GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nijemci pozitivni prema umjetnoj inteligenciji

Nijemci pozitivni prema umjetnoj inteligenciji
VOX POPULI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.03.2023 / 18:25
Autor: SEEbiz
BERLIN - Četvrtina ljudi koji žive u Njemačkoj u dobi između 18 i 60 godina isprobale su aplikacije za umjetnu inteligenciju (AI) kao što je chatgpt generator jezika, a oko 69% je svjesno takvih AI alata, navodi se u istraživanju objavljenom u nedjelju.

Istraživanje, koje je proveo Kantar opinion research institute, utvrdilo je da je ta svijest prilično ravnomjerno proširena u ciljanoj skupini, bez obzira na dob.

Među generacijom Z- u dobi od 18-27 godine, njih 76% je reklo da su svjesni AI tehnologije, dok je ta brojka bila 74% među generacijom Y-u dobi od 28 do 42 godine. Otprilike 63% generacije X - od 43 do 60 godina - znalo je za napredak u ovom području.

Razlike su bile uočljivije kada je u pitanju aktivna upotreba AI aplikacija. Generacija Z čini najintenzivniju upotrebu, a 41% je reklo da ga je barem jednom koristio. To pada na 29% u generaciji Y i na samo 13% u generaciji X.

U sve tri skupine 24% je isprobalo chatbot chatgpt, generator slike dall-e ili usporedive usluge.

Većina od 70% pozitivno gleda na razvoj AI alata, a otprilike polovina planira koristiti AI alate u budućnosti u profesionalne svrhe ili prilikom studiranja, povećavajući se na 72% u generaciji Z.

Ali ova je skupina podijeljena kao i starije skupine kada je u pitanju AI u svrhu učenja, a 45% je to smatralo obmanom i čak 50% podržava ukupnu zabranu.

Tagovi: umjetna inteligencija, chatbot, generacija Z, generacija X
PROČITAJ I OVO
Microsoft ulaže u europski Mistral AI
INVESTICIJE
Microsoft ulaže u europski Mistral AI
REDMOND - Microsoft je u ponedjeljak najavio novo partnerstvo s francuskim start-upom Mistral AI – europskim odgovorom na proizvođač ChatGPT OpenAI – dok američki tehnološki div nastoji proširiti svoj utjecaj u industriji umjetne inteligencije koja se brzo razvija.
Čak 60 posto ChatGPT-ovih odgovora sadrži elemente plagijata
PORAZNO
Čak 60 posto ChatGPT-ovih odgovora sadrži elemente plagijata
NEW YORK - Copyleaks, tvrtka specijalizirana za otkrivanje plagijata pomoću umjetne inteligencije, objavila je izvješće koje ukazuje na zabrinjavajući postotak plagijata u odgovorima koje generira GPT-3.5, model koji je razvio OpenAI.
Reddit će Googleu prodavati sadržaje za obuku modela umjetne inteligencije
POSLOVI
Reddit će Googleu prodavati sadržaje za obuku modela umjetne inteligencije
NEW YORK - Reddit i Google sklopili su ugovor o licenciranju sadržaja za obuku AI modela. Ovo partnerstvo dolazi nakon prošlotjednog izvješća Bloomberga u kojem se kaže da je Reddit sklopio ugovor vrijedan 60 milijuna dolara s "neimenovanom AI tvrtkom".
Lenovo predstavio prijenosno računalo s prozirnim zaslonom
NOVITETI
Lenovo predstavio prijenosno računalo s prozirnim zaslonom
BARCELONA - Kineski tehnološki div Lenovo predstavio je u ponedjeljak prototip prijenosnog računala koji ima prozirni zaslon, naglašavajući kako najveći svjetski proizvođač osobnih računala pokušava uvesti inovacije nakon nekoliko brutalnih godina za tržište.
Florida zakonom zabranila društvene mreže djeci ispod 16 godina
ODLUKE
Florida zakonom zabranila društvene mreže djeci ispod 16 godina
MIAMI - Parlament Floride pod republikanskom kontrolom donio je zakon o zabrani društvenih medija djeci ispod 16 godina, potez za koji pristaše tvrde da će zaštititi maloljetnike od online rizika za njihovo mentalno zdravlje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE