPULI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.03.2023 / 18:25
Autor: SEEbiz
BERLIN - Četvrtina ljudi koji žive u Njemačkoj u dobi između 18 i 60 godina isprobale su aplikacije za umjetnu inteligenciju (AI) kao što je chatgpt generator jezika, a oko 69% je svjesno takvih AI alata, navodi se u istraživanju objavljenom u nedjelju.

Istraživanje, koje je proveo Kantar opinion research institute, utvrdilo je da je ta svijest prilično ravnomjerno proširena u ciljanoj skupini, bez obzira na dob.

Među generacijom Z- u dobi od 18-27 godine, njih 76% je reklo da su svjesni AI tehnologije, dok je ta brojka bila 74% među generacijom Y-u dobi od 28 do 42 godine. Otprilike 63% generacije X - od 43 do 60 godina - znalo je za napredak u ovom području.

Razlike su bile uočljivije kada je u pitanju aktivna upotreba AI aplikacija. Generacija Z čini najintenzivniju upotrebu, a 41% je reklo da ga je barem jednom koristio. To pada na 29% u generaciji Y i na samo 13% u generaciji X.

U sve tri skupine 24% je isprobalo chatbot chatgpt, generator slike dall-e ili usporedive usluge.

Većina od 70% pozitivno gleda na razvoj AI alata, a otprilike polovina planira koristiti AI alate u budućnosti u profesionalne svrhe ili prilikom studiranja, povećavajući se na 72% u generaciji Z.

Ali ova je skupina podijeljena kao i starije skupine kada je u pitanju AI u svrhu učenja, a 45% je to smatralo obmanom i čak 50% podržava ukupnu zabranu.

Tagovi: umjetna inteligencija, chatbot, generacija Z, generacija X
PROČITAJ I OVO
Njemačka: Hakeri iz Sjeverne Koreje napadaju preko Googlea
HAKERI
Njemačka: Hakeri iz Sjeverne Koreje napadaju preko Googlea
BERLIN - Korisnici interneta u Njemačkoj sve češće su meta hakerskih napada iz Sjeverne Koreje. Hakeri očito koriste Googleov web-pretraživač. Njemačka ustanova za zaštitu ustavnog poretka upozorava na nove kibernetičke napade.
SAD: Nastavljaju se masovna otpuštanja u tehnološkom sektoru
REZOVI
SAD: Nastavljaju se masovna otpuštanja u tehnološkom sektoru
NEW YORK - Masovna otpuštanja u IT sektoru se nastavljaju, gotovo sve velike tvrtke od početka godine najavile su veliki broj otkaza čime je nastavljen trend započet početkom prošle godine.
Preminuo suosnivač Intela Gordon Moore, autor Mooreova zakona
IN MEMORIAM
Preminuo suosnivač Intela Gordon Moore, autor Mooreova zakona
NEW YORK - U 95. godini preminuo je suosnivač Intela Gordon Moore, pionir u industriji poluvodiča čiji je "Mooreov zakon" desetljećima predviđao stalan porast računalne snage.
I Francuska zabranila Tik Tok
ZABRANE
I Francuska zabranila Tik Tok
PARIZ - I Francuska uvodi zabranu korištenja društvene mreže TikTok na mobilnim telefonima javnih dužnosnika zbog neadekvatne sigurnosti i zaštite podataka.
Faeser: Istražiti veze između Deutsche Telekoma i Huaweija
VEZE
Faeser: Istražiti veze između Deutsche Telekoma i Huaweija
BERLIN - Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser izjavila je da će istražiti bliske veze između Deutsche Telekoma i kineskog proizvođača opreme za mobilne mreže Huawei, objavio je njemački list Handelsblatt.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE