GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Parler nakon mjesec dana ponovno online

Parler nakon mjesec dana ponovno online
DRUŠTVENE MREŽE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.02.2021 / 08:17
Autor: SEEbiz / Bug.hr
ZAGREB - Američka je društvena mreže Parler nakon mjesec dana ponovno u pogonu, a izabran je i novi privremeni izvršni direktor, jedan od osnivača desničarske skupine Tea Party Patriots, Mark Meckler.

Kako prenosi TechCrunch, stranica će trenutno biti dostupna samo postojećim korisnicima, no od sljedećeg tjedna postaje otvorena za nove registracije. Tijekom prvog prijavljivanja nakon privremenog gašenja mreže, korisnici će ustanoviti da su njihove stare objave i svi sadržaji, uklonjeni. Razlog čišćenja objava nije poznat, no korisnik Donk_Enby arhivirao je sve objave, ali ne s namjerom da ih se vrati na mrežu. Neki su se poznati korisnici platforme, poput voditelja Fox Newsa Sean Hannityja, već vratili objavljivanju, no računi pojedinih poznatih osoba i dalje ostaju prazni.

Navodi se kako nova stranica Parlera koristi održivu, neovisnu tehnologiju i ne oslanja se na Big Tech za svoje poslovanje. Novi host stranice je SkySilk koji, kako su rekli u izjavi, ugošćuje Parler zbog svog stava o slobodi govora. Navodi se da će Parler, vjerojatno zbog previše ekstremizma, koristiti ljudske i AI moderatore da bi sadržaj koji se objavljuje imali pod kontrolom, što će im vjerojatno poći za rukom budući da im je aplikacija i dalje zabranjena na Google Play trgovini i App Storeu.

Nakon što je John Matze smijenjen od strane vlastitog odbora, ulogu izvršnog direktora ispunit će Mark Meckler, suosnivač Tea Party Patriotsa, skupine uvjerenih protivnika Obamacarea i velikih obožavatelja hidroksiklorokina u liječenju Covida-19. Mecklerova je skupina promovirala „America's Frontline Doctors“, desničarsku političku organizaciju koja se usprotivila protuepidemijskim mjerama. Podsjećamo da su Tea Party Patriots bili i jedni od organizatora „Marša za spas Amerike“ koji je upravo vodio do nereda na Kapitolu.

Tagovi: Parler, društvene mreže, Tea Party Patriots, Mark Meckler
PROČITAJ I OVO
Apple blizu dogovora s FIFA-om oko TV prava
DOGOVOR
Apple blizu dogovora s FIFA-om oko TV prava
NEW YORK - Globalno upravno tijelo nogometa FIFA blizu je dogovora s Appleom da toj tehnološkoj kompaniji da svjetska televizijska prava za novi, jednomjesečni klupski turnir, izvijestio je u ponedjeljak New York Times.
Alphabet ima toliko gotovine da bi mogao početi isplaćivati dividende
DIVIDENDA
Alphabet ima toliko gotovine da bi mogao početi isplaćivati dividende
NEW YORK - Alphabet Inc. donosi toliko novca da rastu nade da će naučiti nešto iz prmjera Meta Platformsa i početi isplaćivati dividendu.
TikTok zabrinut zbog slobode govora, opet im prijete zabrane
ZABRANE
TikTok zabrinut zbog slobode govora, opet im prijete zabrane
WASHINGTON - TikTok je u nedjelju izrazio zabrinutost zbog slobode govora nakon što je Zastupnički dom američkog Kongresa usvojio zakon kojim bi se zabranila popularna društvena mreža u SAD-u ako kineski vlasnik ByteDance ne proda svoj udio unutar godine dana.
Netflix više neće objavljivati podatke o broju pretplatnika; na Wall Streetu nisu sretni
PODACI
Netflix više neće objavljivati podatke o broju pretplatnika; na Wall Streetu nisu sretni
NEW YORK - Netflix (NFLX) će početkom sljedeće godine prestati izvještavati o brojkama pretplatnika. To ne odgovara Wall Streetu.
Microsoft planira organizirati konferenciju u Bonnu za partnere u AI
PLANOVI
Microsoft planira organizirati konferenciju u Bonnu za partnere u AI
BONN - Američka tehnološka kompanija Microsoft planira u svibnju organizirati međunarodnu partnersku konferenciju u njemačkom gradu Bonnu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE