GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Njemačka: Radnici Amazona u štrajku

Njemačka: Radnici Amazona u štrajku
ŠTRAJK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.07.2022 / 19:32
Autor: SEEbiz / DPA
FRANKFURT - Zaposlenici Amazona obustavili su rad na nekoliko lokacija u Njemačkoj nakon poziva na štrajk od strane sindikata Verdi.

Prema Verdiju, štrajk je započeo na početku noćne smjene i očekuje se da će trajati do srijede. Verdi nije dao planirani datum završetka akcije.

Sindikat traži da Amazon prizna kolektivni ugovor za sektor maloprodaje i pošte te sklopi kolektivni ugovor.

Amazon je rekao da ne očekuje da će obustave rada imati bilo kakav utjecaj na kupce.

Poziv na štrajk odnosi se na ukupno sedam distribucijskih centara u Grabenu kod Augsburga, Leipzigu, Koblenzu, Rheinbergu, Werneu i na dvije lokacije u Bad Hersfeldu.

U Bad Hersfeldu u središnjoj pokrajini Hesse u početku je u štrajku sudjelovalo oko 700 radnika, u Rheinbergu u Sjevernoj Rajni Vestfaliji 450, u Grabenu kod Augsburga u Bavarskoj oko 300 radnika, navodi sindikat.

Razlog štrajka je, kako navodi sindikat, Amazonova akcija sniženja "Prime Day" koja počinje u utorak.

U svom priopćenju tvrtka je istaknula da svi radnici Amazona zarađuju najmanje 12 eura (12,14 dolara) po satu, a na jesen će minimalna plaća porasti na 12,50 eura po satu. Vjeruje se da će nakon 24 mjeseca prosječna primanja zaposlenika Amazona biti oko 2750 eura bruto mjesečno.

Zapravo, Amazon je predvidio povećanje minimalne plaće na 12 eura po satu, rekao je Verdi. No, odricanjem od posebnih naknada poput božićnica i regresa te dužeg radnog vremena, stvarna primanja zaposlenika često su ostajala ispod onih kolega u usporedivim tvrtkama.

Fotografija: Tobias Junghannß/dpa

Tagovi: Amazon, Amazon.de, štrajk, Verdi, sindikat Verdi
PROČITAJ I OVO
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
INVESTICIJE
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
SEATTLE - Amazon je objavio da će potrošiti dodatnih 2,75 milijardi dolara podupirući Anthropic, startup sa sjedištem u San Franciscu koji se smatra predvodnikom u generativnoj umjetnoj inteligenciji. Njegov temeljni model i chatbot Claude natječu se s OpenAI-jem i ChatGPT-om.
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
NAGRADE
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
ZAGREB – Spectra Assure, sigurnosni proizvod IT kompanije ReversingLabs koji pogoni umjetna inteligencija, prošlog je tjedna u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem u kategoriji sigurnosti lanca nabave softvera.
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
SKOK
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
ANALIZA - Američki proizvođač memorijskih čipova, Micron Technology, dosegao je rekord svih vremena prošlog tjedna, nakon objave kvartalnih rezultata i objave iznenađujuće visokih očekivanih prihoda temeljenih na procvatu umjetne inteligencije (AI).
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
NA VRHU
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
ZAGREB – Huawei je u 2023. godini podnio zahtjev za čak 5071 patent i tako zadržao svoju poziciju najvećeg podnositelja prijava. Slijede ga Samsung, LG, Qualcomm i Ericsson.
EU otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete
ISTRAGA
EU otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete
BRUXELLES - Europska unija u ponedjeljak je otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete, u svojoj prvoj istrazi prema novom novom tehnološkom zakonodavstvu Zakona o digitalnim tržištima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE