GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

OpenAI i Axel Springer išli u deal bez presedana: Vijesti će kreirati ChatGPT

OpenAI i Axel Springer išli u deal bez presedana: Vijesti će kreirati ChatGPT
NOVA STVARNOST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.12.2023 / 19:58
Autor: SEEbiz
NEW YORK - OpenAI i Axel Springer, globalni izdavač vijesti, postigli su dogovor bez presedana koji omogućuje ChatGPT-u da sažima vijesti iz medija kao što su Politico i Business Insider, objavile su tvrtke u srijedu.

Ova informacija dolazi u trenutku kada izdavači, umjetnici, pisci i tehnolozi sve više odmjeravaju ili pokreću pravne radnje protiv tvrtki koje stoje iza popularnih alata generativne umjetne inteligencije, uključujući chatbotove i modele za generiranje slika, zbog navodnog korištenja njihovog sadržaja ili kreacija kao podataka za obuku. Na primjer, John Grisham, George R.R. Martin i drugi istaknuti autori tužili su OpenAI u rujnu zbog navodnog kršenja autorskih prava.

Nakon što ugovor OpenAI-Axel Springer stupi na snagu, kada korisnik postavi ChatGPT pitanje, on će odgovoriti sa sažetcima novinskih članaka iz medijskih kuća kao što su Politico, Business Insider, Bild i Welt. Chatbot će također uključivati članke koji bi inače bili ograničeni na pretplatnike tih prodajnih mjesta, prema priopćenju, a odgovori će uključivati "atribuciju i poveznice na cjelovite članke radi transparentnosti".

Partnerstvo slijedi nakon dogovora koji je OpenAI sklopio s Associated Pressom u srpnju, dopuštajući mu da licencira AP-ovu arhivu vijesti za podatke o obuci.

Kao dio sporazuma, Axel Springer će osigurati sadržaj svojih medijskih marki kao podatke za obuku za OpenAI-jeve velike jezične modele, kao što je GPT-4, AI model koji pomaže pokretanju ChatGPT-a.

News Media Alliance, trgovačka grupa koja predstavlja više od 2200 izdavača, objavila je istraživanje u listopadu koje sugerira da se skupovi podataka koji se koriste za treniranje popularnih AI modela "znatno" više oslanjaju na sadržaj izdavača, nadmašujući ga faktorom u rasponu od preko pet do gotovo 100, u usporedbi s generičkim web sadržajem.

Tagovi: OpenAI, Axel Springer, ChatGPT, politico, welt, vild
PROČITAJ I OVO
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
SJAJNE BROJKE
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
LOS ANGELES - Netflix je večeras objavio poslovne rezultate koji su nadmašili očekivanja analitičara.
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
RAST
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
HELSINKI - Finski proizvođač telekomunikacijske opreme Nokia u prvom je ovogodišnjem kvartalu zahvaljujući mjerama štednje zabilježio rast neto dobiti od 52 posto na 438 milijuna eura.
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
INTERES
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
NEW YORK - Uzbuđenje oko nadolazećeg prepolovljenja bitcoina ("halving") dovelo je do kontinuiranog porasta pretraživanja tog pojma na Googleu.
TSMC nadmašio očekivanja prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BOLJE OD OČEKIVANJA
TSMC nadmašio očekivanja prihoda i dobiti u prvom kvartalu
TAIPEI - Taiwan Semiconductor Manufacturing Company u četvrtak je nadmašio očekivanja prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, zahvaljujući stalnoj snažnoj potražnji za naprednim čipovima, posebno onima koji se koriste u aplikacijama umjetne inteligencije.
ASML: Dobit iznad očekivanja, prodaja podbacila
REZULTATI
ASML: Dobit iznad očekivanja, prodaja podbacila
AMSTERDAM - ASML je u ponedjeljak priopćio da je dobit u prvom tromjesečju nadmašila očekivanja, dok je prodaja iznevjerila predviđanja, a kompanija ostaje pri svojim izgledima za cijelu godinu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE