GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Njemački div DB Energie uštedio milijune zahvaljujući riječkim informatičarima

Njemački div DB Energie uštedio milijune zahvaljujući riječkim informatičarima
POSLOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.08.2022 / 09:29
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Domaća informatička tvrtka Appon iz Rijeke nedavno je dovršila veliki informatički projekt za klijenta, njemačkog energetskog diva DB Energie.

Riječ je o međunarodnom projektu na kojem je sudjelovalo nekoliko priznatih informatičkih tvrtki iz cijelog svijeta. Riječani su bili predvodnik projektne provedbe i svojim su doprinosom i realizacijom oduševili vodstvo i informatičke stručnjake ovog njemačkog korporativnog giganta čiji je temelj poslovanja baziran na području proizvodnje, nabave i opskrbe energentima, uglavnom električnom energijom i dizelom, ali također i prirodnim plinom, lož uljem i daljinskim grijanjem.

Projektom koji su predvodili hrvatski informatički stručnjaci iz Appona, klijentu DB Energie osigurana je neophodna optimizacija tehničkih infrastruktura i procesa transformacije u cloud. Kako navodi Robert Franjković iz Appona, DB Energie je uz modernizaciju procesa ovime osigurao i značajnu uštedu financijskih troškova i vremenskih okvira. Prema njegovim procjenama, riječ je o višemilijunskim uštedama.

„Naš angažman u ovom kompleksnom projektu širio se od uobičajenih informatičko tehničkih poslova do transformacije poslovnih procesa poduzeća. Osim provedbe navedenog, za DB Energie trenutno provodimo projekt ubrzanja kompletne tehničke transformacije neophodne za prilagođavanje zakonskim prilagodbama, kako njemačke, tako i EU legislative. Zakonske prilagodbe se u određenim kraćim vremenskim okvirima unose u sustav, a stručnjaci iz Appona rade na automatizaciji procesa kako bi klijentu uštedili vrijeme i adekvatno ih educirali načinima funkcioniranja sustava i njenoj operativnoj primjeni u svakodnevnom radu. Ukratko, pred nas je stavljen zadatak modernizacije i ubrzanja svakodnevnih operativnih poslovnih procesa uz neophodno smanjenje troškova“ naglašava Franjković.

Na projektu svakodnevno radi između 30 do 40 ljudi i cjelokupna transformacija će trajati, prema procjenama od dvije do četiri godine. Nakon implementacije tehničke izvedbe neophodnih procesa, slijedi savjetodavna primjena angažmana kojom će Appon, koji je inovator na ovom području djelovanja nastaviti svoj angažman kroz ulogu arhitekta na razini savjetovanja. Pod tim se misli na prijenos znanja, strukturiranje koordinacije primjene i daljnje prenošenje znanja na djelatnike Db-a i ostalih tvrtki koje su uključene u projekt. Kako je riječ o velikim višemilijunskim projektima, na njima je radio veći broj pružatelja usluga iz cijelog svijeta. Hrvatska tvrtka Appon je odigrala ključnu i bitnu ulogu u provedbi tih projekata.

Tagovi: DB Energie, Robert Franjković, Appon
PROČITAJ I OVO
Intel: Rezultati iznevjerli očekivanja, prognoze razočarale
SLABO
Intel: Rezultati iznevjerli očekivanja, prognoze razočarale
NEW YORK - Intel je izvijestio o svojoj zaradi za četvrto tromjesečje 2022. nakon zvona u četvrtak, što nije očekivalo analitičare jer se industrija čipova i dalje bori s usporavanjem potrošačke i poslovne potražnje.
Trumpu dopušten povratak na Facebook i Instagram
ODLUKE
Trumpu dopušten povratak na Facebook i Instagram
SAN FRANCISCO - Donaldu Trumpu dopušten je povratak na društvene platforme Facebook te Instagram s kojih je bio protjeran zbog upada njegovih pristaša na Kapitol 2021.
Degordian preuzeo srpsku agenciju Shopycode
AKVIZICIJE
Degordian preuzeo srpsku agenciju Shopycode
BEOGRAD - Digital-first agencija Degordian akvizirala je Shopycode, srpsku programersku kompaniju specijaliziranu za e-commerce.
Nizozemski haker došao do podataka gotovo svih austrijskih državljana
HAKERI
Nizozemski haker došao do podataka gotovo svih austrijskih državljana
BEČ - Nizozemski haker uhićen u studenom pribavio je i ponudio na prodaju ime i prezime, adresu i datum rođenja gotovo svih austrijskih građana, priopćila je u srijedu austrijska policija.
Radnici Amazona u Velikoj Britaniji idu u štrajk
ŠTRAJK
Radnici Amazona u Velikoj Britaniji idu u štrajk

ZAGREB - Radnici Amazona organizirat će u srijedu prvi štrajk u Velikoj Britaniji protiv te velike kompanije. Članovi sindikata GMB-a izlaze iz Amazonovog skladišta u Coventryju zbog, kako kažu, podrugljivog povećanja plaće od 50 penija po satu (oko 57 centi).

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE