GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Novska: Gradit će se kampus gaming industrije sa sveučilištem i domovima

Novska: Gradit će se kampus gaming industrije sa sveučilištem i domovima
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.07.2020 / 09:56
Autor: SEEbiz / Večernji list
NOVSKA - U Novskoj će se graditi kampus gaming industrije sa sveučilištem, domovima i eSportskom dvoranom s 4000 mjesta, piše u nedjelju Večernji list.

Uspjeh samo jednog startupa u gaming industriji može za državu isplatiti sve do sada uloženo u naš projekt stvaranja Novske kao regionalnog centra za razvoj videoigara. Ta industrija okreće milijarde i samo jedna hit-igra može donijeti stotine milijuna kuna, kažu za Večernji list u Poduzetničkom inkubatoru PISMO jedinom specijaliziranom za gaming industriju u široj regiji.

Njihov je idući vezani projekt Kampus gaming industrije. I doista, gaming industrija u svijetu je prošle godine zaradila 120 milijardi dolara, četiri posto više nego 2018. godine.

Primjerice, najpopularnija igra prošle godine bio je sveprisutni "Fortnite", koji je tijekom 2019. godine od prodaje ostvario zaradu od čak 1,8 milijardi dolara, više nego ijedna druga igra ikada do sada u godini dana.

Stoga ne treba zvučati puno onih 420 milijuna kuna koje se planira uložiti u budući Kampus gaming industrije PISMO u Novskoj, koji bi se trebao nalaziti na području Poduzetničke zone Novska, na parceli većoj od 90.000 četvornih metara.

Na području tog kampusa nalazit će se četiri osnovna objekta. Prvi je fakultet s oko 9000 kvadrata bruto površine i spavaonicama za smještaj gostujućih predavača, u kojem je predviđen petogodišnji program s po 50 studenata godišnje u programerskom i grafičkom smjeru i oko kojega su već uspostavljene suradnje s fakultetima iz Malezije i New Yorka.

Sagrađen će biti i studentski i učenički dom na 11.500 kvadrata, zatim akcelerator gaming industrije te poduzetnički inkubator za eSport s dvoranom od 4000 sjedećih mjesta.

Akcelerator gaming industrije sadržavat će studio za snimanje, dvorane za sastanke te halu s novom gaming opremom, a tu će se moći educirati i usavršavati srednjoškolci i svi drugi koje ova industrija zanima, donosi Večernji list.

Tagovi: Novska, kampus gaming industrije, Poduzetnički inkubator PISMO
PROČITAJ I OVO
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
SJAJNE BROJKE
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
LOS ANGELES - Netflix je večeras objavio poslovne rezultate koji su nadmašili očekivanja analitičara.
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
RAST
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
HELSINKI - Finski proizvođač telekomunikacijske opreme Nokia u prvom je ovogodišnjem kvartalu zahvaljujući mjerama štednje zabilježio rast neto dobiti od 52 posto na 438 milijuna eura.
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
INTERES
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
NEW YORK - Uzbuđenje oko nadolazećeg prepolovljenja bitcoina ("halving") dovelo je do kontinuiranog porasta pretraživanja tog pojma na Googleu.
TSMC nadmašio očekivanja prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BOLJE OD OČEKIVANJA
TSMC nadmašio očekivanja prihoda i dobiti u prvom kvartalu
TAIPEI - Taiwan Semiconductor Manufacturing Company u četvrtak je nadmašio očekivanja prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, zahvaljujući stalnoj snažnoj potražnji za naprednim čipovima, posebno onima koji se koriste u aplikacijama umjetne inteligencije.
ASML: Dobit iznad očekivanja, prodaja podbacila
REZULTATI
ASML: Dobit iznad očekivanja, prodaja podbacila
AMSTERDAM - ASML je u ponedjeljak priopćio da je dobit u prvom tromjesečju nadmašila očekivanja, dok je prodaja iznevjerila predviđanja, a kompanija ostaje pri svojim izgledima za cijelu godinu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE